Klar beskjed: Publiserer som ikke duger

(20.05.21) Viktig melding om oss selv i dag. En ekstern vurdering av publisereren som vi har benyttet etter det fatale serverkrasjet på slutten av fjoråret, er klar i sin konklusjon: Dette er dessverre et produkt som ikke duger for et nettsted som vårt.

 

Illustrasjonsfoto: LM Arkiv

Resultatet er i tråd med de erfaringene vi har selv, men det er naturlig nok viktig å få dette bekreftet fra eksternt hold. Og uten å gå i detaljer: Dommen er også verre enn vi hadde ventet.

Som alle kan se, så har ingen av mine innlegg bildefølge i kortversjonen på forsiden. Foto eller annen illustrasjon åpenbarer seg først når man klikker for å lese alt.

At det i klikkelenka står “Read more” er i seg selv noe jeg – som redaktør og forsøksvis vokter av det gode norske språk – betrakter som en trestrekfeil. Ikke minst fordi feilen ser ut til å ligge på systemnivå og derfor ikke kan rettes uten videre.

En annen uforståelig egenskap er muligheten for å veksle mellom to løsninger som “Hjemmeside”, altså forside/åpningsside:

INNLEGG. ELLER NOE ANNET – som nå nylig, da fotominner fra 17. mai de seneste år lå som åpningsside i et døgn. 

Den pussige hovedmeny-løsningen med klikkeadgang til innsidestoff er heller ikke noe å rope hurra for, selv på en 17. mai. At meny(er) og innholdsoversikt skal kunne vises også andre steder, er en mager trøst.

Det vil i dag bli gjort forsøk på å legge ut en nyhetsside med bilder som åpningsside for domenet. Uansett hvordan det går: Vi trenger snarest mulig en mer egnet publiseringsløsning!

Forhandlinger med WordPress-kyndige er såvidt innledet. For øvrig er det et ønske at “nye” LM (og ekstramagasinet Herison.no) skal ligge på en veldrevet norsk server, gjerne i det lokale eller regionale univers. Tilbud og tips mottas med takk!

Hits: 0