JADA – ekstramagasinet Herison.no skal også opp å stå igjen!

Å kunne publisere raust med reportasjebilder, både i antall og i størrelse. Og interessant “tidløst” bakgrunnsstoff fra det nære. Dette var hovedtanken bak Herison.no. Det var noe som Lokalmagasinet.no med den eldre publisereren ikke kunne måle seg mot. (LM Arkivfoto)

(19.05.21) Når det gjelder vårt mye yngre ekstramagasin, så lå også dette nettstedet på serveren som krasjet. Men med en nyere publiseringsløsning enn hva LM hadde. At det heller ikke var mulig å redde og flytte disse filene som “back-end”-versjoner, er vanskelig å forstå.

Eller for å si det sånn: En nærmere forklaring savnes. Utgiverforetaket Strand Prinfo har uansett som mål å gjenreise også Herison.no, med prioritet til det viktigste “tidløse” stoffet. Så får vi ta det derfra.

I skrivende stund er det ikke avklart om Nasjonalbiblioteket i Mo i Rana har tatt løpende kopier av et nettsted som ikke er definert som en nyhetsbasert nettavis.

Men vi avventer fortsatt en tilbakemelding til henvendelsen om levering av de tapte LM-filer som kopier. En purring står på arbeidsplanen, og spørsmålet om Herison.no vil da også bli tatt opp.

Som reserveløsning for begge våre nettsteder har vi heldigvis Wayback Machine. En fabelaktig oppfinnelse som primært vedlikeholdes og driftes av entusiaster, år etter år.

Pengegaver fra brukerne gjør det mulig. Så langt ikke fra oss. Men en passelig donasjon vil komme – fra et driftsbudsjett på sparebluss. År etter år, det også…

Hits: 0