(Ny versjon) 2020-filene kan ventes – og Redaktørforeningen venter

Redaktør Syvertsen i Trangviksposten redigerer manus med penn og blekk. Litt humor skader ikke, selv når det røyner på. Eller kanskje nettopp da.

(Ny versjon av innlegg fra 1. mars. ) (07.06.21) Kopier av filer fra Nasjonalbiblioteket i Mo i Rana er ikke noe man bare bestiller og får i en fei. Konkret venter vi fortsatt på å få levert det de har speilet av LM fra 2020, filer som kan publiseres her på WP-plattformen.

Så får vi ta det derfra. Utvalgte saker fra LM på Wayback Machine kan også enkelt kopieres og publiseres her, noe vi allerede har gjort.

At en server i St. Louis med filene til både LM og Herison.no totalhavarerte i februar, var på flere måter en varslet katastrofe basert på år med kortere og lengre nedetider.

Men dødsstøtet kom da det viste seg at backup-filene, angivelig av tekniske grunner, ikke lot seg hente ut “bakveien”, som det heter på IT-språket.

De over 8000 filene skulle ellers blitt overført til leverandørens nye server hos leverandør i Tyskland, men fysisk plassert i en serverpark i Frankrike der nesten alle de andre kundene ligger med sine nettsder.

Jeg vil tro at ingen norsk nettavis av noen størrelse har vært rammet av slikt.

Det kan jo da passe å runde av med å fortelle at jeg ikke får innvilget min søknad om medlemskap i Norsk Redaktørforening før Lokalmagasinet.no er oppe og går. Altså med atskillig mer enn det vi har i lasten så langt. Nyheter, ikke minst.

Dette har jeg da smilende akseptert. Og forstått. Jeg har jo mitt medlemskap på 1980-tallet godt og hyggelig i minnet.

Hits: 11