www.lokalmagasinet.no "Solformørkelse" i Son Fr. 30. okt. 2020
Meny

"Solformørkelse" i Son nord

Publisert 22.4. Leserbrev Tap av utsikt stopper som kjent ikke en utbygging. Heller ikke på Son nord. Flere naboer mister i tillegg solen. Hva er hensikten med fredning og verning når kommunen tillater nybygg så høye at husene blir liggende i "evig" skygge?

♦ Reguleringsplanen er til behandling, husene er ikke bygget og det er ennå tid for kommunestyret til å foreta en konsekvensutredning. I første omgang kan man reise stendere tilsvarende faktisk mønehøyde - og se hvor skyggene faller.  

I ettertid er det bred politisk enighet om at Son havn nord var et feilgrep, langt inn i ledelsen i Ap og Frp. Den folkelige protesten i form av demonstrasjonstog kom etter at Coop-butikken var bygget, og miséren ble åpenbar for alle. 

På sin årlige ekskursjon til Son havn nord for å se hvordan man ikke skal bygge i en tradisjonsrik småhusbebyggelse, kan arkitektstudentene som en bonus fortsette noen meter for å se hvordan det nye prosjektet legger de samme husene i skyggen.  

På Son havn nord resulterte Fylkesmannens inngripen klokka "fem over tolv", i en endring av taket som ikke var vellykket for noen. Det såkalte bastardtaket.  

Én ting er å tillate tre etasjer, slik vi får nå. Men her blir det også en høy første etasje og oppfylling til flomsikkert nivå. I effekt: En fjerde etasje. 

På Son havn nord ble leiligheter solgt på "billigsalg". En lærdom som det nye prosjektet i Son nord, ikke har tatt til seg.

En annen ting er at politikerne åpenbart heller ikke har lært noe, hvis da ikke "paybacktime" har tatt overhånd. I så fall er "paybacken" forfeilet. For vi selv har og får sol uforandret, og de nye husene betyr et kjærkomment le mot sommerens solgangsbris. Som en god bonus er vi også blitt kvitt et heslig gammelt industribygg med et enda hesligere tak som ingen andre enn vi så. Og varetransporten, natt og dag.  

Men å se et helt nabolag av gammel bebyggelse lagt i "skyggenes dal" for fremskrittet, i form av et ønske om profitt fra Østfold-baserte Betongbygg, det er ille.  

Når lokalt selvstyre blir lokal destruksjon, da bør alle se at Vestby kommune er en særdeles uheldig konstruksjon for å ta vare på Son.

HANS CHR. AAKRE

 

 

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland