www.lokalmagasinet.no NYHETER To. 23. mai 2019
Meny


NETTAVIS & MAGASIN MED STÅSTED I DET NÆRE SIDEN DES. 2002
Vår e-postadresse er: post@lokalmagasinet.com!

VESTBY-POLITIKKENS UNDERLIGE VERDEN

(22.05.19) (Leserbrev) Tiden har faktisk endret seg. Politikere som er på nett oppnår kontakt med velgerne der og da. På mandag ble vi vitne til at politiker Bente Marie Bakke for åpent kamera ble kastet ut av byggekomiteen for Solhøy omsorgsboliger.

Personlig kjøpte jeg ikke begrunnelsen, som var: Representanten var for aktiv på sosiale medier.

Nå må vi bare ta innover oss at kommunikasjonen med omverden foregår nettopp der. Før i gamle dager skrev man leserinnlegg i avisene og ga intervju til journalister.

Politikere som deler sine synspunkter, det seg være lokalt eller rikspolitisk, samt litt småhyggelige innlegg av personlig karakter, får presentert seg på en annen måte enn dem som unnskylder seg med at dette tar for mye tid. Slike politikere blir man kjent med på en annen måte enn bare ved å treffe dem på en valgstand.


Det står virkelig respekt av denne damen midt i 70 årene som er så kunnskapsrik og dyktig, og som har sine meninger. Og det skulle jo bare mangle at hun ikke skulle fronte politikken til det partiet hun representerer!

Hun har også forstått å snakke til sine velgere og potensielle velgere der folket er. Det er mange som har mye å lære av henne, men i stedet kastes hun ut. Uverdig behandling! LES MER.

Nyvalg av byggekomité: Bakke (MDG) kastet ut

(21.05.19) (Reporter Svein-H. Strand) Politisk lokalhistorie ble skrevet i mandagens kommune-styremøte i Vestby da MDGs Bente Marie Bakke ble kastet som medlem av byggekomiteen for omsorgsboliger på Solhøy. Årsak: Hun har angivelig vært for aktiv, blant annet på Facebook, med å argumentere for å bevare den gamle skolebygningen i Son og tilhørende verneverdig naturmiljø.

► Komiteen har fem medlemmer, og Bakke har vært medlem siden den ble opprettet etter valget i 2015. Ordfører Tom Anders Ludvigsen (Ap) hadde bedt rådmann Sjur Authen "fremme sak" om nyvalg av byggekomiteen "etter opplysninger fra opposisjonen", som det heter i saksframlegget.

Det hører med til historien at det ikke er berammet noe nytt møte i byggekomiteen i perioden som nå går mot slutten. Siste møte var i februar.

I siste møte senket komiteen enstemmig, og av eget tiltak, tallet på omsorgsboliger fra 88 til 64 som rettesnor for den videre planlegging. Med bedre plass på det aktuelle arealet, oppsto da nok et argument for ikke å rive gamle Solhøy skole.

► Vestby MDG sender saken til lovlighetkontroll hos Fylkesmannen.

Ikke bare er Bakke blitt politisk straffet for at hun har benyttet ytringsfriheten som hun også har som folkevalgt. MDG har i tillegg mistet en plass som de fikk i det valgtekniske samarbeid med opposisjonen i 2015.

Da som nå ble byggekomiteen valgt etter forholdstall-prinsppet (forholdet mellom posisjon og opposisjon i kommunestyret).

► I stedet for en annen representant fra MDG, valgte kommunestyret mandag Frps Kenneth Lien Steen. Høyre pyntet litt på helhetsinntrykket ved å skifte ut komitémedlem Ann Therese Monge med Sveinung Eggen.

Høyres gruppeleder og ordførerkandidat Pål Engeseth begrunnet fra talerstolen dette skiftet med sykdom og at Monge har et "stort arbeidspress".

Resten av komteen ble gjenvalgt, med Annette Mjåvatn (Ap) som leder og Ane Nordskar (Ap) og Arjo van Genderen (V) som medlemmer.

Serie med store 17. mai-bilder

(18.05.19. Oppdatert 21:41) 17. mai-komiteen er sammensatt av foreldre til elever i 4. trinn ved Son skole. Det er i år ti år siden den nye skolebygningen øst for sentrum ble tatt  bruk. På scenen, der siste del av dagens offisielle program ble arrangert, ble jubileet markert med sang av 4. trinn-elever. Bildet er ett av ni som nå er publisert i ekstra stort format på Herison.no


Hele LMs dekning av 17. mai i Son er nå samlet på denne innsiden, der bildene også kan vises i høyere oppløselighet.

Økt salg på polet i Son

(16.05.19) Med 28403 liter over disk i første tertial, økte Vinmonopolet Son sin omsetning med 1739 liter sammenliknet med første tertial i 2018. Økningen fra i fjor utgjør hele 6,5 prosent, framgår det av statistikk som kom til LM i går.

► Til sammenlikning hadde butikken i Vestby en økning på 911 liter, eller 1,3 prosent. Det hører med at Vestby er en kategori 4-butikk, og den solgte i perioden ialt 70177 liter.

Mange mener at de økende salgstallene butikken i Son har hatt siden starten, burde kvalifisere til å "rykke opp" i kategori 3. Om dette sier kommunikasjonsrådgiver Hege-Lill Hagen Asp til LM:

Når det gjelder omprofilering for Son, er det ingen konkrete planer om dette per i dag.

LM kommer tilbake med mer detaljert statistikk for Vinmonopolets butikker i Son og Vestby.

Ingen avgjørelse om sivilrettslig straffesak

(15.05.19) To måneder etter at sluttinnberetningen for Café Oliven AS Konkursbo forelå, er det ikke klart om det blir reist sivilrettslig straffesak. Dette får LM opplyst i dag.

► Bostyret ba påtalemyndigheten vurdere om bl.a. månedlige overføringer til morselskapet Holløkken Holding AS skulle tas med i en eventuell straffesak. LES MER.

MELLOM DET TILFELDIGE OG DET KONTROLLERTE

(11.05.19) – Mine bilder blir til i rommet mellom det tilfeldige og det kontrollerte. Jeg jobber hovedsakelig innen tre kategorier: trykk, akrylmaleri og mixed media. Eksperimenteringen i de forskjellige teknikkene gjør at jeg kan ta med enkelte kunnskaper fra en teknikk og over i en annen.

Det sier Rino Larsen, som i dag åpnet utstilling i Galleri Soon. Utstillingen henger til og med 10. juni.

Larsen er bosatt og arbeider ved Lillestrøm, og har en lang bakgrunn som illustratør, designer og billedkunstner. Han bruker erfaringene fra de forskjellige områdene bevisst i omgang med både farger, det figurative og det abstrakte.

Rino Larsen har hatt en rekke utstillinger, og har på kort tid fått et stort publikum. Han er innkjøpt av en rekke selskaper og offentlige institusjoner, framgår det blant annet av en lengre presentasjon fra galleriet. (Foto: Galleri Soon)


Se alle de elleve listene til kommunestyrevalget

(09.05.19) Til kommunestyrevalget i Vestby søndag 8. og mandag 9. september, er det innenfor den fastsatte frist innlevert elleve valglister. Disse er nå alle godkjent av valgstyret.

I tillegg til de ni partiene som er representert i fireårsperioden som snart ebber ut, stiller Rødt og Partiet De Kristne liste også denne gang. Lokalmagasinet.no har i dag åpnet hovedsiden til en egen valgseksjon, VALG 2019.

Der er alle de elleve listene oversiktlig og alfabetisk gjengitt i jpg bildeformat, med valgstyrets pdf-fil som kilde.

LMs arkivmeny i venstre sidemarg vil automatisk legge ut lenker til undersider med reportasjer og kommentarer etter hvert som sakene blir publisert.

ANALYSE ved valgkampstart

(Publisert 07.05.19) Bygdelistas folk har "stått bakken ned" og hatt varaordføreren. I plan- og miljøutvalget har partiets representant vært særdeles aktiv og fått mye uttelling som forslagsstiller. Men vil de igjen få stemmer fra Høyre-folk hvis de signaliserer at de fortsatt ønsker å være støtteparti for Ap og holde Tom Anders Ludvigsen i ordførerstolen? LES MER.

Vil ikke kommentere om han snakket ned Solhøy

(05.05.19. Oppdatert 20:01) Ordfører Tom Anders Ludvigsen vil overfor LM ikke kommentere om det er riktig at han har "snakket ned" standarden på gamle Solhøy skole. LES MER.

Økte kommunens barnehage-dekning fra 17 til 100 prosent

(02.05.19) Hva har Vestby Arbeiderparti gjort? I 1999 hadde Vestby kommune en barnehagedekning på 17 prosent. Vi har veldig bevisst sørget for at vi nå har 100 prosent dekning av barnehageplasser, understreket Tom Anders Ludvigsen i sin 1. mai-tale. LES MER PÅ SAMLESIDE.

Rådmannens Solhøy-innstilling enst. vedtatt

(30.04.19) Rådmannens innstilling i Solhøy-saken ble enstemmig vedtatt i plan- og miljøutvalget i går. Vedtaket lyder: Plan- og miljøutvalget tar ikke klagene og anmodningene om å omgjøre vedtaket om reguleringsplan for Solhøy omsorgsboliger til følge. I henhold til plan- og bygningsloven § 12-12, jf. § 1-9 sendes klagene fra Fortidsminneforeningen, Soon og Omegns Vel og styret i Solhøytunet 2 sameie til Fylkesmannen i Oslo og Viken for endelig avgjørelse.(17.03.19) På denne alternativ-skissen av blokkløsningen for omsorgboliger på Solhøy-tomta, er den gamle skolebygningen med. (Tegning: Vestby kommune.)
Vellets klage på revidert forslag til detaljregulering av Solhøy

"Sykehjem light"?


RELATERT SAK fra april 2013: Boliggrensen nær

DETTE ER SISTE DEL av en forsidetopp som følger med på alle sider i publisererens faste toppfelt. Det vil si alle sider unntatt sidene i magasinmodulen med bredere publiseringsflate. Sakene nedenfor her ligger i en særskilt "nyhetsmodul". Inntil vi får en ny publiseringsløsning, brukes denne bare til å dekke arkivbehov. I margen t.v., under "stoffgruppe-boksene", ligger tittellenker til enkeltstående større nyhetssaker som har vært publisert de siste årene. Disse ligger i kronologisk rekkefølge, med de nyeste sakene langt nede. Innholdet i LM vil ikke være organisert på denne måten i en ny publiserer. Red.


Styret i Soon og Omegns Vel
25.04.2019 10:36
NYHETER >
Tilbake


Kommentarer
Ingen funnet

Legg til kommentarJORD TIL PLEN OG HAGE LEVERES HJEM TIL DEG.

Nyheter fra periode med tekniske feil
MISTET BANKEN

To leserbrev av Jostein Haugh, tidligere medlem av Bygdelista:

Byggeprosesser og habilitet
Sjokkert over dispensasjoner

   
 VÆRSTASJON MOSS HAVN

UV-VARSEL

 Nasjonal nyhetspakke

NRK Tekst-TV  
Norske aviser og magasiner

Reuters UPI AFP

 LAVPULS – vindu og veiviser:

Hovedstadspuls|

Gamle bilder fra Son |

Nettradio.nrk.no | Sveriges Radio P4 Göteborg |

| Blåskjellvarsel |

ØST POLITIDISTRIKT

Lov om helligdager og helligdagsfred |
Naboloven | Straffelovens § 350 | Politivedtekter |
Forskrift om alkoholomsetningen | Lov om helsetjenesten i kommunene

 

Dagny Halds skulptur som ønsker alle sjøfarende velkommen til den gamle hollenderstaden Son.

LM-foto: Sturla Strand ©

EGYPTISK HODE, BRILJANT DAGNY HALD. Denne flotte skulpturen, laget av Son-kunstneren Dagny Hald (1936-2001), var lenge toppbilde i den første utviklingsfasen til Lokalmagasinet.no. Kunstneren har klart å gi kvinneansiktet et fascinerende uttrykk; liksom tidløst talende, henvendt til oss alle med et direkte, mildt og fast blikk som det synes å ligge livsvisdom i. Det koboltblå hodeplagget står i både harmoni og kontrast til ansikt og hals. Et briljant arbeid av Dagny Hald! Vi har latt bildet følge med også til Lokalmagasinets nye forside, og synes sammen med mange av leserne at det aldri blir "utbrukt". Det ble tatt på minneutstillingen for kunstneren sommeren 2002. TEKST OG FOTO ©: Svein-H. Strand

Eksterne maritime ressurser:

* Havgapet.com

* Kongelig Norsk Båtforb.

* Batliv.no

* Seilas.no

* Klassisk Treseiler Klubb

* Seilmagasinet.no

* Fullriggeren "Sørlandet":

* Havseilerklubben

* Maritimstart.no  

* Foren. for fartøyvern      

* Risør Trebåtbyggeri

* Forbundet Kysten

* Oslofjorden Båteierunion

* Isegran, Senter for maritim kultur

* Kystverket

* Fiskeridirektoratet

 


Maktmenneskene

beskytter seg selv.

Vi beskytter våre kilder.

Vår visjon: Å være en enkel, men kraftfull og inspirerende tråd i veven som vi alle spinner.   

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin som redigeres på Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakatens grunn. LM er basert i Son, men har hele Vestby kommune som dekningsområde. "Fra fortid og nåtid" angir en hovedretning på stoffet. Nettstedet sikter mot å være en kombinasjon av magasin og portal til utvalgte eksterne ressurser på nettet. Nyhetsmessig dekker LM vesentlig kommunal-, kultur- og næringslivssektorene. Gode fotografier og aktuell debatt er blant de andre satsingsområdene. 

Lokalmagasinet.no ble startet 1. desember 2002 med en enkel publieringsløsning som hadde et dårlig telleverk. Med en ny publiserer kunne vi i 2007 notere 60.000 besøk. Allerede året etter ble det 85.000 besøk. I 2009 nådde vi milepælen 100.000. I midten av desember 2011 passerte vi 200.000. I 2014 nådde vi en ny milepæl: 250.000 besøk. 2015 ble året da besøket ikke økte, men det ble nesten på hundretallet som i i milepælåret 2014. 260.000 ble nådd i 2016. I 2017 mer enn doblet vi dette til over en halv million besøk 541.000. I 2018 nådde vi såvidt 700.000 besøk, en en framgang på 28 prosent.


Lokalmagasinet.no Postboks 160, 1556 SON

Tlf. 64957348 - Mobil 979 38 621

E-post: post@lokalmagasinet.com

DOMENET http://www.lokalmagasinet.no eies av Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf. 64957348, mobil 97938621. Org.nr. NO 946123048.

ANSVARLIG REDAKTØR OG DAGLIG LEDER STRAND PRINFO (ENK): Svein-Harald Strand.

OPPHAVSRETT: Innholdet på våre sider er beskyttet av Lov om opphavsrett til åndsverk. Utenom privat bruk, kan det ikke kopieres herfra eller mangfoldiggjøres på annen måte – bilder eller tekst uten tillatelse fra rettighetshaver.

Dersom ikke annet er opplyst i forbindelse med publiseringen, er det Lokalmagasinet.no som er rettighetshaver, eventuelt sammen med navngitt medarbeider.

Også spesielle overskrifter som det er lagt mye arbeid med å lage, vil kunne være rettighetsbelagt og ulovlig å bruke uten tillatelse i en liknende kontekst som de sto i originalt.

Samlinger av utvalgte lenker til eksterne nettsteder er beskyttet av opphavsretten, på like linje med tekst og bilder, når lenkene er samlet inn og redigert/indeksert etter redaksjonens eget konsept.

I henhold til god presseskikk skal Lokalmagasinet.no oppgis som kilde når det brukes utdrag fra våre artikler i andre medier.

 


 

 

 

 

 

 


 

 

LagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagre
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland