www.lokalmagasinet.no NYHETER Ti. 21. nov. 2017
Meny

Husk at vår e-postadresse er post@lokalmagasinet.com

Ukjent kjøper gikk 1,5 mill. over verditakst i "budkrig" for tre

2. etasje i sparebankgården har blant annet vært brukt til møtelokaler. Her har bankansatte også hatt en flott utsikt til barnetoget på 17. mai. Dette tidligere upubliserte bildet fra noen år tilbake forteller sitt om dét. LM-foto: Svein-H. Strand

(20.11.17) (Reporter Svein-H. Strand) – Jeg kan bekrefte at Sparebankgården i Son nå er solgt. Men fordi salget er såpass ferskt, kan jeg ikke går i detaljer med henyn til pris og navn på kjøper. Det sier informasjonssjef Heidi Erøy Hansen i Sparebanken Østfold Akershus til LM.

► Til Moss Avis kan heller ikke næringsmekler Jon Petter Larsen i Eiendomsmegler 1 si noe om pris og kjøper. Men fra "annet hold" får avisa opplyst at en avgjørende budrunde blant tre interessenter dro opp prisen til 7,5 millioner kroner. Det er halvannen million over den oppgitte verditaksten i salgsprospektet.

Det er naturlig nok svært stor interesse blant soningene rundt salget av denne eiendommen og hvordan gården vil bli brukt av ny eier.

På spørsmål fra LM kan bankens informasjonssjef heller ikke si noe i dag om hvordan salget påvirker minibanken og nattsafen som "følger med" fasaden mot Storgata. 

Det var stor interesse i markedet for denne eiendommen som ligger så sentralt i Storgata. De første budene kom allerede før en fellesvisning som ble holdt onsdag.

– Banken er fornøyd med prisen, sier næringsmekleren til avisa.

Finere bilder av og fra fine Son

Åtte deltar på årets kollektive Engleutstilling

(16.11.17) Et varsel om førjulstider som er i emning: Lørdag 18. november kl. 14 åpner Galleri Soon årets Kollektive Engleutstilling i 1. etasje.

► De åtte som stiller ut denne gang er Elin Stranger Aune, Ole Martin Skaug, Astrid Grue, Lillann Magnus, Lillann Svendsrud, Hanne Tharaldsen, Karin Øvstedal og Maria Øverby.

Utstillingen kan ses til lørdag 23. desember kl. 16.

Den første SIF-protokollen


(14.11.17) Som sikkert alle leserne vet nå, så var det 1. november 100 år siden Soon Idrettsforening ble stiftet. Men det svært få vet, er at de første styremøtene er sirlig protokollført og godt ivaretatt hos VESLA – Vestby lokal-historiske arkiv, en del av Vestby Historielag. Her er litt av protokollen fra selveste stiftelsesmøtet som redaksjonen har fått skannet i forbindelse at vi nå bygger opp en SIF-historisk side på Herison.no

► – Vi tar imot og oppbevarer forskjellige typer privatarkiv som ingen andre gjør, forteller arkivar Paul Sporsheim i VESLA.

– Aktuelt arkivmateriale kan komme fra foreninger og lag, privatpersoner, kommuner, organisasjoner, eldre firmaer mm. Eksempler er møteprotokoller, årsmeldinger, korrespondanse, regnskap, foto, avisutklipp, trykksaker, gjenstander og annet relevant lokalstoff av enhver art. Jo eldre, jo bedre. Og desto mer lokal tilknytning, jo bedre er det, lyder meldingen som kom sammen med protokollsidene.

– Vi ønsker kort sagt å få inn mer verdifullt materiale før det går tapt i en brann, mugner i en fuktig kjeller, blir spist opp av mus på et loft eller kastes under et arveoppgjør, tilføyde arkivaren.

Politi pågrep "utagerende fyr"

(13.11.17) Politiet måtte natt til lørdag pågripe "en utagerende fyr" som i forkant var blitt "lagt i bakken" av dørvaktene ved Café Oliven.

Han skal ha forsøkt å bite dørvaktene, og skal også ha truet politibetjentene som kom til etter at ansatte hadde bedt om bistand, melder Vestby Avis. Operasjonsleder Finn Håvard Aas i Øst politidistrikt opplyser at den pågrepne er i 40-årene og "fra nærmiljøet".

Også i slutten av juli ble en mann arrestert etter å ha kommet i klammeri med dørvaktene på Café Oliven.

FOTOSAMLING fra SIF-jubileet

(08.11.17) Noe forsinket etter bl.a. omarbeiding i nytt redigeringsverktøy, kunne vi i formiddag åpne for en side med store bilder fra markeringen av Soon IFs 100 år. Her er det også bilder som ikke ble brukt i LMs nyhetsreportasje fra markeringen lørdag.

1200 kom til åpningen av Labo

Andreas Brevig med et bilde fra den historiske åpningen av Labo stadion i 1952, mange år senere enn planlagt på grunn av krigen. Tomta ble ervervet fra Labo gård allerede i 1938. FOTO: Svein-H. Strand LES MER.

"SIF lever videre som noe annet"


Frank Johnsrud med et foto fra "første spark på ballen" da Labo stadion ble åpnet i 1952 etter omfattende dugnadsarbeid. Johnsrud fikk æren av å ta "hundreårssparket", og sendte ballen rett i buret. Etter at SIF gikk inn i HSV Fotball, er Labo stadion igjen i fast bruk, nå for de mange lag i aldersbestemte klasser. FOTO: Svein-H. Strand

(04.11.17) Soon Idrettsforenings 100 år ble i dag behørig og muntert markert på Labo stadion med et trettitalls frammøtte veteraner, de fleste med en svært sterk forankring i jubilanten. LES MER.  

Tar saken videre til kommunen

(03.11.17. Oppdatert 11:21) Soon og Omegns Vel fikk i går svar på sitt brev tll Akershus fylkeskommune om Kolåsveien 2. På bakgrunn av denne bekymringsmeldingen vil Avdelingen for nyere tids kulturminner ta opp saken med Vestby kommune for å sikre at bebyggelsen blir ivaretatt. LES MER.

I utgangspunktet ulovlig å rive

(31.10.17) Et hus som har status som bevaringsverdig innenfor en gjeldende reguleringsplan, som Kolåsveien 2 (bildet; baksiden), kan i utgangspunktet ikke lovlig rives.

Det bekrefter lederen i Soon og Omegns Vel, arkitekt Ivar Gudmundsen til LM. Formelt er dette en politisk sak for de folkevalgte i plan- og miljøutvalget, som eventuelt må vedta en dispensasjon basert på en søknad om oppføring av et nybygg. LES MER PÅ SAMLESIDE.

Innspill til reiselivplanen bearbeides

(26.10.17) På mandagens utskrivingsmøte i Arbeidsgruppa for reiselivsplanen kom det også nye innspill fra gruppas medlemmer. Innspillene skal bearbedes og innarbeides i planen denne uka.

– Onsdag i neste uke skal jeg ha et arbeidsmøte med Vestby kommune som oppdragsgiver. Der skal vi diskutere hvordan planen videre skal behandles, også med tanke på offentliggjøring. Det sier daglig leder Børre Berglund i selskapet Børre Berglund Reiselivsrådgivning AS på spørsmål fra LM om nettopp dette.

DETTE ER SISTE DEL av en forsidetopp som følger med på alle sider i publisererens faste toppfelt. Det vil si alle sider unntatt sidene i magasinmodulen med bredere publiseringsflate. Sakene nedenfor her ligger i en særskilt "nyhetsmodul". Inntil vi får en ny publiseringsløsning, brukes denne bare til å dekke arkivbehov. I margen t.v., under "stoffgruppe-boksene", ligger tittellenker til enkeltstående større nyhetssaker som har vært publisert de siste årene. Disse ligger i kronologisk rekkefølge, med de nyeste sakene langt nede. Innholdet i LM vil ikke være organisert på denne måten i en ny publiserer. Red.

SaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSave
Sterke farger, sterke symboler: Ari Behn stiller ut i Galleri Soon
13.03.2017 19:03
NYHETER >

(08.03.17) Lørdag 11. mars kl. 14 åpner Ari Behn sin første separatutstilling i Galleri Soon. Ari Behn har til nå vært mest kjent for sitt forfatterskap, men de siste årene har han også prioritert kunsten.

► Sterke farger og sterke symboler preger arbeidene hans – som han selv betegner som abstrakt ekspresjonistiske. De har mange fortellinger, lag på lag, og spiller på flere nivåer.

Ari Behn, som opprinnelig er fra Moss, har tidligere hatt utstillingen ” The Art of Lovemaking” på Galleri Svae i Gjøvik sammen med kunstneren Unni Askeland. I 2013 stilte han ut debutbildene sine på Dr. Holms og Galleri PAN på Geilo sammen med blant andre Odd Nerdrum, Per Heimly, Unni Askeland og Elisabeth Werp. Ord som ”ekstrem” og ”vågal” er blitt brukt om Ari Behns visuelle kunstuttrykk.

– Jeg har alltid tegnet, sa Ari Behn til magasinet KUNST, om hvorfor han som ordkunstner ville fokusere på bildene. Han forklarte at han som kunstner skaper en scene, et visuelt design, der historiene møtes, og dramatikken og samtalene foregår både i bildene, på teaterscenen og i romanene hans.

Tilbake


Kommentarer
Ingen funnet

Legg til kommentarNyheter fra perioden med tekniske feil

REKLAME

Lenka i reklamebanneret går for tiden til kafeens Facebook-side. Oppkjøpere har på en uønsket måte sikret seg rettighetene til hjemmesidens domenenavn. På domenet har de lagt ulovlig ut en førsteside-speiling av den gamle hjemmesiden.

Valgresultatet i Vestby

Son i vekst MISTER BANKEN

REKLAME

To leserbrev av Jostein Haugh, tidligere medlem av Bygdelista:

Byggeprosesser og habilitet
Sjokkert over dispensasjoner

   
 VÆRSTASJON MOSS HAVN

UV-VARSEL

 Nasjonal nyhetspakke

NRK Tekst-TV  
Norske aviser og magasiner

Reuters UPI AFP

 LAVPULS – vindu og veiviser:

Hovedstadspuls|

Gamle bilder fra Son |

Nettradio.nrk.no | Sveriges Radio P4 Göteborg |

| Blåskjellvarsel |

FOLLO-POLITET

Lov om helligdager og helligdagsfred |
Naboloven | Straffelovens § 350 | Politivedtekter |
Forskrift om alkoholomsetningen | Lov om helsetjenesten i kommunene

 

Dagny Halds skulptur som ønsker alle sjøfarende velkommen til den gamle hollenderstaden Son.

LM-foto: Sturla Strand ©

EGYPTISK HODE, BRILJANT DAGNY HALD. Denne flotte skulpturen, laget av Son-kunstneren Dagny Hald (1936-2001), var lenge toppbilde i den første utviklingsfasen til Lokalmagasinet.no. Kunstneren har klart å gi kvinneansiktet et fascinerende uttrykk; liksom tidløst talende, henvendt til oss alle med et direkte, mildt og fast blikk som det synes å ligge livsvisdom i. Det koboltblå hodeplagget står i både harmoni og kontrast til ansikt og hals. Et briljant arbeid av Dagny Hald! Vi har latt bildet følge med også til Lokalmagasinets nye forside, og synes sammen med mange av leserne at det aldri blir "utbrukt". Det ble tatt på minneutstillingen for kunstneren sommeren 2002. TEKST OG FOTO ©: Svein-H. Strand

Eksterne maritime ressurser:

* Havgapet.com

* Kongelig Norsk Båtforb.

* Batliv.no

* Seilas.no

* Klassisk Treseiler Klubb

* Seilmagasinet.no

* Fullriggeren "Sørlandet":

* Havseilerklubben

* Maritimstart.no  

* Foren. for fartøyvern      

* Risør Trebåtbyggeri

* Forbundet Kysten

* Oslofjorden Båteierunion

* Isegran, Senter for maritim kultur

* Kystverket

* Fiskeridirektoratet

 

Maktmenneskene

beskytter seg selv.

Vi beskytter våre kilder.

Vår visjon: Å være en enkel, men kraftfull og inspirerende tråd i veven som vi alle spinner.   

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin som redigeres på Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakatens grunn. LM er basert i Son, men har hele Vestby kommune som dekningsområde. "Fra fortid og nåtid" angir en hovedretning på stoffet. Nettstedet sikter mot å være en kombinasjon av magasin og portal til utvalgte eksterne ressurser på nettet. Nyhetsmessig dekker LM vesentlig kommunal-, kultur- og næringslivssektorene. Gode fotografier og aktuell debatt er blant de andre satsingsområdene. 

Lokalmagasinet.no ble startet 1. desember 2002 med en enkel publieringsløsning som hadde et dårlig telleverk. Med en ny publiserer kunne vi i 2007 notere 60.000 besøk. Allerede året etter ble det 85.000 besøk. I 2009 nådde vi milepælen 100.000. I midten av desember 2011 passerte vi 200.000. I 2014 nådde vi en ny milepæl: 250.000 besøk. Sammen med besøket til vårt nye ekstramagasin Herison.no ble resultatet i 2015 omtrent som i 2014. 260.000 ble nådd i 2016, bare for LM. Trenden så langt i 2017 er at LM stevner mot 300.000-tallet, samtidig om Herison.no er i sakte vekst.

Lokalmagasinet.no - Postboks 160, 1556 SON

Tlf. 64957348 - Mobil 979 38 621

E-post: post@lokalmagasinet.com

DOMENET http://www.lokalmagasinet.no eies av Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf. 64957348, mobil 97938621. Org.nr. NO 946123048.

ANSVARLIG REDAKTØR OG DAGLIG LEDER STRAND PRINFO (ENK): Svein-Harald Strand.

OPPHAVSRETT: Innholdet på våre sider er beskyttet av Lov om opphavsrett til åndsverk. Utenom privat bruk, kan det ikke kopieres herfra eller mangfoldiggjøres på annen måte – bilder eller tekst uten tillatelse fra rettighetshaver.

Dersom ikke annet er opplyst i forbindelse med publiseringen, er det Lokalmagasinet.no som er rettighetshaver, eventuelt sammen med navngitt medarbeider.

Også spesielle overskrifter som det er lagt mye arbeid med å lage, vil kunne være rettighetsbelagt og ulovlig å bruke uten tillatelse i en liknende kontekst som de sto i originalt.

Samlinger av utvalgte lenker til eksterne nettsteder er beskyttet av opphavsretten, på like linje med tekst og bilder, når lenkene er samlet inn og redigert/indeksert etter redaksjonens eget konsept.

I henhold til god presseskikk skal Lokalmagasinet.no oppgis som kilde når det brukes utdrag fra våre artikler i andre medier.

 


 

 

 

 

 

 


 

 

LagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagre
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland