www.lokalmagasinet.no NYHETER Fr. 23. aug. 2019
Meny

NETTAVIS & MAGASIN MED STÅSTED I DET NÆRE SIDEN DES. 2002
Vår e-postadresse er: post@lokalmagasinet.com!

Tidlig 60-talls med røffe kanter

Brunborg-Næss: Klimakrisen og naturkrisen hører sammen

(20.08.19) Jeg er utrolig glad for at vi i Vestby MDG før sommeren fikk et enstemmig kommunestyre med på at vi skal innføre arealregnskap for kommunen.

Det sier partiets listetopp i kommune-styrevalget, Louise Brunborg-Næss.


Slik blir Dørnbergerhuset satt i standLM Arkivfoto

(20.09.18) Da er det på´n igjen med onsdagsforedrag på Son kystkultursenter. Temaet denne uken er "Istand-settingen av Dørnbergerhuset".

Lurer du på hvordan det gikk med istandsettingen av takene? Og om hva som er planlagt som neste trinn i arbeidet? Det kan du høre Tove Lissner fortelle om i morgen fra kl. 19.00.

Ta gjerne med venner som også er interesserte. Kafeen er åpen, slik at du kan kjøpe ferske rømmevafler til kaffen.

Son kystkultursenters venner. Styret

Teknisk problem hindrer bilde-publisering

(20.08.19) Det som ser ut til å være et teknisk problem med bildedelen på vår server gjør at vi siden i går ikke får publisert nye bilder på LM. Årsaken kan også være at bildefilene har fått egenskaper som ikke aksepteres på serverområdet. Problemet viste seg da vi skulle legge ut en sak fra søndagens Stingray-konsert. Denne saken er derfor publisert på Herison.no (lenke ovenfor), som ligger på en annen server. Sammen med webmaster prøver vi å få lokalisert feilen snarest mulig. Red.

"Shadows-band" med VETERANER

(18.08.19. Publisert fra 12:50, senere oppdatert med noen av ettermiddagens poster fram til avslutning av Kultur-døgnet kl. 17:00.)

Venner av 60-talls gitarband-pop og rock kan fra kl. 15:15 i dag glede seg til en konsert i Olivenlunden på Café Oliven med de godt voksne muskerne i Stingrays.

Bandet ledes av rytmegitarist Even Trygve Hansen, "halvt soning" med hytte på Laksa der somrene tilbringes med ektefelle Bente Heuch. Vi prøver å få lagt ut en video med Facebook/Her i Son.

16:25 - 17:00 overtar popsangeren Malene Markussen scenen i Olivenlunden.

► Kl. 17:00 er siste sjanse til å se VETERANBILUTSTLLINGEN på torget som startet kl. 11:00. 

► DØGNUTSTILLINGEN i Kunstteltet i Glenneparken avsluttes kl. 17:00.

► Og kl. 17:00 avsluttes også Soon Seilforenings tilbud om korte turer med optimistjoller og rib-båter.

VISESANG med Rotmo og MYE MER

(18.08.19) På det omfattende Kulturdøgn-programmet i dag står blant annet en halv times visesang med Hans Rotmo i torg-teltet fra kl. 13. De godt voksne vil huske ham som frontfigur og låtskriver i 1970-tallsgruppa Vømmøl Spellmannslag, og som Ola Uteligger. Rotmo gjorde soning av seg for noen år siden. 

Dette er i torg-teltet, og der blir han fra 13:45 etterfulgt av Franco Banini fra Son som framfører klassisk sang og utdrag fr operaer.

Fra 14:30 bir det igjen visesang i teltet, nå av Rolf-Ivar Tomten. En ny mulighet for dem som ikke fikk med seg denne posten på programmet for lørdag.

Samme sted er det ÅPEN SCENE fra kl. 15:00. For alle som ønsker å framføre en låt eller to, et dikt eller andre tekster.

Visesang er det også i Skipperstua på Son Kro kl. 13.30. Det er Arne Kvalnes fra Son som framfører eget materiale. Han etterfølger Sondre Høymer som spiller klassisk gitarmusikk fra kl. 13:00.

Siste post på Son Kro, på terrassen, 15:00 - 15:30, er DETrio med akustisk musikk innen jazz, blues, pop og tango.

Se VIDEOER fra åpningen på Facebook-siden Her i Son

Kulturdøgn ÅPNET i sprutregn

(17.08.19. Tekst og foto: Svein-H. Strand. Oppdatert 17:18) Kulturdøgn Soon 2019 ble i formiddag offisielt åpnet i sprutregn under en høytidelighet på torget med Arild Midthun som konferansier.Bergenseren (bildet) som ble "vår egen" Donald-tegner forelsket seg, som så mange andre, i Son straks han flyttet hit, og trives åpenbart også i rollen som konferansier. Sist på årets 17. mai-markering på torget.

Etter sin velkomsttale til de frammøtte som valgte dette framfor diverse tilbud i kulturteltet, ga Midthun ordet til ordfører Tom Anders Ludvigsen.

Ludvigsen fullroste initiativtakerne og de rundt 200 frivillige som også i år meldte seg til å "ta et tak" for å få nok hender og hoder til alle ledd. Til både forberedelser og gjennomføring.

Tenk her er det faktisk også noen som har trivsel som uttalt ansvarsområde.

Kulturdøgn-ouverture i kveld

(16.08.18. Oppdatert senest 09:52) Det starter i dag, men som en ouverture i kveld: Kulturdøgn Soon 2019. I en liten scene på årets nye tiltak: Et telt, rettere mange små, også på Son torg.

Kl. 18:30-19:00. Viser - pop ved Liv Kreken og Vegard Iversen. 19:30-20:15 spiller Iversen band pop - rock. Og fra 22:30 til midnatt: Jam session ved Kai Dybedahl.

I Olivenlunden hos Café Oliven skjer det også noe, kl. 21:30 - 22:15. Da spiller The Refugees - Tom Petty Tribute låter i sjangeren heartland rock.

DEN OFFISIELLE ÅPNINGEN på torgets store scene skjer lørdag kl. 12.00 - 12:15. Ved ordfører Tom Anders Ludvigsen og Vestby kommunes kultursjef Ronny Fostervold Johansen. Deretter blir det en halv times konsert av Soon Blandede Kor som synger jazz og folketoner. Så følger en elevforestilling med dans og ballett fram til 13:15.

Resten av lørdag på den store scenen fram til midnatt blir det åtte konserter i varierte sjangere, men ulike stilarter av rock dominerer.

Slik dekker vi Kulturdøgn Soon

(15.08.19. Oppdatert 01:35) For ett år siden ble Kulturdøgn Soon født. Et sterkt villet mirakel på et lite sted. Et enormt, variert program presset inn på en helg! Og nå skal det skje igjen.

► Noe hender mange steder i Son sentrum, ofte samtidig. Og hvordan dekker vi litt av dette mens det er noenlunde ferskt?

For bl.a. konserter satser vi primært på korte videoer, tatt opp og publisert rett fra mobiltelefon og til Facebook-siden Her i Son.

I Lokalmagasinet blir det "festivalnytt" i kortformat og med enkelte bilder etter behov.

Feature-reportasjer med store bilder i etterkant blir å se i vårt ekstramagasin Herison.no. Der kommer også hele det omfattende programmet med tid og sted fra dag til dag.

Arrangøren melder at programmet som nå er gjengitt på ulike Facebook-sider vil bli endel endret og oppdatert fram til fredag. Vi venter med å publisere komplett program til alt er "spikret".

Spørsmål om likestilling!

(13.08.19) Mennesker med funksjons-nedsettelse omtales gjerne som mennesker med «spesielle behov».

Men hvor spesielt er det å ha behov for et sted å bo, et godt skoletilbud, et arbeid å gå til, helsetjenester når du trenger det og en meningsfull fritid? LES MER.

«Sjekklista for kulturen»

 (12.08.19) Kulturloven lovfester det offentliges ansvar for kunst- og kulturlivet i hele Norge. Skal kulturlovens intensjoner oppfylles, må alle kommuner og fylkeskommuner skape gode vilkår og rammer for den lokale kultursektoren.

Norsk kulturforum har i samarbeid med kulturlivet laget «Sjekklista for kulturen», et verktøy som peker på hva som er det offentliges ansvar for det lokale kulturlivet. LES MER.

(05.08.19. Oppdatert 16:41)) Kristin Wilhelmsen Hansen har nå fratrådt som ansvarlig redaktør og daglig leder i Vestby Avis, uten at noen ny er tilsatt.

Hun hadde i dag sin første dag i et vikariat som journalist i hjembyen Fredriksstad Blad, der hun var nettansvarlig før hun kom til Vestby Avis.

På spørsmål fra LM opplyser Wilhelmsen Hansen at redaktør Mattias Mellquist i Akershus Amtstidende er konstituert i stillingen, som han hadde fram til september 2018, inntil ny leder er på plass.

Finanstilsynet: Bankkort med bilde er fortsatt GYLDIG LEGITIMASJON

(31.07.19) Apropos gårsdagens melding i LM, om Sparebank 1 Østfold Akershus som ber kunder om kopi av gyldig pass innen 20. august: Bankkort med bilde er fortsatt gyldig legitimasjon. Og i motsetning til hva det gis inntrykk av: Finanstilsynet har ikke skjerpet kravene til legitimering av BankID! LES MER.

Det mest åpne Vestby-valget?

(23.07.19) (Av Svein-H. Strand) Ingen konkret meningsmåling er å oppdrive, bare regionale trender, analyser og gjennomsnittstall på nettstedet pollofpolls.no fra ulike oppdragsmålinger. Likevel: Høstens kommunestyrevalg i Vestby kan være det mest åpne siden kommunene Vestby og Son ble sammenslått i 1964. LES MER.


DETTE ER SISTE DEL av en forsidetopp som følger med på alle sider i publisererens faste toppfelt. Det vil si alle sider unntatt sidene i magasinmodulen med bredere publiseringsflate. Sakene nedenfor her ligger i en særskilt "nyhetsmodul". Inntil vi får en ny publiseringsløsning, brukes denne bare til å dekke arkivbehov. I margen t.v., under "stoffgruppe-boksene", ligger tittellenker til enkeltstående større nyhetssaker som har vært publisert de siste årene. Disse ligger i kronologisk rekkefølge, med de nyeste sakene langt nede. Innholdet i LM vil ikke være organisert på denne måten i en ny publiserer. Red.

Populær Sjørøverdag blir gjentatt
05.08.2019 14:41
NYHETER >
Tilbake


Kommentarer
Ingen funnet

Legg til kommentarJORD TIL PLEN OG HAGE LEVERES HJEM TIL DEG.

Tlf. 64 95 31 51

Til Facebook-siden HER I SON
Siden har nå 1050 følgere.Nyheter fra periode med tekniske feil

To leserbrev av Jostein Haugh, tidligere medlem av Bygdelista:

Byggeprosesser og habilitet
Sjokkert over dispensasjoner

   
 VÆRSTASJON MOSS

UV-VARSEL

 Nasjonal nyhetspakke

NRK Tekst-TV  
Norske aviser og magasiner

Reuters UPI AFP

 LAVPULS – vindu og veiviser:

Gamle bilder fra Son |

Nettradio.nrk.no | Sveriges Radio P4 Göteborg |

| Blåskjellvarsel |

ØST POLITIDISTRIKT

Lov om helligdager og helligdagsfred |

Naboloven | Straffelovens § 350 | Politivedtekter |

Forskrift om alkoholomsetningen | Lov om helsetjenesten i kommunene

 

Dagny Halds skulptur som ønsker alle sjøfarende velkommen til den gamle hollenderstaden Son.

LM-foto: Sturla Strand ©

Eksterne maritime ressurser:

* Havgapet.com

* Kongelig Norsk Båtforb.

* Batliv.no

* Seilas.no

* Klassisk Treseiler Klubb

* Seilmagasinet.no

* Fullriggeren "Sørlandet":

* Havseilerklubben

* Maritimstart.no  

* Foren. for fartøyvern      

* Risør Trebåtbyggeri

* Forbundet Kysten

* Oslofjorden Båteierunion

* Isegran, Senter for maritim kultur

* Kystverket

* Fiskeridirektoratet

  

Maktmenneskene

beskytter seg selv.

Vi beskytter våre kilder.

Vår visjon: Å være en enkel, men kraftfull og inspirerende tråd i veven som vi alle spinner.   

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin som redigeres på Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakatens grunn. LM er basert i Son, men har hele Vestby kommune som dekningsområde. "Fra fortid og nåtid" angir en hovedretning på stoffet. Nettstedet sikter mot å være en kombinasjon av magasin og portal til utvalgte eksterne ressurser på nettet. Nyhetsmessig dekker LM vesentlig kommunal-, kultur- og næringslivssektorene. Gode fotografier og aktuell debatt er blant de andre satsingsområdene. 

Lokalmagasinet.no ble startet 1. desember 2002 med en enkel publieringsløsning som hadde et dårlig telleverk. Med en ny publiserer kunne vi i 2007 notere 60.000 besøk. Allerede året etter ble det 85.000 besøk. I 2009 nådde vi milepælen 100.000. I midten av desember 2011 passerte vi 200.000. I 2014 nådde vi en ny milepæl: 250.000 besøk. 2015 ble året da besøket ikke økte, men det ble nesten på hundretallet som i i milepælåret 2014. 260.000 ble nådd i 2016. I 2017 mer enn doblet vi dette til over en halv million besøk 541.000. I 2018 nådde vi såvidt 700.000 besøk, en en framgang på 28 prosent.


Lokalmagasinet.no Postboks 160, 1556 SON

Tlf. 64957348 - Mobil 979 38 621

E-post: post@lokalmagasinet.com

DOMENET http://www.lokalmagasinet.no eies av Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf. 64957348, mobil 97938621. Org.nr. NO 946123048.

ANSVARLIG REDAKTØR OG DAGLIG LEDER STRAND PRINFO (ENK): Svein-Harald Strand.

OPPHAVSRETT: Innholdet på våre sider er beskyttet av Lov om opphavsrett til åndsverk. Utenom privat bruk, kan det ikke kopieres herfra eller mangfoldiggjøres på annen måte – bilder eller tekst uten tillatelse fra rettighetshaver.

Dersom ikke annet er opplyst i forbindelse med publiseringen, er det Lokalmagasinet.no som er rettighetshaver, eventuelt sammen med navngitt medarbeider.

Også spesielle overskrifter som det er lagt mye arbeid med å lage, vil kunne være rettighetsbelagt og ulovlig å bruke uten tillatelse i en liknende kontekst som de sto i originalt.

Samlinger av utvalgte lenker til eksterne nettsteder er beskyttet av opphavsretten, på like linje med tekst og bilder, når lenkene er samlet inn og redigert/indeksert etter redaksjonens eget konsept.

I henhold til god presseskikk skal Lokalmagasinet.no oppgis som kilde når det brukes utdrag fra våre artikler i andre medier.

 


 

 

 

 

 

 


 

 

LagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagre
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland