www.lokalmagasinet.no NYHETER Ma. 18. juni 2018
Meny

Husk at vår e-postadresse er post@lokalmagasinet.com

(15.06.18) Lørdag 16. juni kl. 13 er det Sjørøverdag for små og store på Son kystkultursenter. Møt opp til infernalsk og grusom spenning i jakten på den smakelige sjørøverskatten! Deter gratis deltakelse for barn opp til 10 år i følge med en voksen. Hvis/når sjørøverskatten blir funnet, blir den delt blant alle barna som deltar. De voksne kan kose seg på kafeen med ekte rømmevafler og god kaffe. Hjertelig velkommen! Son kystkultursenters venner, styret

"Oliven-reporter" var gjest 17. mai

(14.06.18. Rettelse 17.06.18) (Aktuell kommentar/redegjørelse av Svein-H. Strand, LM-redaktør) Den tidligere kriminalreporter Nina Johnsrud (59) som skrev gårsdagens "Oliven-oppslag" i Moss Avis på nett var selv gjest da Café Oliven holdt ulovlig åpent 17. mai. En reportasje om noe av det hun "satt på" ble først tilbudt meg i en nesten timelang telefonsamtale sent tirsdag kveld.

Hun ønsket et samarbeid der hun trengte innsyn i LMs Oliven-relaterte materiale fra en person som har fått kildebeskyttelse, noe hun tildels fikk etter samtykke fra kilden.

Selv kunne Johnsrud bl.a. fortelle at ordfører Tom A. Ludvigsen (Ap) også var blant gjestene 17. mai., angivelig inntil han skjønte at det måtte dreie seg om ulovlig åpning uten bevilling.

Til dem som spurte, skal innehaver Charlotte Holløkken ha sagt at åpningen var fundert på en ambulerende bevilling basert på lukket selskap. I den forbindelse var det angivelig reservert bordplass til 30 personer.

Det som gjestene kjøpte, skal ifølge Johnsrud ha blitt betalt med å "vipse" og å dra kort der pengene gikk til Holløkkens private konto. LES MER.

(14.06.18) "SLÅTT UT" AV TEKNISK FEIL I GÅR. Lokalmaga-sinet.no og Herison.no var i går onsdag rammet av en teknisk feil som gjorde "Editor", vår online redigerings- og publiseringsmodul, utilgjengelig. Systemet aksepterte kort sagt ikke innlogging med brukernavn og passord. Feilen ble ikke utbedret før sent på kvelden.  Vår PC-baserte publiseringsdesk hadde onsdag kveld også noe nedetid i forbindelse med oppdateringer av både operativsystemet Windows 10 og nettleseren Firefox. Dette bidro med sitt til at det dessverre ikke ble mulig å gjennomføre planlagte publiseringer denne dagen. Red.

–DROPP vannskuterforskrift nå

(12.06.18) Rådmannen i Vestby foreslår at kommunen ikke skal utarbeide lokal ordensforskrift etter havne- og farvannsloven med sikte på å regulere bruken av vannskuter.

Hovedårsaken er at behovet for å innføre særskilte regler for disse ikke ser ut til å være nok utredet.Både stat og kommune kan ifølge loven treffe enkeltvedtak eller gi forskrift om å sperre av områder i farvannet eller på land hvis det er nødvendig av hensyn til sikkerheten, påpeker rådmann Sjur Authen. LES MER.

Konsentrerer seg fullt ut om kjernevirksomheten på brygga


Vårt illustrasjonsbilde fra fiskebrygga er vel å merke fra 17. mai 2014 og altså ikke representativt for situasjonen på en vanlig dag i bevillingsperioden som varte fra april til september. (Foto fra Herison.no)

(10.06.18) Son Brygge & Fiskemottak har sagt fra seg serverings- og skjenkebevillingen for å konsentrere seg fullt ut om kjernevirksomheten: Produksjonen av skalldyrkasser.

Servering og skjenking i bevillingsperioden fra april til september var et hyggelig tillegg. Men omsetningen gikk ned, og det var ingen god butikk, fastslår Ketil Lundem-Meisler til LM. Han er daglig leder for Fjordfisks virksomhet i Son og kan glede seg over voksende omsetning i fiskebutikken.

Vi trenger da å sette all vår kapasitet inn på de populære skalldyrkassene, samt betjening av fiskebutikken med havets delikatesser, understreker Lundem-Meisler, som i det siste har fått mange spørsmål om hvorfor "kafébordene" på brygga er borte. 

Ca 1,3 mill. i krav – pluss fra ansatte

(07.06.18) Før fristen utløper 16. juni er det kommet inn kreditorkrav på ca 1,3 millioner kroner netto etter en del frafall. I tillegg kommer krav om lønn og feriepenger fra tidligere ansatte, ifølge bostyreren, advokat Thomas Nortvedt. Det skriver Vestby Avis fra gårsdagens skiftesamling i Café Oliven AS Konkursbo.

"Rundt" 15 ansatte er blitt sagt opp, og flere av disse har fremmet krav, der NAVs lønnsgarantiordning vil komme inn i bildet etter hvert. Alene krav om feriepenger beløper seg til 345.000 kroner, ifølge Nortvedt.

Inngående verdier til boet er 437.000 kroner fra salg av kafeens varelager og utstyr.

I tillegg står det 270.000 kroner på bankkonto, tilføyde bostyreren. Hvorvidt dette er midler fra før eller etter konkursåpningen 14. mai, framgår ikke. Kafeen holdt som kjent ulovlig åpent, uten nødvendige bevillinger, 17. mai og gjennom pinsen før driften ble tvangsstengt. Daglig leder og styreleder Charlotte Holløkken møtte på skiftesamlingen med sin advokat Eva Westby, men de hadde ingen spørsmål eller kommentarer.

Over 1/4 mill. for ovnen

(06.06.18.) Café Olivens italienske pizzaovn er fakturert med en totalsum på 253.125 kroner inkludert tilleggsutstyr og frakt fra Italia til Norge og videre fra Kristiansand til Vestby. Fakturaer og ordrebekreftelser som LM i går fikk innsyn i, viser at bestillingen ble gjort av Geir Holløkken på vegne av Café Oliven AS. Første ordrebekreftelse fra Pizza Angels AS, Norway, er datert allerede 28. desember 2017. Foran skiftesamlingen for Café Oliven AS Konkursbo i formiddag, sitter en fortvilet leder hos leverandøren i Sandnes. LES MER.

Blant de få lokale nettavisene
som har vært i gang så lenge

(04.06.18) Første måned med over 2000 besøk i snitt per dag! Over 4.100 besøk på én enkelt dag, den 20! Med en historisk dobbeltrekord for mai i boks, hva kunne passe bedre enn å bli intervjuet fra Høgskolen i Volda? LES MER.

Geir Holløkken-selskap TVANGSAVVIKLES
(04.06.18) Styremedlem Geir Holløkken i datterens Holløkken Holding AS som forsøker å få ny drift på Café Oliven, er registrert som daglig leder i sitt eget selskap Evexia Drift AS. For salg av helseprodukter, sykepleie og apotekvarer. Selskapet, med adresse i Son, er nå er et konkursbo i kategorien Tvangsavviklingsbo. Årsaken er manglende årsregnskap for 2015 og 2016. Det går fram av Brønnøysundregistrene. Avviklingen skjer etter konkursloven og dekningsloven. Bostyrer er advokat Ann Gunn Edvardsen, Ski. På grunn av manglende revisor, er saken oversendt til Follo tingrett. LES MER.

DREV FOR KREDITORERS REGNING i betydelig grad?

(02.06.18) Café Oliven AS kan se ut til å ha blitt drevet for kreditorers regning i betydelig grad fra begynnelsen av året og fram til konkursen, noe som er ulovlig. LES MER.

Geir Holløkken bestilte veden

(30.05.18) Fakturaene var stilet til Café Oliven AS. Men det var Geir Holløkken, far til daglig leder Cathrine Holløkken, som bestilte veden for levering til kafeens pizzaovn i vinter. Det får LM bekreftet i dag. Han får i dag tilsendt oppdaterte fakturaer direkte til seg for omgående oppgjør. LES MER.

ØRAJORDET: Langt på overtid!


(30.05.18) Etter at saken nedenfor ble publisert mandag kveld, har daglig leder Charlotte Holløkken ikke besvart vår skriftlige henvendelse for å få en kommentar.  Red.

Pizzaovn-ved ikke betalt

I Lokalmagasinet.no for 15 år siden:
EU-prosjekt overtar for OSLOFJORD INFO

Son fikk landets første lokalleksikon

DETTE ER SISTE DEL av en forsidetopp som følger med på alle sider i publisererens faste toppfelt. Det vil si alle sider unntatt sidene i magasinmodulen med bredere publiseringsflate. Sakene nedenfor her ligger i en særskilt "nyhetsmodul". Inntil vi får en ny publiseringsløsning, brukes denne bare til å dekke arkivbehov. I margen t.v., under "stoffgruppe-boksene", ligger tittellenker til enkeltstående større nyhetssaker som har vært publisert de siste årene. Disse ligger i kronologisk rekkefølge, med de nyeste sakene langt nede. Innholdet i LM vil ikke være organisert på denne måten i en ny publiserer. Red.
OM EN UKE MED HARDDISK-KRASJ
09.02.2017 14:30
NYHETER >
Publisert 07.02.17. Oppdatert 11:58. Noen ord etter en drøy uke med lånt, saktegående mini-PC. Harddisken på redaksjonens basemaskin brøt nemlig sammen under montering av nytt tastebord hos forhandleren. Store deler av forrige uke gikk med til å konfigurere mini-PC-en noenlunde opp mot det faste bruksområdet. Å skifte nettleser og en utdatert driver hjalp på hastighet.

Likevel: Selv med Windows 10 operativsystem ombord og husets fiber bredbåndsforbindelse i bunn, var det en prøvelse å vente på at maskinen utførte kommandoer. Det ble å resignere overfor alle forsøk på regulære arbeidsdager.

Spesielt frustrerende har det vært å se at dokumenter fra kommunens hjemmeside ikke laster seg ned lesbart på maskinens standard-program.

Kommunalreportasje har dermed vært utelukket, siden de aktuelle dokumenter lå i harddisken som havarerte. Det gjorde også svært mye annet av nyere ting som vi ikke har kopi av på ekstern harddisk. Ekstern hjelp til å få berget mest mulig av dataene på den havarerte disken, står selvfølgelig på programmet.

MEN I DAG får den regulære PC-en montert ny harddisk hos vår hjelper i Moss, beleilig hjemkommet etter en ukes, for oss, ubeleilig ferie. Så skal Windows 10 med mer installeres. Og kanskje kan maskinen hentes i ettermiddag. En rask arbeidshest, dette. Konfigurering opp mot faste arbeidsoppgaver burde derfor kunne gjøres parallelt med oppdatering av prioriterte saker.
Red.
Tilbake


Kommentarer
Ingen funnet

Legg til kommentarJORD TIL PLEN OG HAGE LEVERES HJEM TIL DEG.

Tlf. 64 95 31 51
KONTAKT OSS MED
MELDINGSSKJEMA

Til Facebook-siden HER I SON

Siden har nå 727 følgere.

  

Behov for permanent sykehjem
Feierbakken 1-saken
Nyheter fra periode med tekniske feil

REKLAME

MISTET BANKEN

To leserbrev av Jostein Haugh, tidligere medlem av Bygdelista:

Byggeprosesser og habilitet
Sjokkert over dispensasjoner

   
 VÆRSTASJON MOSS HAVN

UV-VARSEL

 Nasjonal nyhetspakke

NRK Tekst-TV  
Norske aviser og magasiner

Reuters UPI AFP

 LAVPULS – vindu og veiviser:

Hovedstadspuls|

Gamle bilder fra Son |

Nettradio.nrk.no | Sveriges Radio P4 Göteborg |

| Blåskjellvarsel |

ØST POLITIDISTRIKT

Lov om helligdager og helligdagsfred |
Naboloven | Straffelovens § 350 | Politivedtekter |
Forskrift om alkoholomsetningen | Lov om helsetjenesten i kommunene

 

Dagny Halds skulptur som ønsker alle sjøfarende velkommen til den gamle hollenderstaden Son.

LM-foto: Sturla Strand ©

EGYPTISK HODE, BRILJANT DAGNY HALD. Denne flotte skulpturen, laget av Son-kunstneren Dagny Hald (1936-2001), var lenge toppbilde i den første utviklingsfasen til Lokalmagasinet.no. Kunstneren har klart å gi kvinneansiktet et fascinerende uttrykk; liksom tidløst talende, henvendt til oss alle med et direkte, mildt og fast blikk som det synes å ligge livsvisdom i. Det koboltblå hodeplagget står i både harmoni og kontrast til ansikt og hals. Et briljant arbeid av Dagny Hald! Vi har latt bildet følge med også til Lokalmagasinets nye forside, og synes sammen med mange av leserne at det aldri blir "utbrukt". Det ble tatt på minneutstillingen for kunstneren sommeren 2002. TEKST OG FOTO ©: Svein-H. Strand

Eksterne maritime ressurser:

* Havgapet.com

* Kongelig Norsk Båtforb.

* Batliv.no

* Seilas.no

* Klassisk Treseiler Klubb

* Seilmagasinet.no

* Fullriggeren "Sørlandet":

* Havseilerklubben

* Maritimstart.no  

* Foren. for fartøyvern      

* Risør Trebåtbyggeri

* Forbundet Kysten

* Oslofjorden Båteierunion

* Isegran, Senter for maritim kultur

* Kystverket

* Fiskeridirektoratet

 

Maktmenneskene

beskytter seg selv.

Vi beskytter våre kilder.

Vår visjon: Å være en enkel, men kraftfull og inspirerende tråd i veven som vi alle spinner.   

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin som redigeres på Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakatens grunn. LM er basert i Son, men har hele Vestby kommune som dekningsområde. "Fra fortid og nåtid" angir en hovedretning på stoffet. Nettstedet sikter mot å være en kombinasjon av magasin og portal til utvalgte eksterne ressurser på nettet. Nyhetsmessig dekker LM vesentlig kommunal-, kultur- og næringslivssektorene. Gode fotografier og aktuell debatt er blant de andre satsingsområdene. 

Lokalmagasinet.no ble startet 1. desember 2002 med en enkel publieringsløsning som hadde et dårlig telleverk. Med en ny publiserer kunne vi i 2007 notere 60.000 besøk. Allerede året etter ble det 85.000 besøk. I 2009 nådde vi milepælen 100.000. I midten av desember 2011 passerte vi 200.000. I 2014 nådde vi en ny milepæl: 250.000 besøk. Sammen med besøket til vårt nye ekstramagasin Herison.no ble resultatet i 2015 omtrent som i 2014. 260.000 ble nådd i 2016, bare for LM. I 2017 mer enn doblet vi dette til over en halv million besøk 541.000.

Lokalmagasinet.no Postboks 160, 1556 SON

Tlf. 64957348 - Mobil 979 38 621

E-post: post@lokalmagasinet.com

DOMENET http://www.lokalmagasinet.no eies av Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf. 64957348, mobil 97938621. Org.nr. NO 946123048.

ANSVARLIG REDAKTØR OG DAGLIG LEDER STRAND PRINFO (ENK): Svein-Harald Strand.

OPPHAVSRETT: Innholdet på våre sider er beskyttet av Lov om opphavsrett til åndsverk. Utenom privat bruk, kan det ikke kopieres herfra eller mangfoldiggjøres på annen måte – bilder eller tekst uten tillatelse fra rettighetshaver.

Dersom ikke annet er opplyst i forbindelse med publiseringen, er det Lokalmagasinet.no som er rettighetshaver, eventuelt sammen med navngitt medarbeider.

Også spesielle overskrifter som det er lagt mye arbeid med å lage, vil kunne være rettighetsbelagt og ulovlig å bruke uten tillatelse i en liknende kontekst som de sto i originalt.

Samlinger av utvalgte lenker til eksterne nettsteder er beskyttet av opphavsretten, på like linje med tekst og bilder, når lenkene er samlet inn og redigert/indeksert etter redaksjonens eget konsept.

I henhold til god presseskikk skal Lokalmagasinet.no oppgis som kilde når det brukes utdrag fra våre artikler i andre medier.

 


 

 

 

 

 

 


 

 

LagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagre
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland