www.lokalmagasinet.no NYHETER Ti. 23. juli 2019
Meny

NETTAVIS & MAGASIN MED STÅSTED I DET NÆRE SIDEN DES. 2002
Vår e-postadresse er: post@lokalmagasinet.com!

TIMELANG BÅTTUR MED "KOGGEN"

(18.07.19) De som har lyst på å få seg en båttur i det nære, får en fin anledning søndag, 21. juli. Med forbehold for ruskevær: Kl. 14 legger Alex Johannessen ut fra Son kystkultursenter for en timelang tur med veteranbåten "Koggen". Påmeldingen starter i dag kl. 12. Båten tar ti personer. Blir det flere enn ti, kjøres en ny tur ca kl. 15. Alle deltakere må ta med egen redningsvest! Båtturen er gratis for små og store, understrekes det fra styret i Son kystkultursenters venner.

Og lørdag 20. juli blir det en ny runde med "Livet under bryggekanten" kl.12-15. Her kan du ta med familiens eller vennekretsens yngste og kos deg med koselige og nyttige aktiviteter. Tore Rahn setter som tidligere opp et akvarium på brygga, og barna fanger levende dyr som Tore kan fortelle litt om. Til slutt slippes dyrene ut i sitt rette element igjen. Det er gratis å delta for barn som har følge med en voksen.

Cirkus Arnardo jubilerer – kommer til Son 21. juli

(10.07.19) (LM Nyhetsdesk 16:07. Oppdatert senest 16:20) Gledesspreder i flosshatt fyller sytti med spennende ingredienser i spektakulært sirkusshow. Siden starten i 1949 har ni millioner nordmenn vært samlet rundt manesjen i løpet av 12000 forestillinger. 
Søndag 21. juli kan nye publikummere ta plass i cirkusteltet når den seks måneder lange jubileumsturnéen gjester Son, på Ørajordet ved Sonskilen Båthavn.

Bestefar var en visjonær med ønske om å glede andre, sier turnéleder Are Arnardo om cirkusets grunnlegger Arne Arnardo i en melding til LM.

Historien har vel vist at han lyktes ganske så bra med sin livsgjerning, sier Are Arnardo, barnebarn av den kjente cirkusgründeren, og sønn av cirkusnestoren Arild Arnardo.

OVERVELDENDE RESPONS
Artister og øvrge medarbeidere har helt siden turnéstarten i mars kunnet glede seg over en overveldende respons fra begeistrede tilskuere, blant annet gjennom varme og engasjerte tilbakemeldinger på Facebook.

Så er da også denne jubileumsforestillingen tenkt å være en hyllest til vårt trofaste publikum gjennom alle år, kommenterer Are Arnardo.

Den nye forestillingen byr blant annet på Duo Urunovs raske klesskifte-nummer. Her forsvinner elegante antrekk i løse luften for så å bli erstattet av nye. Rett foran dine egne øyne.

Dette er nok noe som nordmenn ikke har sett tidligere, sier turnéleder Are Arnardo om det utrolige innslaget.

Faktisk har jeg ikke opplevd maken selv, heller. Til og med klappsetene kommer til å applaudere nå, spøker Arnardo. LES MER.

Nils Kjærs Julibrev som video

Næravisa ble ikke redaktør-nær nok

(04.07.19) (Reporter Svein-H. Strand) Så sent som i september i fjor tiltrådte hun som ny redaktør og daglig leder i Vestby Avis. Hun ble da den tredje eneleder i den relativt korte historien til kommunens næravis. Nå har Kristin Wilhelmsen Hansen (bildet) sagt opp og slutter i august.

Da skal kvinnen med blant annet solid journalistutdanning begynne i et vikariat som nyhetsjournalist i Fredriksstad Blad.

Dette er såpass spesielt at vi spør hva som ligger bak. Og redaktør og daglig leder i VA på siste verset svarer villig og raskt:

‒ Jobben som redaktør i Vestby Avis har vært veldig spennende, og det var med et visst vemod jeg tok avgjørelsen om å si opp stillingen, fastslår hun innledningsvis.

Foto: Privat LES MER:

Endelig: "Livet under bryggekanten"!

(04.07.19) Endelig blir det "Livet under bryggekanten" med Tore Rahn! På Son kystkultursenter lørdag 6. juli kl.12-15. Det tillyste arrangementet forrige lørdag kunne ikke gjennomføres; se nedenfor.

Opplegget er som tidligere: Alle barn i følge med en voksen kan delta gratis med å samle sjødyr til et akvarium som er satt opp på bryggekanten. Dyrene slippes ut igjen utpå ettermiddagen. 

Hjertelig velkommen til en morsom, lærerik og avslappende dag! Kafeen er åpen som vanlig fra 12.00-16.00.

Vi beklager at vi inviterte til ovenstående forrige lørdag, da det ble umulig å gjennomføre. Dette skyldtes at vi ikke var informert om at vi var helt utestengt fra brygga på grunn av triathlon-NM som foregikk i Son hele helgen.

Son kystkultursenters venner. Styret

JULIBREV FRA SON

(03.07.19) Nils Kjærs berømte epistel fra Son, i original språkdrakt fra 1911. ILL.FOTO: Sturla Strand 2001 ©

ENESTÅENDE SOMMERSTART

(30.06.19) Det sydet og kokte av lørdagsliv i Son sentrum da første dag av NM i triathlon sprint gikk av stabelen.


At sommeren omsider landet (eller mellomlandet?) med sydenvarme, var en magnet for folk som ville oppleve Hollenderstaden fra sin beste dagside.

Den avsluttende løpsøvelsen, etter sykling og svømming, var naturlig nok den mest publikumsrettede del av for de ulike aldersklasser. Eliteklassen for kvinner og menn avsluttet dagen før den offisielle premieutdeling etter målgang på Son torg.  

Et NM var en vinn-vinn situasjon ikke minst for de mange næringsdrivende som tilbyr mat og drikke ved et bord utomhus.

LÆRERIKT OM LIVET UNDER BRYGGEKANTEN I SON

(29.06.19) Son kystkultursenter byr i dag kl. 12-15 på en suksess av en aktivitet fra tidligere år (bildet). Nemlig "Livet under bryggekanten" med Tore Rahn.

Alle barn i følge med minst en voksen kan delta gratis med å samle sjødyr til et akvarium som er satt opp på bryggekanten. Dyrene slippes ut igjen på ettermiddagen. Hjertelig velkommen til en morsom, lærerik og avslappende dag! Kafeen er åpen som vanlig fra 12.-16. 

I MORGEN SØNDAG: Hjertelig velkommen til NY SJØRØVERDAG kl. 13! Ta med de minste i familien/vennekretsen, men også alle andre som synes det er gøy med ufarlig fart, skattejakt og smell! Gratis deltakelse for barn. Og: Skatten deles! Son kystkultursenters venner. Styret

FORAN DAGENS FOREDRAG


Foto: Sturla Strand, 1985. ©

(26.06.19) I anledning sommerutstillingen om handelshuset i Thornegården og dagens foredrag på Son kystkultursenter:

Vi har nå republisert den snart ti år gamle og etter hvert "bortgjemte" artikkelen der dette bildet av Hans Jacob Hansen, den siste kjøpmann i gården, ble publisert for første gang.

Bildet pryder også forsiden på utstillingsheftet. Vår republisering er samtidig et ledd i den pågående oppbygging av innhold i LM på WordPress-plattformen.

Her er direktelenke til den republiserte artikkelen.

Menyylinja på WP viser også vei til andre artikler som nylig er publisert, senest i dag.

Hva utstillingen IKKE forteller

(25.06.19) Son kystkultursenter inviterer denne uka til onsdagsforedrag med følgende originale tema(er): Hva sommerutstillingen om handelshuset Aimar Hansen & Søn IKKE forteller.

Eksempelvis: Hva hendte med Niels Henrik Abel i Thornegården? Hvordan havnet Henrik Wergelands kone her? Hvem satte flest barn til verden i Thornegården? Og hvem tok seg av presten...?

Hjertelig velkommen onsdag 26. juni kl. 19. Gratis inngang! Og kafeen er åpen!

Son kystkultursenters venner. Styret

Kjøpmannsfamilien på 30-tallet(14.06.19) Dette klenodiet av et bilde i den nære lokalhistorie er blant det som i sommer kan beskues på Kystkultursenterets sommerutstilling: Kjøpmannsfamilien Hansen i Thornegården, foreviget i sin fineste stas i atelieret hos fagfotograf.

Dette er et redigert/beskåret opptak gjort med mobilkamera. På originalbildet står det: "Karen, Trygve Johannes, Hans Jacob og Camilla Hansen, 1930-tallet."

Altså den siste kjøpmann, Hans Jacob og hans søster Camilla, sammen med mor og far Karen og Trygve Johannes. Trygve Johannes var sønn av handelshusets første kjøpmann, Aimar Hansen.

Den videre dekning av sommerutstillingen, med bl.a. flere og større bilder, kommer på Herison.no (med lenke herfra).

Et HANDELSHUS i kystkulturen(14.06.19) Sommerens utstilling på Son Kystkultursenter, "Firma Aimar Hansen – et handelshus i kystkulturen, dets hundreårige historie", er et omfattende tema med mye materiell. Som bildet gir et inntrykk av,  er det gjort god bruk av vegger for å få plass til alt av bilder. Her fra et hjørne i utstillingsrommet. Andre steder i rommet er det også hengt opp plakater med hovedtrekk fra handelshusets historie. LM kommer med nærmere omtale og flere bilder. (LM-foto: Svein-H. Strand)

Til protokoll fra plan- og miljøutvalgets møte 27. mai.

(28.05.19) Som den ferske protokollen bak lenka viser: "Mot normalt" ble to forslag fra Bygdelistas Thor E. Ombustvedt nedstemt og fikk bare to stemmer fra sine egne. Begge sakene gjaldt klage på tidligere vedtak. Disse ble da opprettholdt slik som foreslått av rådmannen. Og Høyres Stig Eyde fikk vedtatt et forslag som gir Vestby Storsenter rett til å drive med litt større bruttoareal enn de 25.000 kvm. som er fastsatt grense. Ingen av de sju representantene stemte for rådmannens forslag om å avslå søknaden.

Enda et møte i "Solhøy-komiteen"

(28.05.19) Byggekomiteen for omsorgsboliger på Solhøy har nå berammet enda et møte, 13. juni, da uten noen representant fra MDG. Bente Marie Bakke ble som kjent kastet ut som medlem i siste kommune-styremøte.

At hun ble erstattet av en representant fra Frp, kan vise seg å være feil. MDG fikk sin plass etter valget i 2015, i et valgteknisk samarbeid med opposisjonen (H, Frp og KrF). Prinsippet om forholdstall ble da benyttet. Som opptaket fra siste kommunestyremøte forteller, skulle forholdstall også legges til grunn nå. Det var formelt sett et nyvalg av hele komiteen. Høyre benyttet, som tidligere meldt, anledningen til å skifte ut en av sine egne.

Nyvalg av byggekomité: Bakke (MDG) kastet ut

(21.05.19) Politisk lokalhistorie ble skrevet i mandagens kommune-styremøte i Vestby da MDGs Bente Marie Bakke ble kastet som medlem av byggekomiteen for omsorgsboliger på Solhøy. LES MER.
Rådmannens Solhøy-innstilling enst. vedtatt

(30.04.19) Rådmannens innstilling i Solhøy-saken ble enstemmig vedtatt i plan- og miljøutvalget i går. Vedtaket lyder: Plan- og miljøutvalget tar ikke klagene og anmodningene om å omgjøre vedtaket om reguleringsplan for Solhøy omsorgsboliger til følge. I henhold til plan- og bygningsloven § 12-12, jf. § 1-9 sendes klagene fra Fortidsminneforeningen, Soon og Omegns Vel og styret i Solhøytunet 2 sameie til Fylkesmannen i Oslo og Viken for endelig avgjørelse.

DETTE ER SISTE DEL av en forsidetopp som følger med på alle sider i publisererens faste toppfelt. Det vil si alle sider unntatt sidene i magasinmodulen med bredere publiseringsflate. Sakene nedenfor her ligger i en særskilt "nyhetsmodul". Inntil vi får en ny publiseringsløsning, brukes denne bare til å dekke arkivbehov. I margen t.v., under "stoffgruppe-boksene", ligger tittellenker til enkeltstående større nyhetssaker som har vært publisert de siste årene. Disse ligger i kronologisk rekkefølge, med de nyeste sakene langt nede. Innholdet i LM vil ikke være organisert på denne måten i en ny publiserer. Red.

LM-besøket økte med 28 prosent i 2018
16.01.2019 17:17
NYHETER >
Tilbake


Kommentarer
Ingen funnet

Legg til kommentarPlanlagt oppdatering har lenge vært utsatt, men er nå under arbeid.

VALGLISTENE

JORD TIL PLEN OG HAGE LEVERES HJEM TIL DEG.

Nyheter fra periode med tekniske feil
MISTET BANKEN

To leserbrev av Jostein Haugh, tidligere medlem av Bygdelista:

Byggeprosesser og habilitet
Sjokkert over dispensasjoner

   
 VÆRSTASJON MOSS HAVN

UV-VARSEL

 Nasjonal nyhetspakke

NRK Tekst-TV  
Norske aviser og magasiner

Reuters UPI AFP

 LAVPULS – vindu og veiviser:

Hovedstadspuls|

Gamle bilder fra Son |

Nettradio.nrk.no | Sveriges Radio P4 Göteborg |

| Blåskjellvarsel |

ØST POLITIDISTRIKT

Lov om helligdager og helligdagsfred |
Naboloven | Straffelovens § 350 | Politivedtekter |
Forskrift om alkoholomsetningen | Lov om helsetjenesten i kommunene

 

Dagny Halds skulptur som ønsker alle sjøfarende velkommen til den gamle hollenderstaden Son.

LM-foto: Sturla Strand ©

EGYPTISK HODE, BRILJANT DAGNY HALD. Denne flotte skulpturen, laget av Son-kunstneren Dagny Hald (1936-2001), var lenge toppbilde i den første utviklingsfasen til Lokalmagasinet.no. Kunstneren har klart å gi kvinneansiktet et fascinerende uttrykk; liksom tidløst talende, henvendt til oss alle med et direkte, mildt og fast blikk som det synes å ligge livsvisdom i. Det koboltblå hodeplagget står i både harmoni og kontrast til ansikt og hals. Et briljant arbeid av Dagny Hald! Vi har latt bildet følge med også til Lokalmagasinets nye forside, og synes sammen med mange av leserne at det aldri blir "utbrukt". Det ble tatt på minneutstillingen for kunstneren sommeren 2002. TEKST OG FOTO ©: Svein-H. Strand

Eksterne maritime ressurser:

* Havgapet.com

* Kongelig Norsk Båtforb.

* Batliv.no

* Seilas.no

* Klassisk Treseiler Klubb

* Seilmagasinet.no

* Fullriggeren "Sørlandet":

* Havseilerklubben

* Maritimstart.no  

* Foren. for fartøyvern      

* Risør Trebåtbyggeri

* Forbundet Kysten

* Oslofjorden Båteierunion

* Isegran, Senter for maritim kultur

* Kystverket

* Fiskeridirektoratet

 


Maktmenneskene

beskytter seg selv.

Vi beskytter våre kilder.

Vår visjon: Å være en enkel, men kraftfull og inspirerende tråd i veven som vi alle spinner.   

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin som redigeres på Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakatens grunn. LM er basert i Son, men har hele Vestby kommune som dekningsområde. "Fra fortid og nåtid" angir en hovedretning på stoffet. Nettstedet sikter mot å være en kombinasjon av magasin og portal til utvalgte eksterne ressurser på nettet. Nyhetsmessig dekker LM vesentlig kommunal-, kultur- og næringslivssektorene. Gode fotografier og aktuell debatt er blant de andre satsingsområdene. 

Lokalmagasinet.no ble startet 1. desember 2002 med en enkel publieringsløsning som hadde et dårlig telleverk. Med en ny publiserer kunne vi i 2007 notere 60.000 besøk. Allerede året etter ble det 85.000 besøk. I 2009 nådde vi milepælen 100.000. I midten av desember 2011 passerte vi 200.000. I 2014 nådde vi en ny milepæl: 250.000 besøk. 2015 ble året da besøket ikke økte, men det ble nesten på hundretallet som i i milepælåret 2014. 260.000 ble nådd i 2016. I 2017 mer enn doblet vi dette til over en halv million besøk 541.000. I 2018 nådde vi såvidt 700.000 besøk, en en framgang på 28 prosent.


Lokalmagasinet.no Postboks 160, 1556 SON

Tlf. 64957348 - Mobil 979 38 621

E-post: post@lokalmagasinet.com

DOMENET http://www.lokalmagasinet.no eies av Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf. 64957348, mobil 97938621. Org.nr. NO 946123048.

ANSVARLIG REDAKTØR OG DAGLIG LEDER STRAND PRINFO (ENK): Svein-Harald Strand.

OPPHAVSRETT: Innholdet på våre sider er beskyttet av Lov om opphavsrett til åndsverk. Utenom privat bruk, kan det ikke kopieres herfra eller mangfoldiggjøres på annen måte – bilder eller tekst uten tillatelse fra rettighetshaver.

Dersom ikke annet er opplyst i forbindelse med publiseringen, er det Lokalmagasinet.no som er rettighetshaver, eventuelt sammen med navngitt medarbeider.

Også spesielle overskrifter som det er lagt mye arbeid med å lage, vil kunne være rettighetsbelagt og ulovlig å bruke uten tillatelse i en liknende kontekst som de sto i originalt.

Samlinger av utvalgte lenker til eksterne nettsteder er beskyttet av opphavsretten, på like linje med tekst og bilder, når lenkene er samlet inn og redigert/indeksert etter redaksjonens eget konsept.

I henhold til god presseskikk skal Lokalmagasinet.no oppgis som kilde når det brukes utdrag fra våre artikler i andre medier.

 


 

 

 

 

 

 


 

 

LagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagre
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland