www.lokalmagasinet.no NYHETER Ma. 23. april 2018
Meny

Husk at vår e-postadresse er post@lokalmagasinet.com


Veteranbuss-tur til Hallanderiet


(22.04.18. Oppdatert 17:40) (Tekst og foto: Svein-H. Strand) Parkert utenfor bankgården, på Son-tur til Hallanderiet med 40 passasjerer, møtte vi i går: Johannes Haugen, til daglig togmekaniker i NSB, men i fritiden sjåfør på NSBs veteranbuss for charter. Atskillig greiere å finne plass til og å vokte over et så stort klenodium av et kjøretøy her, enn utenfor Hallanderiet, fant han fort ut.


Fritiden går også med til arbeid for Sporveismuseet, kunne han fortelle mens han ventet på at passasjerene skulle gå ombord for retur til Oslo. Haugen er bussansvarlig i museumsstyret, viser det seg. Turen til Son denne lørdagen inngikk for øvrig i markeringen av en 72 års-dag.

STERKE LM-REKORDER

(20.04.18) April 2018 har så langt bydd på hele tre sterke rekorder for Lokalmagasinet.no. Fortsatt i 15 års jubileumsmodus og i en tidkrevende overgangsfase til nye måter å publisere på både på egen plattform og i samspill med sosiale medier er det satt følgende dagsrekorder:

► 3078 dagsbesøk, såkalt vellykkede forespørsler til serveren. Det var 15. april. ► 14. april: Ny rekord med 1191 unike besøk (første besøk for dagen fra den aktuelle IP-adresse).

Og alle gode ting er som kjent tre: Tallet på sidevisninger har mange dager ligget svært høyt.

► Så langt i april er det i gjennomsnitt lastet ned 12.265 sider per dag på besøkene. Til sammenlikning: I hele mars var det 8887 sidevisninger i gjennomsnitt per dag. 

Bekymring for færre ingeniørkvinner

Vestby Arbeiderparti hundre år og i demonstrasjonstog går


Det er blitt mange år siden SV og Ap lokalt fant tilbake til hverandre på den smale sti 1. mai. Tranga mellom Spinnerigården og Thornegården er like smal som den alltid har vært. Litt trangt for vaiende faner. (LM akivfoto 2017: Svein-H. Strand)

(19.04.18) Vestby Arbeiderparti som nylig feiret sine 100 år, Vestby SV og Fagforbundet Vestby står også i år sammen om årets 1. mai-arrangement i Glenneparken i Son. Hvem som blir årets hovedtaler er ennå ikke klart.

Å holde hovedarrangementet for hele kommunen i Son har vært en tradisjon gjennom flere tiår, med og uten SV/SF som følge.

I mange kommuner blir det ikke lenger arrangert demonstrasjonstog på arbeiderbevegelsens internasjonale festdag. I mange år på rad nå er det i hele Follo-regionen bare Son som har hatt dette på programmet.

Dagen starter også tradisjonelt, med frokost og minnemarkeringer både i Vestby og Son. Demonstrasjonstoget starter utenfor Stenløkka bo- og servicesenter kl. 13.10 og går "runden" til Son nord og tilbake til Storgata og Glenneparken, der hovedarrangementet starter cirka kl. 13:35. Såner Skolekorps og Vestby Skolemusikkorps spiller både i demonstrasjonstoget og i parken. Og det blir som vanlig salg av vafler, kaffe og kaker.

Se bildene fra Såner ungdomsskole I DAG

Horisont til 2030 for reiselivsplanen

(16.04.18) Den vedtatte reiselivsplanen for Vestby opererer med en tidshorisont til 2030. Målsettingen for utvikling av reiseliv og handel i kommunen i 2030 er en omsetning lik fem milliarder kroner og 1900 ansatte.

Her er de tilsvarende tallene for 2015 som ble lagt til grunn under arbeidet med planen:  Tre milliarder kroner og 1118 ansatte. De to næringene har i dag et rikt tilbud, og utviklingen er positiv. Kommunen ligger sentralt til i befolkningstette markeder og har på enkelte områder en velutviklet infrastruktur, heter det.

Og om tilbudene: Norwegian Outlet, Son Spa og stedet Son er kjent i deler av markedet, og Sentrumsplanen for Vestby og utviklingen av kulturdestinasjonen Ramme representerer nye muligheter for vekst.

– Vestby har en svak posisjon som reisemål

(12.04.18) – Vestby har en svak markedsposisjon som reisemål. Helheten og kombinasjonsmulighetene av ulike opplevelsestilbud er ikke kjent. Og det er ikke gjennomført tiltak for å bygge en felles profil i utvalgte målgrupper.

Dette framgår av den omfattende reiselivsplanen som kommunestyret har vedtatt. Planen er utarbeidet av
Son-baserte Børre Berglund Reiselivsrådgivning AS. Den peker på tre hovedproblemstillinger som må løses for å skape framtidig vekst i de to aktuelle næringene (handel og opplevelser), og de beskrives slik: 1. Utvikle sterkere attraksjonskraft kombinere etablerte tilbud i helhetlige opplevelser, skape nye tilbud. 2. Skape stoppeffekt – oppholde de store strømmene av trafikk som daglig reiser gjennom kommunen. 3. Redusere sesongvariasjoner – utvikle tilbud og gjestegrunnlag hele året. LES MER.

Vestby blant seks kommuner med færrest "barnevernsbarn"

(11.04.18.) Vestby er en av de seks kommunene i landet som har færrest barn under omsorg av barnevernet i forhold til folketallet. LES MER.

I Lokalmagasinet.no for 15 år siden:
EU-prosjekt overtar for OSLOFJORD INFO

Son fikk landets første lokalleksikon

DETTE ER SISTE DEL av en forsidetopp som følger med på alle sider i publisererens faste toppfelt. Det vil si alle sider unntatt sidene i magasinmodulen med bredere publiseringsflate. Sakene nedenfor her ligger i en særskilt "nyhetsmodul". Inntil vi får en ny publiseringsløsning, brukes denne bare til å dekke arkivbehov. I margen t.v., under "stoffgruppe-boksene", ligger tittellenker til enkeltstående større nyhetssaker som har vært publisert de siste årene. Disse ligger i kronologisk rekkefølge, med de nyeste sakene langt nede. Innholdet i LM vil ikke være organisert på denne måten i en ny publiserer. Red.
INGEN NY FORSIDE UNDER JULETREET
28.12.2016 11:19
NYHETER >
Publisert 24.12.16 Vi har dessverre ikke fått noen løsning på problemet med LMs forside. Vi hadde både håpet og trodd at vi skulle få på plass nytt utstyr før juledagene. Eller i det minste å få reparert problemet som ligger i bunnen for at designet ter seg som det gjør straks noe blir publisert på midtfeltet.

► Å la siden stå som den gjorde inntil i går kveld – uten designspreng, men med en etter hvert svært gammel nyhetssak på topp – var heller ikke noe alternativ. Å ta ut elementer i midtfeltet har flere ganger vært en vellykket kriseløsning. Det ble gjort forsøk på dette før og etter midnatt. Men som alle kan se, så var det igjen med et skjemmende resultat for designet. Noen flere forsøk vil bli gjort før julen ringes inn i ettermiddag.

Det er lite lystelig både for redaksjonen og for leserne å ha denne situasjonen. Det samme gjelder for annonsørene. (Reklamebannerne er nå å finne på den midlertidige nyhetssiden "innafor".)

Derfor er det hyggelig å kunne konstatere at besøket så langt ikke har vært påvirket. Vi ser nå stadig oftere besøkstall på godt over tusen per dag. Det takker vi for, samtidig som vi ønsker lesere og samarbeidspartnere en riktig GOD JUL. Tilbake


Kommentarer
Hey! Do you know if Av Ukjent den 23.02.2017 00:08
Hey! Do you know if they make any plugins to help with SEO? I&28;17#m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good results. If you know of any please share. Thank you!
Shiver me timbers, t Av Ukjent den 23.02.2017 10:21
Shiver me timbers, them's some great intamrofion.
Stay inaiomftrve, Sa Av Ukjent den 03.03.2017 19:19
Stay inaiomftrve, San Diego, yeah boy! http://ibdjzndj.com [url=http://mayfljltuh.com]mayfljltuh[/url] [link=http://wistlo.com]wistlo[/link]
Av Ukjent den 04.03.2017 01:25
Todnhuowc! That's a really cool way of putting it!
It's a pleasure to f Av Ukjent den 04.03.2017 07:49
It's a pleasure to find such raatintloiy in an answer. Welcome to the debate. http://ausgnlrp.com [url=http://gkdfllypg.com]gkdfllypg[/url] [link=http://eyenuaqfpk.com]eyenuaqfpk[/link]
This post has helped Av Ukjent den 14.04.2017 00:02
This post has helped me think things thougrh
Most help articles o Av Ukjent den 14.04.2017 18:14
Most help articles on the web are inaccurate or inocrehent. Not this! http://hqccbrnswqb.com [url=http://fqbyddx.com]fqbyddx[/url] [link=http://spgdlc.com]spgdlc[/link]
You keep it up now, Av Ukjent den 15.04.2017 12:39
You keep it up now, untddsrane? Really good to know.
Your post has litfed Av Ukjent den 16.04.2017 06:28
Your post has litfed the level of debate http://pjcygsuvus.com [url=http://inkkpmtci.com]inkkpmtci[/url] [link=http://mavnfeupnc.com]mavnfeupnc[/link]

Legg til kommentarKONTAKT OSS MED
MELDINGSSKJEMA


Til Facebook-siden HER I SON

Siden har nå 663 følgere.


  

Behov for permanent sykehjem
Feierbakken 1-saken
Nyheter fra periode med tekniske feil

REKLAME

MISTET BANKEN

To leserbrev av Jostein Haugh, tidligere medlem av Bygdelista:

Byggeprosesser og habilitet
Sjokkert over dispensasjoner

   
 VÆRSTASJON MOSS HAVN

UV-VARSEL

 Nasjonal nyhetspakke

NRK Tekst-TV  
Norske aviser og magasiner

Reuters UPI AFP

 LAVPULS – vindu og veiviser:

Hovedstadspuls|

Gamle bilder fra Son |

Nettradio.nrk.no | Sveriges Radio P4 Göteborg |

| Blåskjellvarsel |

FOLLO-POLITET

Lov om helligdager og helligdagsfred |
Naboloven | Straffelovens § 350 | Politivedtekter |
Forskrift om alkoholomsetningen | Lov om helsetjenesten i kommunene

 

Dagny Halds skulptur som ønsker alle sjøfarende velkommen til den gamle hollenderstaden Son.

LM-foto: Sturla Strand ©

EGYPTISK HODE, BRILJANT DAGNY HALD. Denne flotte skulpturen, laget av Son-kunstneren Dagny Hald (1936-2001), var lenge toppbilde i den første utviklingsfasen til Lokalmagasinet.no. Kunstneren har klart å gi kvinneansiktet et fascinerende uttrykk; liksom tidløst talende, henvendt til oss alle med et direkte, mildt og fast blikk som det synes å ligge livsvisdom i. Det koboltblå hodeplagget står i både harmoni og kontrast til ansikt og hals. Et briljant arbeid av Dagny Hald! Vi har latt bildet følge med også til Lokalmagasinets nye forside, og synes sammen med mange av leserne at det aldri blir "utbrukt". Det ble tatt på minneutstillingen for kunstneren sommeren 2002. TEKST OG FOTO ©: Svein-H. Strand

Eksterne maritime ressurser:

* Havgapet.com

* Kongelig Norsk Båtforb.

* Batliv.no

* Seilas.no

* Klassisk Treseiler Klubb

* Seilmagasinet.no

* Fullriggeren "Sørlandet":

* Havseilerklubben

* Maritimstart.no  

* Foren. for fartøyvern      

* Risør Trebåtbyggeri

* Forbundet Kysten

* Oslofjorden Båteierunion

* Isegran, Senter for maritim kultur

* Kystverket

* Fiskeridirektoratet

 

Maktmenneskene

beskytter seg selv.

Vi beskytter våre kilder.

Vår visjon: Å være en enkel, men kraftfull og inspirerende tråd i veven som vi alle spinner.   

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin som redigeres på Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakatens grunn. LM er basert i Son, men har hele Vestby kommune som dekningsområde. "Fra fortid og nåtid" angir en hovedretning på stoffet. Nettstedet sikter mot å være en kombinasjon av magasin og portal til utvalgte eksterne ressurser på nettet. Nyhetsmessig dekker LM vesentlig kommunal-, kultur- og næringslivssektorene. Gode fotografier og aktuell debatt er blant de andre satsingsområdene. 

Lokalmagasinet.no ble startet 1. desember 2002 med en enkel publieringsløsning som hadde et dårlig telleverk. Med en ny publiserer kunne vi i 2007 notere 60.000 besøk. Allerede året etter ble det 85.000 besøk. I 2009 nådde vi milepælen 100.000. I midten av desember 2011 passerte vi 200.000. I 2014 nådde vi en ny milepæl: 250.000 besøk. Sammen med besøket til vårt nye ekstramagasin Herison.no ble resultatet i 2015 omtrent som i 2014. 260.000 ble nådd i 2016, bare for LM. I 2017 mer enn doblet vi dette til over en halv million besøk 541.000.

Lokalmagasinet.no Postboks 160, 1556 SON

Tlf. 64957348 - Mobil 979 38 621

E-post: post@lokalmagasinet.com

DOMENET http://www.lokalmagasinet.no eies av Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf. 64957348, mobil 97938621. Org.nr. NO 946123048.

ANSVARLIG REDAKTØR OG DAGLIG LEDER STRAND PRINFO (ENK): Svein-Harald Strand.

OPPHAVSRETT: Innholdet på våre sider er beskyttet av Lov om opphavsrett til åndsverk. Utenom privat bruk, kan det ikke kopieres herfra eller mangfoldiggjøres på annen måte – bilder eller tekst uten tillatelse fra rettighetshaver.

Dersom ikke annet er opplyst i forbindelse med publiseringen, er det Lokalmagasinet.no som er rettighetshaver, eventuelt sammen med navngitt medarbeider.

Også spesielle overskrifter som det er lagt mye arbeid med å lage, vil kunne være rettighetsbelagt og ulovlig å bruke uten tillatelse i en liknende kontekst som de sto i originalt.

Samlinger av utvalgte lenker til eksterne nettsteder er beskyttet av opphavsretten, på like linje med tekst og bilder, når lenkene er samlet inn og redigert/indeksert etter redaksjonens eget konsept.

I henhold til god presseskikk skal Lokalmagasinet.no oppgis som kilde når det brukes utdrag fra våre artikler i andre medier.

 


 

 

 

 

 

 


 

 

LagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagre
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland