www.lokalmagasinet.no NYHETER To. 21. nov. 2019
Meny

NETTAVIS & MAGASIN MED STÅSTED I DET NÆRE SIDEN DES. 2002
Vår epost-adresse er: post@lokalmagasinet.com!


Åpent møte om byggeplaner

(21.11.19) Soon og Omegns Vel arrangerer et åpent møte i dag torsdag 21. november kl. 19 i Soon seilforenings klubbhus “Neptun”. Det blir innledning om planer for Son og omegn ved kommunens plansjef Lars Grimsgaard, og politikerpanel, som alle vil svare på spørsmål fra salen. Ordstyrer blir Dag Larsen.

FNF Vestby legger ned ‒ uenighet om videre drift

(18.11.19) (Reporter Svein-H. Strand) På grunn av uenighet med kommunen og Forum for Natur og Friluftsliv sentralt om videre drift, velger FNF-avdelingen i Vestby å legge ned aktivitetene. Det opplyser styret i en pressemelding. Hva uenigheten konkret består i, sies det ikke noe om. LES MER.

UTOVER KILEN 17. NOVEMBER


(17.11.19) Midten av november er passert, og mørket kommer tidligere dag for dag. Noen har førjulstid i blikket, mens fotografen igjen kan fråtse i lokale motiver i det spennende, men krevende lysrommet. I ytterkanten av hva kameret tillater av opptak på frihånd. Bildet utover Sonskilen er tatt av Sturla Strand i dag, søndag 17. november. STØRRE BILDE kan ses på Herison.no. Der er det nå toppbilde i temaet Aktuelt visuelt

NYTT på Herison.no: Se arrangementer på rekke og rad

MILLIONEN i sikte!

(15.11.19) Om noen uker er det 17 år siden Lokalmagasinet.no ble lansert. Det var på mange måter et uprøvet eksperiment. Både rent personlig og for journalistikk (og informasjon) i det superlokale. Internett hadde passert sin første barndom, men var ennå bare i tenårene. LES MER.

Ikke vondt ment

Video fra siste kommunestyremøte

Funnet i Kolåsveien 2 med metalldetektor


LM-foto: Svein-H. Strand

(10.11.19) En metalldetektor er kjekt å ha for dem som ønsker å avdekke gamle saker under bakken. På denne måten ble disse sju gjenstandene funnet på den terasserte nedre del av eiendommen Kolåsveien 2. Det er der det mye omtalte spisslønnetreet nylig måtte felles i forbindelse med anleggsarbeidene i Kolåsveien. Vi ser tre mynter og en nøkkel, mens de tre andre gjenstandene vanskelig kan identifiseres sikkert uten faglig hjelp. Gjenstandene befinner seg nå hos Apoteket i Son rett over gata, der bildet ble tatt. En sak å komme tilbake til, dette.

Alt på stell i Kolåsveien


07.11.19 Når det gjelder det høye asketreet nord i Kolåsveien, i nr. 14, så er fortsatt planen å beholde dette slik det er i dag. Ellers ligger vi greit an i forhold til tidsplanen, og fortsatt holder vi på mellom Kiwi-butikken og krysset med Labobakken. LES MER.

Vi endrer LM på WordPress

(01.11.19.) Prøvedriften for LM på WordPress publiseringsplattform viser dessverre at det ikke er realistisk å få publisereren i ordinær drift med den løsningen som er levert.

I samarbeid med leverandøren er det derfor satt i gang forberedelser for å gjennomføre betydelige endringer. Artikkel- og blog-systemet er en fabelaktig nyvinning. Men det er for "dominerende" i forhold til nyhetssystemet. Nyheter skal forsatt være det viktigste innholdet i LM, og nyhetsløsningen er ikke rask nok å arbeide med, sammenliknet med det vi bruker i dag. LES MER.

Overraskende valg til plan- og miljøutvalget

(23.10.19.) Plan- og miljøutvalget har fått overraskende mange nye medlemmer og varamedlemmer. Spørsmålet er om det noen gang har vært så stor utskifting i dette viktige kommunale utvalget i Vestby. Samarbeidspartiene i posisjon har her fått god uttelling. Eksempelvis er Venstres eneste representant i kommunestyret blitt fast medlem. Opposisjonspartiet MDG, med fire i kommunestyret, har også fått et fast medlem. Men en "bonus" for MDG er at de har to av de tre varamedlemmene på denne sjuende og siste plassen i utvalget. LES MER.

Dette er siste del av en forsidetopp som følger med på alle sider i publisererens faste toppfelt. Det vil si alle sider unntatt sidene i magasinmodulen med bredere publiseringsflate. Sakene nedenfor ligger i en særskilt "nyhetsmodul". Inntil vi får en ny publiseringsløsning, brukes denne bare til å dekke arkivbehov. I margen under "stoffgruppe-boksene" oppe t.v. ligger tittellenker til enkeltstående nyhetssaker fra de seneste månedene. Disse ligger i kronologisk rekkefølge. Ny publiserer vil ikke ha denne forsidetoppen, som ikke passer vår måte å publisere på. Red.

GRATIS? – LISSOM!
23.10.2019 23:42
NYHETER >
Tilbake


Kommentarer
Ingen funnet

Legg til kommentarFolkevalgte

Nye busstider: Arbeidene i Kolås-veien endrer hvordan bussene kjører: 540 kjører ikke via Son sentrum. Ny linje, 541 med mini-busser fra kulturkirken erstatter 540 mellom sentrum og Sonsveien stasjon. Både her og til og fra Moss er holdeplassen i Sigurd Stenes vei, "ankerfestet". 545 kjører som vanlig. RUTETABELLER.
Sjekkliste: POLITISK KLIMAARBEID

 
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin som redigeres på Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakatens grunn.
Nyheter fra periode med tekniske feil

To leserbrev av Jostein Haugh, tidligere medlem av Bygdelista:

Byggeprosesser og habilitet
Sjokkert over dispensasjoner

 VÆRSTASJON MOSS

UV-VARSEL

 Nasjonal nyhetspakke

NRK Tekst-TV  
Norske aviser og magasiner

Reuters UPI AFP

 LAVPULS – vindu og veiviser:

Gamle bilder fra Son |

Nettradio.nrk.no | Sveriges Radio P4 Göteborg |

| Blåskjellvarsel |

ØST POLITIDISTRIKT

Lov om helligdager og helligdagsfred |

Naboloven | Straffelovens § 350 | Politivedtekter |

Forskrift om alkoholomsetningen |

Lov om helsetjenesten i kommunene

 

Dagny Halds skulptur som ønsker alle sjøfarende velkommen til den gamle hollenderstaden Son.

LM-foto: Sturla Strand ©

Eksterne maritime ressurser:

* Havgapet.com

* Kongelig Norsk Båtforb.

* Batliv.no

* Seilas.no

* Klassisk Treseiler Klubb

* Seilmagasinet.no

* Fullriggeren "Sørlandet":

* Havseilerklubben

* Maritimstart.no  

* Foren. for fartøyvern      

* Risør Trebåtbyggeri

* Forbundet Kysten

* Oslofjorden Båteierunion

* Isegran, Senter for maritim kultur

* Kystverket

* Fiskeridirektoratet

LM er basert i Son, men har hele Vestby kommune som dekningsområde. "Fra fortid og nåtid" angir en hovedretning på stoffet. Nettstedet sikter mot å være en kombinasjon av magasin og portal til utvalgte eksterne ressurser på nettet. Nyhetsmessig dekker LM vesentlig kommunal-, kultur- og næringslivssektorene.

Lokalmagasinet.no Postboks 160, 1556 SON

Fasttelefon 64957348

Mobil 979 38 621

E-post: post@lokalmagasinet.com


DOMENET http://www.lokalmagasinet.no eies av Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf. 64957348, mobil 97938621. Org.nr. NO 946123048.

ANSVARLIG REDAKTØR OG DAGLIG LEDER STRAND PRINFO (ENK): Svein-Harald Strand.

OPPHAVSRETT: Innholdet på våre sider er beskyttet av Lov om opphavsrett til åndsverk. Utenom privat bruk, kan det ikke kopieres herfra eller mangfoldiggjøres på annen måte – bilder eller tekst uten tillatelse fra rettighetshaver.
 

 

 

 

 


 

 

LagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagre
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland