www.lokalmagasinet.no NYHETER Fr. 14. des. 2018
Meny

Husk vår e-postadresse: post@lokalmagasinet.com

Velkommen til skolen vår. Eller ikke

(14.12.18) DISKRIMINERING UNDER DEKKE AV OMSORG. Skolens formålsparagraf slår fast at «opplæringen skal åpne dører mot verden og fremtiden». For funksjonshemmede ville det være en fin start om de klarte å åpne dørene inn til skolen. (Fra innlegget bak lenka over.)

MØT KYSTNISSEN PÅ JOBB!(13.12.18) (LM Nissedesk) Ta med familiens minste og møt kystnissen i hans verksted på Son kystkultursenter. Han hjelper barna med å lage julegaver ved å støpe tinn eller å male presanger.

De voksne kan kose seg i kafeen hvor det selges julegrøt og saft, gløgg, ferske rømmevafler og kaffe. I kafeen kan du også beundre egen barndoms leker, som mange av oss husker!

Hjertelig velkommen fredag 14. til og med søndag 16. desember, hver dag kl. 12.00-18.00. Som vanlig: Ingen inngangsbillett.


Son kystkultursenters venner. Styret

Midnattskonsert i Såner kirke

(12.12.18) Soon Blandede Kor inviterer til julekonsert. Har du aldri vært på en midnatts-konsert, så er dette anledningen! Stedet er Såner kirke på Lille Julaften.

På vegne av koret inviterer Svanhild Larsen til en stemningsfull og tradisjonell konsert. Den starter kl. 23. Inngang: Kr 100. Det vises for øvrig til stor plakat som du nå kan se PÅ PLAKATEN, på Herison.no.


(11.12.18) VANNAVSTENGNING 12. DESEMBER. Vestby kommune melder at enkelte adresser i Storgata, Skoleveien, Sonsveien og Kapellveien i Son får vannet stengt onsdag 12. desember kl. 08.00 til 15.00. SMS-varsel er sendt til de berørte adresser. Kommunalteknikk skriver at når forsyningen kommer tilbake, kan vannet for noen oppleves som at det er "farget". Da lar man bare krana renne med kaldtvann til misfargingen forsvinner. Slkt misfarget vann er ufarlig, men det anbefales å utsette hvitvasken til vannet ser ut som normalt. Eventuelle spørsmål kan rettes til vakt på tlf. 932 14 917.

Lurveleven på Fb om nytt bolighus


En "parkert" ekstern harddisk kan romme så mangt. Allerede for snart tre år siden utarbeidet arkitekt Michael Batchelor "forslagstegninger" for hvordan tomten kunne bebygges. ØVERST: en av tegningene, mot vest, som fylkeskommunen fikk til vurdering og kommentar. Tegninger ble også sendt LM til orientering. UNDER: Fasade mot vest i forslaget som følger nabovarselet. LM vil publisere flere tegninger.

(09.12.18.) (Av Svein-H. Strand) En boligtomt med eget bruksnummer tilknyttet Woldegården i Storgata 24 ble for et par år siden solgt fra Woldegården AS til to personer i “bygg- og anleggsbransjen". Den høytliggende tomta på fjell hadde da vært for salg på det åpne marked i noen måneder.

Den kjente og respekterte Son-arkitekt Michael Batchelor, beboer i gården, laget da tegninger for hvordan tomten kunne utnyttes med en stedstilpasset bolig.

Tegninger ble sendt til Akershus fylkeskommune, til orientering og kommentarer. På bakgrunn av tilbakemeldingen ble nye tegninger laget og sendt til visning i fylkeskommunen, som også er Riksantikvarens representant i lokale saker.  LES MER og se større tegninger.

Historisk julegave!

(07.12.18.) (Reporter Svein-H. Strand) Gjør klar for å ta imot en i dobbelt forstand historisk julegave til Son: På selveste Julaften blir det åpnet for tilang til en digitalisert utgave av Son Leksikon, Encyclopaedia Sonensis, fra 2002, med tilgang fra Vestby Historielags nettside. Digitaliseringen er utført høyst fagmessig av Nasjonalbiblioteket.Illustasjonen viser hvordan storverket ble presentert da salget startet.

En ekstra verdi er et supplement på nesten 100 sider som leksikonets redaktør Ivar Gudmundsen har skrevet. Supplementet har aldri vært publisert etter at det ble avsluttet i 2014. LES MER.

LYSENE tent i duskregn

(Søndag 02.12.18) Julemarked i går, juletretenning i dag med gang og sang rundt et høyt og flott tre fra den lokale granskogen. Soon Etter Frokost spilte, med forsterkninger fra Såner Skolekorps. Ja, Son torg er stedet når adventstiden atter en gang banker på, trer inn og ber om å få spre glede og forventning hos store og små. LES MER og se større bilder på samleside om adventsstart (torgdagen lørdag og søndagens arrangement på torget.

HO-HO – JULEÅPENT!


(29.11.18) (LM-foto: Svein-H. Strand) Santalex (bildet) melder: ÅPENT på Son Kystkultursenter de tre første helgene i advent. Og for et program! Fredag-lørdag-søndag kl. 12-18:

► Lørdag 1. og søndag 2. desember har Vestby Husflidslag JULEMESSE i Jostushuset.
► Lørdag 8. desember er Den Store Julegrøtdagen! Får alle mandler?
► Søndag 9. desember: AUKSJON av bilder fra sommerens utstilling "Sommermalere i Son".
► Fredag 14, lørdag 15. og søndag 16. desember blir det JULEBRUKTMARKED og Åpen café med varm sjokolade, gløgg og verdens beste rømmevafler i Son! På et Julepresangverksted kan du faktisk lage julepresengene selv, i alle fall noen av dem.

Og så sannelig, alle dager: En JULEUTSTILLING av leker fra 1900-tallet med tittelen "Er det noen snille barn her?"

SAMLET om Huitfeldtgården

(17.11.18) Alt stoff om "nye Huitfeldtgården" så langt er nå samlet på én side. Dit legger vi selvfølgelig også oppdateringer som er i arbeid.

DETTE ER SISTE DEL av en forsidetopp som følger med på alle sider i publisererens faste toppfelt. Det vil si alle sider unntatt sidene i magasinmodulen med bredere publiseringsflate. Sakene nedenfor her ligger i en særskilt "nyhetsmodul". Inntil vi får en ny publiseringsløsning, brukes denne bare til å dekke arkivbehov. I margen t.v., under "stoffgruppe-boksene", ligger tittellenker til enkeltstående større nyhetssaker som har vært publisert de siste årene. Disse ligger i kronologisk rekkefølge, med de nyeste sakene langt nede. Innholdet i LM vil ikke være organisert på denne måten i en ny publiserer. Red.
FIRE ÅR SIDEN DET "TOK AV"
02.12.2018 21:55
NYHETER >
Tilbake


Kommentarer
Ingen funnet

Legg til kommentarSiden har nå 856 følgere.
Nyheter fra periode med tekniske feil

REKLAME

MISTET BANKEN

To leserbrev av Jostein Haugh, tidligere medlem av Bygdelista:

Byggeprosesser og habilitet
Sjokkert over dispensasjoner

   
 VÆRSTASJON MOSS HAVN

UV-VARSEL

 Nasjonal nyhetspakke

NRK Tekst-TV  
Norske aviser og magasiner

Reuters UPI AFP

 LAVPULS – vindu og veiviser:

Hovedstadspuls|

Gamle bilder fra Son |

Nettradio.nrk.no | Sveriges Radio P4 Göteborg |

| Blåskjellvarsel |

ØST POLITIDISTRIKT

Lov om helligdager og helligdagsfred |
Naboloven | Straffelovens § 350 | Politivedtekter |
Forskrift om alkoholomsetningen | Lov om helsetjenesten i kommunene

 

Dagny Halds skulptur som ønsker alle sjøfarende velkommen til den gamle hollenderstaden Son.

LM-foto: Sturla Strand ©

EGYPTISK HODE, BRILJANT DAGNY HALD. Denne flotte skulpturen, laget av Son-kunstneren Dagny Hald (1936-2001), var lenge toppbilde i den første utviklingsfasen til Lokalmagasinet.no. Kunstneren har klart å gi kvinneansiktet et fascinerende uttrykk; liksom tidløst talende, henvendt til oss alle med et direkte, mildt og fast blikk som det synes å ligge livsvisdom i. Det koboltblå hodeplagget står i både harmoni og kontrast til ansikt og hals. Et briljant arbeid av Dagny Hald! Vi har latt bildet følge med også til Lokalmagasinets nye forside, og synes sammen med mange av leserne at det aldri blir "utbrukt". Det ble tatt på minneutstillingen for kunstneren sommeren 2002. TEKST OG FOTO ©: Svein-H. Strand

Eksterne maritime ressurser:

* Havgapet.com

* Kongelig Norsk Båtforb.

* Batliv.no

* Seilas.no

* Klassisk Treseiler Klubb

* Seilmagasinet.no

* Fullriggeren "Sørlandet":

* Havseilerklubben

* Maritimstart.no  

* Foren. for fartøyvern      

* Risør Trebåtbyggeri

* Forbundet Kysten

* Oslofjorden Båteierunion

* Isegran, Senter for maritim kultur

* Kystverket

* Fiskeridirektoratet

 

Maktmenneskene

beskytter seg selv.

Vi beskytter våre kilder.

Vår visjon: Å være en enkel, men kraftfull og inspirerende tråd i veven som vi alle spinner.   

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin som redigeres på Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakatens grunn. LM er basert i Son, men har hele Vestby kommune som dekningsområde. "Fra fortid og nåtid" angir en hovedretning på stoffet. Nettstedet sikter mot å være en kombinasjon av magasin og portal til utvalgte eksterne ressurser på nettet. Nyhetsmessig dekker LM vesentlig kommunal-, kultur- og næringslivssektorene. Gode fotografier og aktuell debatt er blant de andre satsingsområdene. 

Lokalmagasinet.no ble startet 1. desember 2002 med en enkel publieringsløsning som hadde et dårlig telleverk. Med en ny publiserer kunne vi i 2007 notere 60.000 besøk. Allerede året etter ble det 85.000 besøk. I 2009 nådde vi milepælen 100.000. I midten av desember 2011 passerte vi 200.000. I 2014 nådde vi en ny milepæl: 250.000 besøk. Sammen med besøket til vårt nye ekstramagasin Herison.no ble resultatet i 2015 omtrent som i 2014. 260.000 ble nådd i 2016, bare for LM. I 2017 mer enn doblet vi dette til over en halv million besøk 541.000.

Lokalmagasinet.no Postboks 160, 1556 SON

Tlf. 64957348 - Mobil 979 38 621

E-post: post@lokalmagasinet.com

DOMENET http://www.lokalmagasinet.no eies av Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf. 64957348, mobil 97938621. Org.nr. NO 946123048.

ANSVARLIG REDAKTØR OG DAGLIG LEDER STRAND PRINFO (ENK): Svein-Harald Strand.

OPPHAVSRETT: Innholdet på våre sider er beskyttet av Lov om opphavsrett til åndsverk. Utenom privat bruk, kan det ikke kopieres herfra eller mangfoldiggjøres på annen måte – bilder eller tekst uten tillatelse fra rettighetshaver.

Dersom ikke annet er opplyst i forbindelse med publiseringen, er det Lokalmagasinet.no som er rettighetshaver, eventuelt sammen med navngitt medarbeider.

Også spesielle overskrifter som det er lagt mye arbeid med å lage, vil kunne være rettighetsbelagt og ulovlig å bruke uten tillatelse i en liknende kontekst som de sto i originalt.

Samlinger av utvalgte lenker til eksterne nettsteder er beskyttet av opphavsretten, på like linje med tekst og bilder, når lenkene er samlet inn og redigert/indeksert etter redaksjonens eget konsept.

I henhold til god presseskikk skal Lokalmagasinet.no oppgis som kilde når det brukes utdrag fra våre artikler i andre medier.

 


 

 

 

 

 

 


 

 

LagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagre
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland