www.lokalmagasinet.no NYHETER Sø. 17. nov. 2019
Meny

NETTAVIS & MAGASIN MED STÅSTED I DET NÆRE SIDEN DES. 2002
Vår epost-adresse er: post@lokalmagasinet.com!


NYTT på Herison.no: Se arrangementer på rekke og rad

Jubileumsjazz i kulturkirken I DAG

(16.11.19) I dag lørdag 16. november kl. 1500 er det jazzkonsert i Son Kulturkirke.

Arrangør for prosjektet Jubileumsjazz er Sonskoret Soon Blandede Kor, og med en jazztrio samt sangere fra vokalklassen på Follo folkehøgskole. Dirigent: Christian Killengreen. Vokal: Agnes Born.

Her får du høre låter blant det ypperste innen klassisk jazzmusikk av kjente jazzkomponister som eksempelvis Cole Porter, Duke Ellington, Louis Armstrong, Irving Berlin, George Gershwin og "Fats" Waller.

Jazztrioen består av Øyvind Denstad, piano, Torstein Kinn, kontrabass, og Roger Gundersen, trommer.

Ingen grunn til å sitte hjemme i regnværet, møt opp til en hyggestund med flott musikk!

Billetter kr. 200,- selges ved inngangen.

For koret: Dag N. Gjersøe (Se for øvrig plakat på Facebook / Her i Son.)

MILLIONEN i sikte!

(15.11.19) Om noen uker er det 17 år siden Lokalmagasinet.no ble lansert. Det var på mange måter et uprøvet eksperiment. Både rent personlig og for journalistikk (og informasjon) i det superlokale. Internett hadde passert sin første barndom, men var ennå bare i tenårene.

I DISSE DAGER, med en vanskelig overgang til ny publiserer, føles det noen ganger som å gå tilbake til start. Men selvfølgelig med et helt annet "fortegn": Vi stevner nok en gang mot et fabelaktig årsresultat for besøk og trafikk på de tusener av LM-sider som har bygget seg opp. Fra fortid og nåtid.

Denne gang er det faktisk et årsbesøk på godt over en million vi har innenfor rekkevidde!

I FJOR passerte vi såvidt 700.000 besøk. Det var hele 70 prosent flere enn året før. I 2019 kan det vise seg at besøket har lagt på seg ca 60 prosent oppå dette!

WORDPRESS-utfordringen i tillegg til mye bruk av tid på sosiale medier har på mange måter satt sitt preg på både 2018 og 2019, med perioder der LM ikke har vært oppdatert flere dager på rad, spesielt i 2019.

Det er derfor med ekstra stor glede de daglige besøkstallene kommer oss i møte fra serverloggen.

Et, mildt sagt, vesentlig poeng er ikke besøkstallene i seg selv, men tallet på sidevisninger. Noen dager i år har vi hatt over 28.000 visninger. Selv på dager uten oppdateringer blir det registrert langt over 20.000 visninger.

PÅ HVERT BESØK blir det i gjennomsnitt lastet ned 7-8 sider per dag. Vårt arkiv har nå over 11.000 sider, inkludert ca 2900 i den såkalte nyhetsmodulen som de siste årene utelukkende har vært brukt til å arkivere notiser om bl.a. arrangementer.

PORTALFUNKSJONEN, høyremargens lenker til eksterne ressurser, bidrar godt til de stabile og jevnt økende besøkstallene. De er det i alle fall all grunn til å tro. I tråd med dette har vi høst bygget ut tilbudet, blant annet med lenker til sentrale dokumenter på Vestby kommunes hjemmesider.

Når det gjelder overgangen til å publisere på WordPress, så er det nå lagt opp til en delvis åpning av Beta-versjonen rundt kommende månedsskifte. Det vil si at vi i en periode skal publisere saker fra både denne og den gamle publisereren. Mer om dette i en egen orientering.

SVEIN-H. STRAND LM-redaktør

Ikke vondt ment

Eventyr, sagn og historer med Tore Rahn
(13.11.19) I god, gammel fortellertradisjon kan du lørdag høre eventyr, sagn og historier i Jostushuset på Son kystkultursenter. Igjen er et Tore Rahn som forteller for store og små.

Det er som vanlig gratis inngang. Og kafeen er åpen både lørdag 16. og søndag 17. november kl. 12.00-16.00. Hjertelig velkommen!

Son kystkultursenters venner, Styret
Video fra mandagens kommunestyremøte

Funnet i Kolåsveien 2 med metalldetektor


LM-foto: Svein-H. Strand

(10.11.19) En metalldetektor er kjekt å ha for dem som ønsker å avdekke gamle saker under bakken. På denne måten ble disse sju gjenstandene funnet på den terasserte nedre del av eiendommen Kolåsveien 2. Det er der det mye omtalte spisslønnetreet nylig måtte felles i forbindelse med anleggsarbeidene i Kolåsveien. Vi ser tre mynter og en nøkkel, mens de tre andre gjenstandene vanskelig kan identifiseres sikkert uten faglig hjelp. Gjenstandene befinner seg nå hos Apoteket i Son rett over gata, der bildet ble tatt. En sak å komme tilbake til, dette.


Danner ring om Solhøy

(10.11.19.) Soon og Omegns Vel ber så mange som mulig møte opp kl. 13 i dag for å danne ring om den gamle skolbygningen på Solhøy. Bygningen er tidligere vedtatt som bevaringsobjekt av Vestby kommunestyre, etter påtrykk fra bl.a. velforeningen.

Fortidsminneforeningen har gjort sitt og sagt sitt. Forberedelser til riving for å få flest mulig omsorgsboliger på tomta ble satt i gang allerede før valget. Et kommunestyrevalg som i seg selv kunne bidratt til å redde den gamle skolebygningen ved innkjørselen til Son. LES MER.

Alt på stell i Kolåsveien


07.11.19 Når det gjelder det høye asketreet nord i Kolåsveien, i nr. 14, så er fortsatt planen å beholde dette slik det er i dag. Ellers ligger vi greit an i forhold til tidsplanen, og fortsatt holder vi på mellom Kiwi-butikken og krysset med Labobakken. LES MER.

Vi endrer LM på WordPress

(01.11.19.) Prøvedriften for LM på WordPress publiseringsplattform viser dessverre at det ikke er realistisk å få publisereren i ordinær drift med den løsningen som er levert.

I samarbeid med leverandøren er det derfor satt i gang forberedelser for å gjennomføre betydelige endringer. Artikkel- og blog-systemet er en fabelaktig nyvinning. Men det er for "dominerende" i forhold til nyhetssystemet. Nyheter skal forsatt være det viktigste innholdet i LM, og nyhetsløsningen er ikke rask nok å arbeide med, sammenliknet med det vi bruker i dag. LES MER.

Overraskende valg til plan- og miljøutvalget

(23.10.19.) Plan- og miljøutvalget har fått overraskende mange nye medlemmer og varamedlemmer. Spørsmålet er om det noen gang har vært så stor utskifting i dette viktige kommunale utvalget i Vestby.

Samarbeidspartiene i posisjon har her fått god uttelling. Eksempelvis er Venstres eneste representant i kommunestyret blitt fast medlem. Opposisjonspartiet MDG, med fire i kommunestyret, har også fått et fast medlem. Men en "bonus" for MDG er at de har to av de tre varamedlemmene på denne sjuende og siste plassen i utvalget. LES MER.
Se video fra siste kommunestyremøte

Dommen har falt


Bildet kan sies å være en visuell oppsummering av hvorfor lønnetreet, etter arboristens mening, ikke kan regnes for å være egnet til bevaring. (LM foto)

(01.10.19.) Den minst 150 år gamle Spisslønna med adresse Kolåsveien 2 er verken beheftet med råte eller mekaniske skader. Men den har et vekstmønster med klare tegn på avtakende vitalitet, og er i "avviklingsfasen". LES MER. 

Dette er siste del av en forsidetopp som følger med på alle sider i publisererens faste toppfelt. Det vil si alle sider unntatt sidene i magasinmodulen med bredere publiseringsflate. Sakene nedenfor ligger i en særskilt "nyhetsmodul". Inntil vi får en ny publiseringsløsning, brukes denne bare til å dekke arkivbehov. I margen under "stoffgruppe-boksene" oppe t.v. ligger tittellenker til enkeltstående nyhetssaker fra de seneste månedene. Disse ligger i kronologisk rekkefølge. Ny publiserer vil ikke ha denne forsidetoppen, som ikke passer vår måte å publisere på. Red.

– De aller beste av de aller beste
16.08.2019 07:20
NYHETER >
Tilbake


Kommentarer
Ingen funnet

Legg til kommentarNye busstider: Arbeidene i Kolås-veien endrer hvordan bussene kjører: 540 kjører ikke via Son sentrum. Ny linje, 541 med mini-busser fra kulturkirken erstatter 540 mellom sentrum og Sonsveien stasjon. Både her og til og fra Moss er holdeplassen i Sigurd Stenes vei, "ankerfestet". 545 kjører som vanlig. RUTETABELLER.
Sjekkliste: POLITISK KLIMAARBEID

 
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin som redigeres på Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakatens grunn.
Nyheter fra periode med tekniske feil

To leserbrev av Jostein Haugh, tidligere medlem av Bygdelista:

Byggeprosesser og habilitet
Sjokkert over dispensasjoner

 VÆRSTASJON MOSS

UV-VARSEL

 Nasjonal nyhetspakke

NRK Tekst-TV  
Norske aviser og magasiner

Reuters UPI AFP

 LAVPULS – vindu og veiviser:

Gamle bilder fra Son |

Nettradio.nrk.no | Sveriges Radio P4 Göteborg |

| Blåskjellvarsel |

ØST POLITIDISTRIKT

Lov om helligdager og helligdagsfred |

Naboloven | Straffelovens § 350 | Politivedtekter |

Forskrift om alkoholomsetningen |

Lov om helsetjenesten i kommunene

 

Dagny Halds skulptur som ønsker alle sjøfarende velkommen til den gamle hollenderstaden Son.

LM-foto: Sturla Strand ©

Eksterne maritime ressurser:

* Havgapet.com

* Kongelig Norsk Båtforb.

* Batliv.no

* Seilas.no

* Klassisk Treseiler Klubb

* Seilmagasinet.no

* Fullriggeren "Sørlandet":

* Havseilerklubben

* Maritimstart.no  

* Foren. for fartøyvern      

* Risør Trebåtbyggeri

* Forbundet Kysten

* Oslofjorden Båteierunion

* Isegran, Senter for maritim kultur

* Kystverket

* Fiskeridirektoratet

LM er basert i Son, men har hele Vestby kommune som dekningsområde. "Fra fortid og nåtid" angir en hovedretning på stoffet. Nettstedet sikter mot å være en kombinasjon av magasin og portal til utvalgte eksterne ressurser på nettet. Nyhetsmessig dekker LM vesentlig kommunal-, kultur- og næringslivssektorene.

Lokalmagasinet.no Postboks 160, 1556 SON

Fasttelefon 64957348

Mobil 979 38 621

E-post: post@lokalmagasinet.com


DOMENET http://www.lokalmagasinet.no eies av Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf. 64957348, mobil 97938621. Org.nr. NO 946123048.

ANSVARLIG REDAKTØR OG DAGLIG LEDER STRAND PRINFO (ENK): Svein-Harald Strand.

OPPHAVSRETT: Innholdet på våre sider er beskyttet av Lov om opphavsrett til åndsverk. Utenom privat bruk, kan det ikke kopieres herfra eller mangfoldiggjøres på annen måte – bilder eller tekst uten tillatelse fra rettighetshaver.
 

 

 

 

 


 

 

LagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagre
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland