www.lokalmagasinet.no NYHETER To. 19. sep. 2019
Meny

NETTAVIS & MAGASIN MED STÅSTED I DET NÆRE SIDEN DES. 2002 
Vår e-postadresse er: post@lokalmagasinet.com!

Slik kunne det også blitt

(18.09.19) Et element av tilfeldigheter gjorde seg også gjeldende under partienes samarbeids-forhandlinger om en flertallsblokk. Etter det LM får opplyst, var Høyre med sju mandater på sin runde også i kontakt med MDG for å lufte muligheter for samarbeid.

De fikk da beskjed om at MDG, valgets vinner med sin dobling fra to til fire representanter, var i forhandlinger med Ap. Så dette ble det ikke reelle samtaler med H om.

► Senere signerte i stedet Sps tre og Venstres ene med Ap. I tillegg til at Bygdelista, nå med tre etter å ha tapt ett mandat, viderefører sitt samarbeid i posisjon, og med varaordføreren fortsatt i ermet.

Dermed forsvant grunnlaget for å prøve å bygge en blågrønn posisjon på 18, med H, MDG, BL, Sp og V. Dette var én av hele seks noenlunde reelle flertallsvarianter i dette historiske valget, inkludert den som til slutt ble signert. 

Nedlagt: Kulturtilbud som er omtalt

Rødgrønt Nordre Follo LIKEVEL

(17.09.19. LM Nyhetsdesk) Medlemmene i Arbeider-partiet i Nordre Follo har valgt å gå for et samarbeid med SV, MDG, Sp, Venstre og KrF. Det skriver partiet i en pressemelding. Ap sa nei til et samarbeid med Høyre. Dermed blir Hanne Opdan (Ap) trolig ordfører.

Søndag var situasjonen slik: Venstre, MDG, Senterpartiet, SV og KrF i Nordre Follo hadde laget et utkast til samarbeidsavtale med Arbeiderpartiet, der de tilbød Ap ordførervervet. Ap og Høyre hadde allerede inngått intensjonsavtale om samarbeid. Aps medlemsmøte skulle så ta stilling til samarbeid mandag kveld.

Klamrer seg til posisjon

(16.09.19) KOMMENTAR: Svein-H. Strand Ugreie var det en stund blant noen av hans nærmeste i første forhandlingsfase, men Tom Anders Ludvigsen pleier som oftest å få det som han vil.

► Og kan vi tolke det på annen måte enn at han ved å be tre grønne Sp-kvinner inn i varmen fra sitt Ap klamrer seg til et liv i fortsatt posisjon sammen med konservative Bygdelista og liberale Venstre?

Han rev med dette bort grunnen for en blågrønn posisjon med H/Frp, MDG, Sp og V.

Om ikke oppsiktsvekkende, så er det i alle fall svært overraskende for de fleste at både Rødt og SV mangler i boet.

Der var det åpenbart atskillig som ikke gikk hjem under forhandlingene.

SV skal nå være et støtteparti for flertallskameratene. Det er i hvert fall noe Ludvigsen selv "regner med", slik han formulerer seg til Vestby Avis. Som tilføyer:

"Alle er fornøyd med den plattformen som skal danne grunnlaget for de fire kommende årene." Selvfølgelig. Og det har handlet om "å gi og ta". Selvfølgelig.

Vi skal senere se på hva dette er. Spesielt hva lille Venstre måtte "gi". 

A-blokk uten SV og Rødt

(14.09.19) (Reporter Svein-H. Strand) De politiske forhandlinger etter kommunestyrevalget har i dag gitt dette ganske overraskende resultat: Senterpartiets tre og Venstres ene, i tillegg til Bygdelistas tre, går i forpliktende posisjon sammen med de 11 fra Arbeider-partiet.

Felles ordførerkandidat for de 18 blir Tom Anders Ludvigsen, Ap. Han vil da få sin tredje ordførerperiode på rad dersom hemmelige, skriftlige valg ikke gir et annet resultat når det nye kommunestyret konstituerer seg i neste måned

► De to fra SV kunne ikke slutte seg til Ap sine formelle krav til hvordan det skal stemmes i viktige konkrete saker som snart kommer opp. Men de skal generelt kunne regnes som støtteparti gjennom perioden, får LM opplyst.

REPRESENTANTEN FRA RØDT kommer da overraskende i en uformell opposisjon på 16 sammen med Høyre, Fremskrittspartiet (!) og MDG.

I praksis blir det nok her valgteknisk samarbeid om representasjon i styrer, råd og utvalg. Det vil si de som er igjen etter at kommunestyret i siste møte vedtok flere kutt.

I denne saken brøt Høyres Roble Wais med resten av kommunestyregruppa. Han stemte imot det han mener er en uheldig komitémodell. Den gir småpartiene en altfor dårlig innflytelse i lokaldemokratiet, mener han.
 

Internett nede i Son og Vestby

(14.09.19. Publisert 18:26) Sammen med abonnenter i nesten hele kommunen, har vi ikke hatt ordinær tilgang til internett siden tidlig i morges. Hos Telenor kundesenter fikk vi etter hvert hjelp til å komme på nett fra mobiltelefonen. (Mobildata sender deg på nett bare dersom eventuell Wi-Fi i huset er slått av i innstillingen på mobilen.) Da fikk vi lagt ut to meldinger på Facebook. Men for å kunne redigere de to nettstedene våre, må vi være tilkoplet fra en PC. Det er vi altså nå, etter at vi omsider fikk rigget opp vår reserveløsning: Mobilt bredbånd. Om litt legger vi ut det endelige resultat av de politiske forhandlinger om samarbeid etter valget. Red.

V skal ha signert for ny periode med Ludvigsen

(13.09.19.) (LM Nyhetsdesk 21:21. Oppdatert 21:26) Fredagen har snart passert uten at det meldes om noe formelt gjennombrudd i de vanskelige politiske forhandlinger om hvem som skal sitte i posisjon og ha ordfører og varaordfører.

► Noe som støtter konklusjonen i LMs analyse tidligere i dag (SAKEN NEDENFOR), er at Venstre skal ha sagt seg villig til å videreføre samarbeidet med "Ludvigsen-blokka".

Hvorvidt dette er en bindende avtale eller en intensjonsavtale med klare forutsetninger, er ennå uvisst. Men dokumentet som angivelig er signert, skal inneholde forsikringer om hvordan partiets reresentant kommer til å stemme i den politiske behandling av noen "tunge" utbyggingssaker.

 Dette er PROBLEMENE

(13.09.19) (VALGANALYSE: Svein-H. Strand) For utenforstående kan det være vanskelig å se hva som er det store, eller de store, problemene i forhandlingene etter kommunestyrevalget i Vestby. Den korteste måten å si det på, er at Miljøpartiet De Grønne økte fra to til fire representanter. Og at Arbeiderpartiet tapte én.

MDG er ikke er en naturlig samarbeidspartner verken på venstresiden med Ap i front eller høyresiden med H og Frp på grunn av valgene disse ofte gjør i kontroversielle utbyggingssaker lokalt. Her er det nok å nevne den aktuelle, hete saken om å rive den bevaringsverdige gamle skolebygningen på Solhøy. LES MER PÅ SAMLESIDE.

En gordisk knute!

(12.09.19) Tre dager etter valget er det fortsatt helt åpent hvem som blir ordfører og leder for en flertallsposisjon på minst 18 representanter i det nye Vestby kommunestyre. Det hele er en gordisk knute, slik LM får situasjonen forklart fra velinformerte kilder. LES MER PÅ SAMLESIDE.

Personstemmer løftet Ødbehr fra 11. til 2.plass

(11.09.19. 01:16.) Tidligere ordfører i to perioder, Vestby Høyres John Arthur Ødbehr, klarte det han hadde satset på i en offentlig kampanje: Person-stemmer løftet ham opp fra 11.-plass på valglista til 2.-plass i det endelige valgoppgjøret! Kandidatkåringen viser at Ødbehr fikk 143 personstemmer. LES MER.

(10.09.19) EN LITEN "STEMMETYV" i Vestby var også denne gang Partiet De Kristne (PDK), som fikk 0,8 prosent av stemmene, mot 0,35 prosent for fire år siden. Sist, men ikke minst: Det ble avgitt 0,9 prosent blanke stemmer, mot 0,24 prosent i 2015.

ET TREDJE alternativ for flertall

(10.09.19. Oppdatert 14:57) (VALGANALYSER: Svein-H. Strand) Et tredje alternativ for et flertall i Vestby de neste fire årene, forutsetter at Bygdelista (BL) skifter side og går inn i et historisk femparti-samarbeid med H, MDG, Sp og V. Så kunne H og valgets vinner MDG ha ordføreren i to år hver. LES MER PÅ SAMLESIDE.

En hard samarbeidsnøtt!

(10.09.19.) Det blir en hard og rar samarbeidsnøtt å knekke etter kommunestyre-valget i Vestby. For å si det sånn: Med til sammen 18 mandater, kan Ap (11, tapte ett) og H (7, uendret) gå i posisjon hvis de vil. Men selv med Bygdelista på laget som i dag, pluss SV og Rødt, må Ap gå i opposisjon med ialt 17 mandater dersom V skifter side. LES MER PÅ SAMLESIDE.

Bygdelista kjempe-joker

(07.09.19) (AKTUELL KOMMENTAR: Svein-H. Strand) Dagens svært overraskende nyhet fra Bygdelistas rekker, har gjort dem til en enda større joker i dette kommunestyrevalget i Vestby.

Hovedårsaken er selvfølgelig at så mange tidligere aktive i Høyre, valgte å bli Arbeiderpartiets viktigste partner i posisjon etter valget i 2015. For dette ble de rikelig belønnet. De fikk varaordfører og to plasser i det viktige plan- og miljøutvalget. Én av dem, Thor E. Ombustvedt, har denne perioden vært utvalgets nestleder. LES MER.

Ble bitt av hund i Kolåsveien

(06.09.19) En sonsmann som kom syklende i sakte fart i Kolåsveien, i retning mot brua over Hølenselva, ble ved 16:40-tiden i dag bitt av en hund som var i bånd. Mannen måtte til legevakta i Moss for å få behandling med stivkrampesprøyte i den skadede leggen.

Han forteller til LM at eieren, en mann som så ut til å være i 70-årene, nektet for at hunden hans, en lodden puddel-type, hadde bitt ham. Da han gikk av sykkelen for å snakke til eieren, rykket hunden iltert i båndet og så ut til å ville angripe igjen.

Jeg kom heldgvis raskt til behandling på legevakta. Hendelsen har midlertid kostet meg ca 1500 kroner for behandlingen og drosje til og fra legevakta. Jeg måtte bare prioritere å komme meg til legevakta, så dessverre ble det ikke tid til å få hundeeierens peronalia. Men saken vil bli politianmeldt, tilføyer han.

Hendelser som denne er helt uakseptable i vårt nærmiljø som ellers, og det er ikke første gang jeg opplever dette i Son. Enkelte hundeeiere er rett og slett ikke skikket til å ha hund, sier syklisten.

Brunborg-Næss: Klimakrisen og naturkrisen hører sammen

(20.08.19) Jeg er utrolig glad for at vi i Vestby MDG før sommeren fikk et enstemmig kommunestyre med på at vi skal innføre arealregnskap for kommunen.

Det sier partiets listetopp i kommune-styrevalget, Louise Brunborg-Næss.Dette er siste del av en forsidetopp som følger med på alle sider i publisererens faste toppfelt. Det vil si alle sider unntatt sidene i magasinmodulen med bredere publiseringsflate. Sakene nedenfor ligger i en særskilt "nyhetsmodul". Inntil vi får en ny publiseringsløsning, brukes denne bare til å dekke arkivbehov. I margen under "stoffgruppe-boksene" oppe t.v. ligger tittellenker til enkeltstående nyhetssaker fra de seneste månedene. Disse ligger i kronologisk rekkefølge. Ny publiserer vil ikke ha denne forsidetoppen, som ikke passer vår måte å publisere på. Red.

– De aller beste av de aller beste
16.08.2019 07:20
NYHETER >
Tilbake


Kommentarer
Ingen funnet

Legg til kommentarTil Facebook-siden HER I SON
Siden har nå 1077 følgere.Nyheter fra periode med tekniske feil

To leserbrev av Jostein Haugh, tidligere medlem av Bygdelista:

Byggeprosesser og habilitet
Sjokkert over dispensasjoner

   
 VÆRSTASJON MOSS

UV-VARSEL

 Nasjonal nyhetspakke

NRK Tekst-TV  
Norske aviser og magasiner

Reuters UPI AFP

 LAVPULS – vindu og veiviser:

Gamle bilder fra Son |

Nettradio.nrk.no | Sveriges Radio P4 Göteborg |

| Blåskjellvarsel |

ØST POLITIDISTRIKT

Lov om helligdager og helligdagsfred |

Naboloven | Straffelovens § 350 | Politivedtekter |

Forskrift om alkoholomsetningen | Lov om helsetjenesten i kommunene

 

Dagny Halds skulptur som ønsker alle sjøfarende velkommen til den gamle hollenderstaden Son.

LM-foto: Sturla Strand ©

Eksterne maritime ressurser:

* Havgapet.com

* Kongelig Norsk Båtforb.

* Batliv.no

* Seilas.no

* Klassisk Treseiler Klubb

* Seilmagasinet.no

* Fullriggeren "Sørlandet":

* Havseilerklubben

* Maritimstart.no  

* Foren. for fartøyvern      

* Risør Trebåtbyggeri

* Forbundet Kysten

* Oslofjorden Båteierunion

* Isegran, Senter for maritim kultur

* Kystverket

* Fiskeridirektoratet

  

Maktmenneskene

beskytter seg selv.

Vi beskytter våre kilder.

Vår visjon: Å være en enkel, men kraftfull og inspirerende tråd i veven som vi alle spinner.   

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin som redigeres på Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakatens grunn. LM er basert i Son, men har hele Vestby kommune som dekningsområde. "Fra fortid og nåtid" angir en hovedretning på stoffet. Nettstedet sikter mot å være en kombinasjon av magasin og portal til utvalgte eksterne ressurser på nettet. Nyhetsmessig dekker LM vesentlig kommunal-, kultur- og næringslivssektorene. Gode fotografier og aktuell debatt er blant de andre satsingsområdene. 

Lokalmagasinet.no ble startet 1. desember 2002 med en enkel publieringsløsning som hadde et dårlig telleverk. Med en ny publiserer kunne vi i 2007 notere 60.000 besøk. Allerede året etter ble det 85.000 besøk. I 2009 nådde vi milepælen 100.000. I midten av desember 2011 passerte vi 200.000. I 2014 nådde vi en ny milepæl: 250.000 besøk. 2015 ble året da besøket ikke økte, men det ble nesten på hundretallet som i i milepælåret 2014. 260.000 ble nådd i 2016. I 2017 mer enn doblet vi dette til over en halv million besøk 541.000. I 2018 nådde vi såvidt 700.000 besøk, en en framgang på 28 prosent.


Lokalmagasinet.no Postboks 160, 1556 SON

Tlf. 64957348 - Mobil 979 38 621

E-post: post@lokalmagasinet.com

DOMENET http://www.lokalmagasinet.no eies av Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf. 64957348, mobil 97938621. Org.nr. NO 946123048.

ANSVARLIG REDAKTØR OG DAGLIG LEDER STRAND PRINFO (ENK): Svein-Harald Strand.

OPPHAVSRETT: Innholdet på våre sider er beskyttet av Lov om opphavsrett til åndsverk. Utenom privat bruk, kan det ikke kopieres herfra eller mangfoldiggjøres på annen måte – bilder eller tekst uten tillatelse fra rettighetshaver.

Dersom ikke annet er opplyst i forbindelse med publiseringen, er det Lokalmagasinet.no som er rettighetshaver, eventuelt sammen med navngitt medarbeider.

Også spesielle overskrifter som det er lagt mye arbeid med å lage, vil kunne være rettighetsbelagt og ulovlig å bruke uten tillatelse i en liknende kontekst som de sto i originalt.

Samlinger av utvalgte lenker til eksterne nettsteder er beskyttet av opphavsretten, på like linje med tekst og bilder, når lenkene er samlet inn og redigert/indeksert etter redaksjonens eget konsept.

I henhold til god presseskikk skal Lokalmagasinet.no oppgis som kilde når det brukes utdrag fra våre artikler i andre medier.

 


 

 

 

 

 

 


 

 

LagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagre
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland