www.lokalmagasinet.no NYHETER | Yrvum var litt for "rask på labben"? Ma. 30. nov. 2020
Meny

Yrvum var litt for
"rask på labben"?

Publisert 11.06.16 (Reporter Svein-H. Strand) Tone B. Yrvum kunne muligens fortsatt vært leder av Vestby Høyre om hun ikke hadde vært så "rask på labben" foran gruppemøtet 18. mai. I gruppemøtet foran kommune-styrets møte 18. mai ble det tatt opp at hun kunne fristilles til stemmegivningen om ordførerens bruk av telefoni og data. Men da hadde jeg allerede meldt meg ut, skriver hun til LM.

Høyres store hodepine lokalt som sentralt foran valget i Vestby er ikke bare den negative fokusering på ordfører John A. Ødbehr. Rent materielt er listekandidat Tone B. Yrvums "fristup" fra lokalforeningen og ledervervet en vel så stor pine selv om det så langt ikke har fått like stor oppmerksmhet.

Og hennes angrep på sin ordførerkandidat over to sider i Moss Avis, er tidligere uhørt i norsk lokalpolitikk.

► – I gruppemøtet onsdag 13. mai før kommunestyremøtet mandag 18. mai gjorde gruppeleder (Pål Engeseth, red. anm.) det klart at det ikke var aktuelt å fristille kandidatene i saken, skriver Yrvum.

Derimot sa han at det ville være "slett politisk arbeid" dersom lederen stemte mot flertallet i gruppen, heter det videre i eposten.

► – Dette med fristilling kom først i gruppemøtet samme dag som kommunestyret og rett før møtet, men da hadde jeg allerede meldt meg ut, avslutter hun.

Eposten ble sendt 21. mai. Dette for å "oppklare en sak" etter LMs omtale av hennes farvel med Vestby Høyre som hun slapp fra kommunestyrets talerstol. I en kommentarartikkel ble det også pekt på at en fristilling til voteringen ville vært en mer forståelig og langt mindre dramatisk hendelse.

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland