www.lokalmagasinet.no NYHETER | Vil høyt på H-lista – ikke for høyt Lø. 5. des. 2020
Meny

Vil høyt på H-lista – ikke for høyt

Publisert 05.10.12 (Reporter Svein-H. Strand) – Neida, jeg ønsker meg ikke bort fra ordførerjobben og til Stortinget, bedyrer Vestby-ordfører John A. Ødbehr (H). – Men jeg kunne godt tenke meg en listeplass som ga muligheter for å få litt tid som vararepresentant. Det er ting på kommunenivå som jeg gjerne skulle bidratt til å få endret, sier han til Lokalmagasinet.no. 54 år gamle Ødbehr er blant de 42 kandidatene som til nå har takket ja til å bli nominert på Akershus Høyres liste til stortingsvalget. Det samme er fylkesordfører i Akershus fylkeskommune, Nils Aage Jegstad fra Vestby.

John A. Ødbehr sammen med Høyre-leder og statsministerkandidat Erna Solberg på partiets kommunalkonferanse i 2010. Foto: Hoyre.no

♦ 23 har takket nei til nominasjons-komiteen i fylkespartiet, mens to ennå ikke har svart.

Høyre har i dag fire representanter på Akershus-benken. Muligheten for å få inn en femte er ikke ubetydelig, dersom vi skal tro meningsmålingene om hvordan valgvinden blåser et snaut år i forveien.  

Ødbehr sier i sin presentasjon at han brenner etter å få fokus på Akershus.

STORTINGET SER OSS KNAPT
– Jeg er inne i min andre periode som ordfører i Vestby og har et stort savn i kommunikasjonen inn mot Stortinget. Vi er et av Norges tettest befolkede områder, og Stortinget ser oss knapt. Akershus-politikere må derfor sette et kraftig fokus på sin egen region, mener han.

Vestby-ordføreren har blant annet en mangeårig akademisk utdanning og har graden Master Of Management med spesialisering i fagene Strategisk Ledelse, Bedriftspsykologi, Prosjektadministrasjon, Personalledelse og Innovasjon.

Nominasjonen i Høyres lokallag er i gang, og den endelige listen behandles og vedtas på nominasjonsmøtet i Akershus Høyre 1. november.


For stortingsperioden 2009–2013 er det valgt inn 16 representanter fra Akershus. De er fordelt på følgende partier: Arbeiderpartiet (5), Fremskrittspartiet (4), Høyre (4), Sosialistisk Venstreparti (1), Venstre (1) og Kristelig Folkeparti (1).

JA TAKK, BEGGE DELER...
Ødbehrs kanskje litt krevende "Ja takk, begge deler"-ønske ser da normalt ut til å kunne være mulig å oppnå fra en sjette- eller til nød en sjuendeplass på lista.

En første vara-plass til Stortinget gir statistisk sett en god del møtetid gjennom fire år, kanskje spesielt om du sokner til Akershus-benken i nasjonalforsamlingen. Som andre vara er du mer prisgitt spesielle omstendigheter om du skal få komme på banen som mer enn "korttidsvikar".  

 

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland