www.lokalmagasinet.no NYHETER | Vi er i mål: 52 brosjer! Lø. 31. okt. 2020
Meny

VI ER I MÅL: 52 brosjer!


"Olav" (den hellige). Er dette den flotteste av dem alle? Bilde fra LMs galleripresentasjon av 28 brosjer i juli.

Publisert 23.12.14. Oppdatert senest 12:34. (Reporter Svein-H. Strand) En opptelling på morgenkvisten nå i uke 52 viser at LM allerede har nådd målet i anledning grunnlovsjubileet 2014: 52 nasjonale brosjer er nå publisert på forskjellig vis siden 2. januar.

De to bildene og bildetekstene fra i går ligger nå i stort format nederst i desembersamlingen. På de åtte bildene der er det til sammen 16 brosjer.

Det må sies at det, i den lett paniske innspurten, var god hjelp å finne i enkeltbilder med mange objekter. Det ene bildet i galleripresentasjonen som ble publisert i sommer hadde faktisk ti små brosjer "ombord". Og takk for det, så blir det bedre fokus på andre saker og temaer gjennom juledagene og i romjula.

Senere i dag runder vi av med en lenkesaming og noen ord fra samlingens eier. Dette er minnebrosjer som norske gullsmeder laget i den nasjonalromantiske perioden.

Blant de norske gullsmedene som står bak, er David-Andersen, Gaudernack, Møller, Holmsen og Hammer. Med et par unntak har vi dessverre så langt ikke klart å knytte den enkelte brosje til sin skaper. Dette er for det meste et spørsmål om tid for både redaksjonen og samlingens eier.

Vi forstår at "brosjeprosjektet" har vakt tildels svært stor interesse hos en gruppe lesere, også i utlandet ved hjelp av LMs Twitter-konto med over 4700 følgere i inn- og utland.

LM har eksklusiv tilgang på enda flere bilder av de ca 100 brosjene i den unike samlingen som befinner seg i utlandet. Det er da naturlig å berede grunnen for en oppfølger et stykke ut i det nye året som vi står på terskelen til.


Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland