www.lokalmagasinet.no NYHETER | Vestby-politikkens underlige verden Lø. 31. okt. 2020
Meny

VESTBY-POLITIKKENS UNDERLIGE VERDEN

(22.05.19) (Leserbrev) Tiden har faktisk endret seg. Politikere som er på nett oppnår kontakt med velgerne der og da. På mandag ble vi vitne til at politiker Bente Marie Bakke for åpent kamera ble kastet ut av byggekomiteen for Solhøy omsorgsboliger. Personlig kjøpte jeg ikke begrunnelsen, som var: Representanten var for aktiv på sosiale medier.

Nå må vi bare ta innover oss at kommunikasjonen med omverden foregår nettopp der. Før i gamle dager skrev man leserinnlegg i avisene og ga intervju til journalister.

Politikere som deler sine synspunkter, det seg være lokalt eller rikspolitisk, samt litt småhyggelige innlegg av personlig karakter, får presentert seg på en annen måte enn dem som unnskylder seg med at dette tar for mye tid. Slike politikere bliR man kjent med på en annen måte enn bare ved å treffe dem på en valgstand.

Det står virkelig respekt av denne damen midt i 70 årene som er så kunnskapsrik og dyktig, og som har sine meninger. Og det skulle jo bare mangle at hun ikke skulle fronte politikken til det partiet hun representerer!

Hun har også forstått å snakke til sine velgere og potensielle velgere der folket er. Det er mange som har mye å lære av henne, men i stedet kastes hun ut. Uverdig behandling!

Venstres leder syntes dette var en lei sak. Og ja, Bente Marie Bakke kunne jo være bestemt, men å kaste henne ut fra komiteen syntes nå ikke han var riktig.

Nei, Bente Marie Bakke har aldri fremstått som noen «happ dame», og godt er det. Hvis man bare skal omgås mennesker som er enig med «meg», ja da blir det stakkarslig.

Vi rettet oss litt opp i stolene da Bård Vegar Solhjell fra SV snakket direkte til Høyre og Fremskrittspartiet med budskap om at: Nå må dere
«manne dere opp» og komme med en begrunnelse for hvorfor Bente Marie Bakke skal ut av byggekomiteen!

Høyres representant Pål Engeseth tror jeg ikke var helt bekvem med situasjonen, snakket heller om Høyres representant som av ulike årsaker ikke ønsket å være i komiteen. Men ingen begrunnelse for hvorfor Bakke skulle kastes.

Litt merkelig, egentlig, siden Høyre og Fremskrittspartiet sto bak. Men de trodde kanskje at innbyggerne ville forstå hele settingen når Høyres John A. Ødbehr, tidligere ordfører, også entrer talerstolen for å fortelle om hvor hyggelig og koselig det skulle være i en slik komité uten politiske «hatter», som han sa.

Jeg var stum av beundring for hva de skal og hva de tror de har kunnskap om, fra valg av vaskeservanter og oppover.

Likevel: Etter et par setninger datt Ødbehrs forklaring rett nedi byggegropa; det var visst noen lover og forskrifter som skulle vært ivaretatt av noen andre. Men pytt, pytt, er det så nøye? Vi koser oss i komiteen uten brysomme damer.

Fremskrittspartiets gruppeleder som sendte mailer og var like aktiv i sosiale medier som den de ville kaste, sa ikke et ord til saken. Kanskje det var noe spennende på Twitter!

Men han kom inn i komiteen og godt var nå det. Da hører vi ikke mer fra den kanten, for på sosiale medier skal man ikke være. Forstå dette, den som kan!

Dette var en klein forestilling, men stor honnør til Vestby kommune som nå sender kommunestyremøtene live og i opptak. For de av oss som er interessert i politikk og hvordan lokalsamfunnet styres, så må det nå presenteres saker som tåler syretesten, ikke bare snakk om valgteknikk – det er snart kommunevalg.

M. SKJERSTAD
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland