www.lokalmagasinet.no NYHETER | Utvalg blåser ny vind i seilene for Windjammer To. 26. nov. 2020
Meny

Utvalg blåser ny vind i seilene for Windjammer


Publisert 16.06.14. (Reporter Svein-H. Strand) Et utvalg ledet av sjøkaptein Asbjørn Espenak har i et års tid prøvd å blåse ny vind i de 14 år gamle planene om å få bygget ei seilskute for funksjonshemmede med hjemstavn i Son. Først og fremst gjelder det å få en ny start for Foreningen Windjammer som prosjektarbeidet skal være forankret i.

Utvalget består, i tillegg til Espenak, av Arne Kr. Bye og Arvid Haug. De oppfordrer alle interesserte til å ta kontakt så snart som mulig.

Tanken er å få valgt et styre i slutten av juni og at dette kan være oppe å gå under besøket av Tall Ships Race i Norge (Fredrikstad og Bergen) i midten av juli.

Sist dette seiltreningsprosjektet ble arrangert, i 2011, deltok det engelske fartøyet "Tenacious" som også kan ta med funksjonshemmede.

– England har i tillegg "Lord Nelson", og disse to er de eneste av sitt slag i verden, sier Espenak til Lokalmagasinet.no.

– Vi tror tiden nå er moden for å få bygget "Windjammer" som den tredje skuta. Vi har også fått inspirasjon fra politikere og andre som gir god støtte, tilføyer Espenak.

♦ "Windjammer" er planlagt som en bark, og takket være Rolls Royce er både tegninger og byggeplan forlengst på plass.

Interesserte kan kontakte Espenak på tlf. 69185850 eller 92254880. E-post: asbespen@online.no. Postadresse: Bukteløkka 25, 1794 Sponvika.

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland