www.lokalmagasinet.no NYHETER | Utstillingsåpning og foredrag Lø. 5. des. 2020
Meny

Utstillingsåpning  og foredrag

Publisert 26.07.14. Flere funn som er gjort i Dørnberger-huset, blant annet tegninger og skisser, vises i en utstilling i Galleri Soon som åpner kl. 12 i dag.

♦ Utstillingen i anledning 150 års-jubileet for Carl Dørnbergers fødsel varer til 10. august. Jubileets initiativtakere og ansvarlige, Arne Samuelsen og Teppo Valkama, forteller at Munchmuseet og Nasjonalbiblioteket har vist stor interesse for materialet som de to har funnet etter at de ble eiere av Dørnberger-huset.

Kl. 16 er det et arrangement om Dørnberger i Son Spa, der Tom Braaen fra Son og to representanter fra Gallen-Kallelamuseet i Finland holder foredrag.

Museets representanter Tuija Wahlroos og Anne Pelin vil fortelle om Dørnbergers vennskap med den store finske maleren Axel Gallén-Kallela under studietiden i Paris.

Dørnberger fikk stor oppmerksomhet i Finland i fjor, der han fikk en sentral plass på utstillingen "Nordiske bohemer" som også ble besøkt av dronning Sonja.

Den artige tegningen her er et selvportrett fra 1907 av kunstneren med sin elskede "hamborgske hatt", som han kalte den. Tegningen, som vi har hentet fra LM-arkivet, er avfotografert fra Bjørn Linnestads bok "Dørnberger. Maler og musketér" (Vestby Kunstforening 1989).


Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland