www.lokalmagasinet.no NYHETER | Trond Gundersby til minne Ti. 20. okt. 2020
Meny

TROND GUNDERSBY TIL MINNE

(14.09.17) Trond Gundersby var en Ekte Soning og vil bli husket av mange, ikke bare soninger, men også faste sommergjester. Søndag døde han på Vestby sykehjem, 68 år gammel.

Det er noen år siden Trond var et fast trekk i gatebildet, ofte med tegneblokka på jakt etter enda et motiv. "Bytegneren i Son" ble han, betegnende nok, kalt i et portrett i Østlandets Blad. Men etter hvert som helsa sviktet, ble tegneblokka et stadig sjeldnere følge.

På sykehjemmet fikk han noen gode år. Han trivdes i aktiviteten og fellesskapet der, etter mange år som enslig i leilighet på Stenløkka i Son.

Men sviktende helse meldte seg igjen, til sist med følge av lungebetennelse. Det ble et langt og tungt sykeleie, selv med den best mulige pleie og omsorg helt til livet tok slutt søndag formiddag, også med pårørende til stede.


Etter et liv som på det nærmeste ble levd bare i det nære etter militærtjenesten, skal minneordene også favne hans tid "i stiger og på stillas". Ja, som hjelper for sin profesjonelle maler-onkel, påførte han i yngre dager utallige penselstrøk på bl.a. bolighus. Senere kunne han spørres også rådspørres, minnes jeg hvis det var noe med huset. Og han var jo ikke vanskelig å få tak i...

Trond var sønn av Peggy Gundersby, og når de begge nå er borte, står bare søskenbarn igjen som pårørende. Han skal begraves ved siden av sin mor på Strømbråten kirkegård.

Hvil i fred, Trond.

Svein-H. Strand
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland