www.lokalmagasinet.no NYHETER | Trehuggingen sjokkerer Fr. 30. okt. 2020
Meny

 – Trærne skal IKKE rives, sa Haugberg!

Publisert 03.09.13. Endret 09.09.13. I fjor høst var en gruppe fra anleggets nye eier Fjordfisk og rådmannens spesialrådgiver Roald Haugberg på befaring ved fiskemottaket i forbindelse med den planlagte gangbrygga. Hakk i hæl fulgte nabo i Woldegården, arkitekt Michael Batchelor (bildet). Da spørsmålet om framtiden for trærne kom opp, svarte Haugberg: Det kan du ta helt med ro. Disse trærne skal ikke rives! Dette forteller Michael Batchelor til Lokalmagasinet.no i dag. Dette sa han til meg der nede, midt i fjeset, skriv det, legger han til. Av de fire trærne sto i alle fall den ene stammen klart i Glenneparken, altså på kommunens side av grensegjerdet. 

Trehuggingen sjokkerer!


LM-foto: Svein-H. Strand

Publisert 03.09.13. Oppdatert 22:44. Soningene er i sjokk og sorg over huggingen av den flotte gruppen med fire (4) høye, friske bjørketrær på grensen mellom Glenneparken og fiskemottaket tidlig i morges. Gjennom en mannsalder har trærne vært en karakteristisk del av innboet i det antikvariske kjerneområdet.


De tapte trærne fotografert av nabo Badi Batchelor en vinterdag.

♦ Soninger som vokste opp i dette miljøet har det særlig tungt i dag. Et utvalg kommentarer i fleng som er kommet inn til LM, noen fra folk på reise som ikke trodde sine egne øyne da de i ettermiddag koplet seg på nettet og leste LM:

Hvorfor? Hva blir det neste? Nå må det være nok! Vet de hva de driver med? Dette er kriminelt! Her må noen stilles til ansvar! Son behandles som en koloni!

Noen er målløse og oppgitte over noen av endringene som har skjedd og skjer i bevaringsområdet, med eller uten offentlig godkjenning fra rådhuset "inni Vestby". Andre gråter og kaller det en sorgens dag.

Etter innfallsmetoden


Publisert 04.9.10. Foto: Badi Batchelor. I likhet med andre andre i Son er jeg mildest talt forundret over at fire praktfulle bjerketrær, tilsynelatende uten grunn, er hogd ned ved Glenneparken. Foregår arbeidet i Son sentrum bare etter innfallsmetoden? Slik kan det se ut. De som har bodd i Son en stund, husker striden om bjerketrær i forbindelse med planlegging av Son Kystkultursenter. Jeg var medlem av plankomiteen, og hadde således formelt medansvar for at komiteen i første omgang foreslo at Jostushuset skulle plasseres så nær Storgata at de to bjerketrærne måtte fjernes. Den striden som oppsto i den forbindelse, glemmer vel ingen. Men altså: historieløsheten råder. Trær hogges uten begrunnelse, og uten varsel, og det kan ikke repareres.

Ivar Gudmundsen, leder i Soon og Omegns VelLokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland