www.lokalmagasinet.no NYHETER | Tok Vestby Venstre til venstre uten varsel On. 2. des. 2020
Meny

Tok Vestby Venstre til venstre uten varsel

Publisert 06.09.15.10:53 Arjo van Genderen sjokkerte tilhørere både i egne og andres rekker i direktesendt nett-tv fra Vestby Arena torsdag. Her sa han at Vestby Venstre forlater den borgerlige blokk og vil stemme på Tom A. Ludvigsen som ordfører! – Spranget over til de rødgrønne kom totalt overraskende på alle, sier ordfører John A. Ødbehr (H) til LM.

► – Etter det jeg hører, er et blokkskifte heller ikke noe som er besluttet i lokalpartiets organer. Dette ville vi naturlig nok ha fått beskjed om før debatten med alle de ti førstekandidatene i panelet, tilføyer Ødbehr.

► – Vi har hatt et godt samarbeid med Venstre i den borgerlige blokk siden forrige valg. I den turbulente politiske situasjon som råder rett før valget, har jeg bedt van Genderen om å komme til meg for en samtale rundt eventuelle problemer han og partiet måtte oppleve. Det har ikke skjedd, konstaterer Ødbehr.

Når jeg heller ikke har fått det radikale blokkskiftet bekreftet blant mine kontakter i Venstre, er det alt i alt en svært spesiell situasjon for politikere i alle leire.

► Utspillet fra van Genderen preget nok også KrFs Lars Johan Rustad i deler av den videre utspørring, mener Ødbehr. Skulle blokkskiftet bli bekreftet som et faktum før valglokalene åpner, tror han mange i Venstres faste velgerflokk vil gi sin stemme til Miljøpartet De Grønne.
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland