www.lokalmagasinet.no NYHETER | Toftner trakk seg som nestleder i Vestby Høyre Sø. 27. sep. 2020
Meny

Toftner trakk seg som nestleder i Vestby Høyre

Onsdag 10.9. (Reporter Svein-H. Strand) Organisatorisk nestleder i Vestby Høyre, Knut Erik Toftner, har trukket seg fra vervet med øyeblikkelig virkning.

♦ Dette kunngjorde han selv i foreningens styremøte mandag, får LM opplyst. Toftner har nå også meldt til nominasjonskomiteen at han ikke stiller på Vestby Høyres liste til kommunestyrevalget om ett år. Kjernen i den såkalte fraksjonsgruppa som han tilhører, er nå i ferd med å sprekke.


På nominasjonsmøtet om førsteplassen på valglista var det som kjent Toftner som foreslo Eirin Stuhaug Bolle. Et benkforslag som samlet 30 stemmer mot 80 for nominasjonskomiteens kandidat, ordfører John A. Ødbehr.

Tidligere har Bolle to ganger forsøkt å bli valgt inn i Vestby Høyres styre, godt hjulpet av "opprørsleder", daværende styreleder Bjørn O. Skaug. Nå sitter hun der, ettersom partiets gruppeleder i kommunestyret alltid har plass i foreningsstyret.

Bolle ble som kjent valgt som ny gruppeleder etter Stig Eyde med bare seks av 28 mulige stemmer. Ingen av de 14 innkalte vararepresentantene møtte nemlig. Av de 14 faste representanter stemte én blankt. Og ordfører Ødbehr foretrakk å delta på et møte i Danmark.

Etter den siste valgrunden der både Bolle og Pål Engeseth fikk seks stemmer, trakk Engeseth sitt kandidatur. Det ville i motsatt fall blitt loddrekning om det viktige vervet.


Både Bolle og Engeseth tilhører fraksjonsgruppa som i sommer holdt hemmelige møter i strid med både skrevne og uskrevne regler. Dette for å kaste Eyde som gruppeleder.

Eyde trakk seg senere frivillig for å skape ro i rekkene, mot at Skaug samtidig trakk seg som styreleder.
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland