www.lokalmagasinet.no NYHETER | To trakk seg fra listeplass – Feragen ikke kumulert Fr. 30. okt. 2020
Meny

To trakk seg fra listeplass – Feragen ikke kumulert

(22.11.18. Korrigert 18:36) Ikke overraskende ble det et "dannet opprør", men med flere kampvoteringer, da Vestby Høyre holdt åpent nominasjonsmøte i går kveld. Det var bare 36 stemmeberettigede og to andre til stede. To av kandidatene til de 22 plassene nominasjonskomiteen hadde lagt fram innstilling på, trakk seg i protest mot komiteens arbeid med liste for 2019-valget.

Se lenke nedenfor som går til kommunestyremedlem Johanne Dønnestads Hauges farvel-ord etter 36 år i aktivt politisk arbeid når denne perioden er over.

En protest lå nok også inne da foreningsleder Hilde Merete Feragen mistet sin kumulering på 2. plass. Kumulert er da bare Pål Engeseth, som tidligere er valgt av et flertall på det særskilte nominasjonsmøtet med valg av ordførerkandidat. 

Feragen ble så foreslått byttet ut med Bente-Lise Lund, innstilt på 12.-plass. Men dette falt med 24 mot 14 stemmer. Forslaget ble satt fram av listekandidaten Jan-Henrik Flatla Palnes.

Nummer tre på listen, Roble Wehib Jama Waiss ble så foreslått byttet ut med Palnes som var innstilt på 13.-plass. Kamp-voteringen ga resultatet 19-19.

I omvalget avgjorde en blank stemme valget til fordel for Waiss: 19-18. Det var John A. Ødbehr som fremmet forslaget.

Det var så en rekke kampvoteringer hvor Ødbehr gjentatte ganger ble foreslått, men tapte alle voteringene. Tre ganger ble han foreslått, men vant ikke fram med nok stemmer.

Når det så kom til votering om 12. plassen, Bente-Lise Lund, så trakk hun seg til stor forundring. Hun var jo i forveien foreslått på 2. plass. Hun ba da om at Ødbehr skulle få hennes plass, hvilket han fikk.

Lund ble så foreslått igjen på en annen plass, men ville ikke lenger stå på listen. To av de seks med bosted i Son hadde da trukket seg.

Man ble så enige om at de siste på listen ble flyttet to plasser opp. For å fylle de to plassene som da ble ledig nederst, kom det inn to nye: Magnus Moe på 21. og Christian Hafsengen på 22.-plass.

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland