www.lokalmagasinet.no NYHETER | Tilbød ordføreren en privat "gave" verdt 20.000 Sø. 17. jan. 2021
Meny

Tilbød ordføreren privat "gave" verdt 20.000 kr

 Publisert 24.01.15. Oppdatert 16:08. (Reporter Svein-H. Strand) Daværende leder i Soon Golfklubb, Thor Einar Ombustvedt, tilbød i desember 2011 ordfører John A. Ødbehr en spillerett på Soon Golfbane. Spilleretten hadde en pålydende på 20.000 kroner. Den kunne innløses "etter noen år" i henhold til "Vilkår for spillerett på Soon Golfbane" som var vedlagt.

– I forbindelse med avvikling av et firma jeg har vært medeier i, har vi fått en spillerett på Soon Golfbane "til overs". Jeg vil gjerne forære deg denne spilleretten fritt og privat mot at du etterlever vilkårene som jeg har vedlagt, heter det i en epost Lokalmagasinet.no i går fikk fullt innsyn i, etter en tids research.

Tilbudet ble framsatt på den tiden klubben la fram sine planer for golfboliger og klubbhus i tilknytning til golfanlegget.

På grunn av dens spesielle karakter ble eposten aldri besvart av ordføreren, heller ikke muntlig. Den ble heller ikke registrert og arkivert i kommunens arkiv. Dette er gjort nå, får LM opplyst. Eposten er da trolig et dokument alle kan kreve innsyn i etter offentlighetsloven.

Tilbudet kunne forstås som et korrupsjonsforsøk. Men etter en nærmere vurdering sammen med daværende rådmann Knut Haugestad, ble saken lagt død.

Man valgte å tro at tilbudet var gitt i god mening selv om det kunne tolkes som forsøk på "smøring", opplyser LMs kilder.

Vi jobber fortsatt intenst for å videreutvikle anlegget til 18 hull og har diverse aktiviteter i gang. Blant annet snakker vi med Norges Golfforbund om etablering av nasjonalt anlegg i forbindelse med deres OL-satsing, skriver Ombustvedt i eposten. Den avsluttes slik:

Jeg håper du finner å akseptere "gaven", og at du får tid til å dyrke en av dine hobbies på Soon Golfbane. Vel møtt vi åpner ca 4. april 2012.

Ombustvedt var en av to uten partitilhørighet som i fjor sommer ble bedt om å sitte i Vestby Høyres nominasjonskomité. Der ble han etter hvert en av de tre som kom i mindretall, inkludert komitéleder Paal Jargel.

Da nominasjonsprosessen var overstått, meldte Ombustvedt seg ut av partiet, noe han kunngjorde i et stort oppslått innlegg i Moss Avis, med bl.a. svært negative karateristikker av Ødbehrs personlige egnethet som politiker.
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland