www.lokalmagasinet.no NYHETER | Tannlege Ole Sand til minne Lø. 31. okt. 2020
Meny

Tannlege Ole Sand til minne

Publisert 02.02.15. Endret 11.02.15 Den triste nyheten om at tannlege Ole Magne Sand er gått bort, har nådd lokalsamfunnet. I fjor vår ble han rammet av kreft som mot slutten av året utviklet seg til uhelbredelig. Han døde på Ahus forrige mandag, dagen før han ville fylt 60 år.

Etter endt utdanning ved Universitetet i i Oslo og etterfølgende plikttjeneste var Sand den første tannlege som åpnet ordinær praksis i Son. Først virket han i mange år som skoletannlege med kontor på Såner ungdomsskole, og han kombinerte etter hvert dette med privat praksis i Son fra ettermiddagen av i noen år.

Ole Magne Sand var en svært dyktig og godt likt allmenntannlege, og man kan tenke seg hvor mange pasienter som gjennom mer enn 30 år har sittet i det som på et vis kan kalles "godstolen" hans. Hans kjennemerke som fagperson var kort sagt en utpreget omtanke for sine pasienter.

Varsomhet med instrumentene han arbeidet med i våre sårbare munner er noe han blir husket spesielt for. Ikke rart at vi er mange som kan si at vi mistet tannlegeskrekken "hos Sand i Son". I tråd med dette var han også oppriktig opptatt av hva behandlingen kostet oss pasienter, og det i en grad som noen ganger åpenbart var en ekte bekymring. Da kunne det oppstå hyggelige tilfeller med litt avslag på postene nedover mot bunnlinjen.

Før han ble sykemeldt i fjor, fikk han den store glede å få dele praksisen i Atlanticgården med sin nyutdannede datter Elise Sand i egen "avdeling". Hun skal nå føre gårdens gode tannlegetradisjoner videre, etter hvert sammen med en kollega.

Ole Magne Sand var bosatt på Søndre Brevik, men hadde røttene i Rygge, der han også blir begravet. Våre tanker går til kone og tre barn, en familie som var naturelskere og fjellvandrere på sin hals, med årvisse ferieturer både i Norge og i sydligere strøk. Typisk nok for det fine miljøet på tannlegekontoret, fikk også pasientene glede av dette gjennom hans egne, flotte fotoserier til både å senke skuldrene med i "godstolen" og rett og slett føle dragningen mot fjord og fjell.

Svein-H. Strand
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland