www.lokalmagasinet.no NYHETER | Største høstutstilling til nå On. 2. des. 2020
Meny

Lions' største høstutstilling til nå

 Publisert 29.08.12 Vestby Lions Clubs 11. høstutstilling i Vestby videregående skole 15.-16. september blir den største til nå, med 52 inviterte kunstnere, mange av dem blant de beste innenfor norsk bildende kunst. To av disse er sprunget ut av vårt lokale miljø, nemlig maleren Therese Nortvedt fra Hølen og skulptøren, maleren og grafikeren Erik Thome fra Son.Bildet er fra fjorårets varierte jubileumsutstilling.
LM-foto: Svein-H. Strand

♦ Øvrige utstillere som bor og arbeider i det lokale er
Son-fotografene Sturla Strand og Teppo Valkama. Fra Sons kunstmiljø er også keramikerne Lise Gaudernack, Hanne Lunder, Turid Mjelve, Lene Torp og Anne Karin Helly-Hansen.

Lokal debutant hos Lions er Liz Ravn fra Søndre Brevik som i sensuelle arbeider kombinerer maling, tegning og fotografi.

Blant de utenbygds utstillerne som har deltatt tidligere er Åke Berg, Erna G. Billdal, Rigmor Nygård, Tore Hogstvedt, Eva Harr, Yvonne Karlsen, Terje Risberg, Rolf Nerli og Gro Fraas.

Nykommere i år er Lise Havik, Yngvar Karlsen, Liv Keller, Jan Malterud, Nina Sunde, Bente Kystad Syr, samt jernarbeiderne Camilla og Jan Warhom og keramikerne Janne og Lars Wilhelmsen.

Nytt i år er en stor fotokonkurranse over temaet” Derfor bor jeg i Vestby”. Det konkurrereres i svart-hvitt og farger – med inntil fem bilder per fotograf. innleveringsfristen er 7. september. Det vanker pengepremier til de tre beste, samt presentasjon på utstillingen.

MUNCH-REPRODUKSJONER
Neste år er det 150 år siden Edvard Munch ble født. Munch har en sterk tilknytning til Vestby helt fra 1910 til sin død i 1944.

– Vi har vært så heldige å få tak i noen reproduksjoner av noen av Munchs mest kjente motiver – alle innrammede og med forseglede ekthetsgarantier fra et trykkeri i Tyskland. Reproduksjonene har tilhørt Rolf Stenersen-samlingen, forteller president i Vestby Lions Club, Bjørn Tørmo.

FREDSPLAKATKONKURRANSE

Lions Clubs International arrangerer i samarbeid med FN hvert år en internasjonal tegnekonkurranse for barn over hele verden mellom 11 – og 14 år. Temaet for årets konkurranse er «Imagine Peace», som er oversatt til «Tenk deg fred». Vestby og Bjørlien barneskoler har meldt seg på konkurransen, som for første gang får deltakere fra vår kommune. Barneskolene på Brevik og i Son er også invitert.

Overskuddet fra utstillingen, 30 prosent av  kunstomsetningen, går som tidligere til ulike lokale, nasjonale og internasjonale humanitære og sosiale tiltak.

I løpet av de de ti foregående år har rundt 1,3 millioner kroner blitt fordelt til katastrofehjelp, til skole- og helseprosjekter i Afrika og Sør-Amerika, samt til lokale barne- og ungdomsaktiviteter og ulike eldretiltak.Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland