www.lokalmagasinet.no NYHETER | Stor flåte klassiske seilbåter til Son Ti. 1. des. 2020
Meny

Stor flåte klassiske seilbåter til Son

Publisert 30.03.13, først publisert på Son-sonen 28.03.13. (LM Nyhetsdesk) 200-årsjubileet for den norske grunnloven skal neste sommer markeres av KNS bl.a. ved å gjenskape seilasen Europe Week, som også markerte 100-årsjubileet i 1914. Etter to dagers regattaseiling kommer feltet til farvannet utenfor Son 17. juli.

♦ Her blir det regattaer over to nye dager før båtene kappseiler inn til Oslo. Målet er å samle den største flåten av klassiske båter på mange år, noe som vil bli et spektakulært syn i fjorden.

Europe Week arrangeres 15.-22. juli og starter i Sandefjord. Feltet ankommer fra Son til Oslo 20. juli og seiler to dager regatta før hjemturen, som går via Hankø. Kong Harald er æresformann for arrangementet.

Nedenfor ligger lenke til en nær tre minutter lang video med opptak fra seilasen “Europa-uken” i Oslofjorden i 1914 og nyere opptak i farger med klassiske båter i Oslofjorden. Videoen ble lagt ut på YouTube 22. mars som PR for arrangementet.

På videoen er det blant annet opptak fra havneområdet i Son, der mange klassiske seilere er samlet.

VISESSTORSKJERM I SOMMER

Videoen vil i sommermånedene i år bli vist på storskjerm ved Son Kystkultursenter som en del av årets sommertilbud for fastboende og sommergjester. Ansvarlig for sommerprogrammet er i år som i fjor foreningen Kystkultursenterets Venner.

Foreningens leder Birger Hekkelstrand opplyser til Lokalmagasinet.no at det også er aktuelt å vise andre gamle filmer med tilknytning til Son på videoskjerm når anledningen byr seg.

 

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland