www.lokalmagasinet.no NYHETER | Statoil skjenker Dagny Hald-figur hjem Ti. 27. okt. 2020
Meny

Statoil skjenker Dagny Hald-skulptur hjem

 Publisert 11.-12.11.13 (Reporter Svein-H. Strand) Torsdag overrekker Statoil en statue av den avdøde Son-kunstneren Dagny Hald som selskapet har skjenket til Vestby Kunstforening fra sin store samling innkjøpt norsk kunst. Den nesten tre meter høye skulpturen "Voktersken" utarbeidet i tre ved Soon Snekkerverksted, avdukes kl. 18 i en offisiell seremoni ved Vestby hovedbibliotek.

♦ Der skal skulpturen stå til det er funnet et passende sted å plassere den i Son. Henvendelsen med Statoils tilbud kom 15. august, opplyser tidligere kultursjef Birger Hekkelstrand til LM. Han har siden da sittet i en "mottakskomité" som for øvrig har bestått av Vestby Kulturforenings leder Ellen M. Skaflestad, Vestby kommunes kultursjef Ronny Fostervold Johansen, gallerist Marianne Helle i Galleri Soon og billedhugger Erik Thome.

Den karakteristiske skulpturen med fire store katter rundt et hode har fått et navn som er nesten identisk med Dagny Halds langt mindre gallionsfigur "Vokterske" innerst i båthavna i Son. Det skal angivelig være vanskelig å finne et sted som peker seg ut til å plassere skulpturen i Son på varig basis. "Voktersken" vil ansett kunne stå i bibliotekets lokaler i Vestby.

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland