www.lokalmagasinet.no NYHETER | Stappfullt hos kjole-Badi Ti. 1. des. 2020
Meny

Stappfullt hos kjole-Badi

Publisert 08.06.15. Korrigert 11:03. Oppdatert senest 12:29. Det var stappfullt og høy retrostemning da Sons landskjente tekstildesigner Badi Batchelor lørdag åpnet sin historiske utstilling med et utvalg av strikkekjoler skapt i Spinnerigården på 1960- og 1970-tallet.


Hennes Badi-butikk i tilknytning til hjemmet i Woldegården er rett nok ikke stor, men enhver utstillingsarrangør hadde nok vært bra fornøyd med et slikt frammøte. LM kom selv ikke lenger enn til trappa, men hadde heldigvis knipset utstillingen i forveien.På trappa kom også utstillerens mangeårige venn og faglige ressursperson Berit Düring fra Oslo, etter å ha holdt en åpningstale som sa det meste om designerens evner og produkter som er blitt et begrep. På bildet har hun på seg et skjørt fra Nord-Vietnam.

Det er et vintage, etnisk skjørt fra Hmong-folket i fjellene i Nord-Vietnam. Gammelt broderi og applikasjon, som jeg har tatt med meg hjem derfra og forært Berit som har vært min strålende "samarbeidspartner" i alle år, forteller Badi Batchelor. Utstillingen blir stående til et stykke ut i august, og ventes å trekke jevnt med besøk hele sommeren. Det er i formiddag over 2800 lesere som har klikket seg til en post som er "boostet" på Facebook-siden Her i Son.

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland