www.lokalmagasinet.no NYHETER | Sprekk begge veier da H og Ap skaffet fire millioner kr til gangbrygge som strakstiltak Lø. 5. des. 2020
Meny

Sprekk begge veier da H og Ap skaffet fire millioner kr til gangbrygge som strakstiltak

Publisert 04.05.13. (Reporter Svein-H. Strand)  I en situasjon der fast samarbeid i både opposisjon og posisjon er parkert midt i valgperioden og den politiske styring av kommunen er uforutsigbar i viktige saker, har nå dette skjedd: Det ble Høyre og Arbeiderpartiet mot alle de andre da Vestby kommunestyre mandag vedok å legge enda fire millioner kroner i gangbryggeprosjektet i Son. Sum: Sju millioner.

John A. Ødbehr (H) hadde lovet å gråte i kommunestyret, som den første ordfører i Vestby, dersom han ikke fikk det som han ville i gangbryggesaken. LM arkivfoto.

Det hele skal være et strakstiltak på de forutsetningene som lå i det opprinnelige saksframlegget til formannskapet.

I kommunestyrets møte i mars ble det mot Høyres stemmer vedtatt å utsette saken. Men ordfører John A. Ødbehr fikk den i politisk prosess igjen allerede i april.

Mindretallet på ti i mandagens kommunestyremøte stemte for et fellesforslag som Trygve Thorsen (Frp) satte fram på  vegne av "restposisjonen", Frp, V og KrF:

"Gangbryggeprosjektet utsettes og innarbeides i 2014-budsjettet under forutsetning av at kommunens økonomiske situasjon tilsier at prioritering av prosjektet er økonomisk forsvarlig. Det forutsettes et betydelig bidrag fra Fjordfisk AS, samt en koordinering i forhold til planene om utbygging av Kiwi-området. Oppstarttidspunkt for prosjektet vil være våren 2014, med ferdigstillelse innen 15. juni 2014."

Det er grunn til å merke seg at SV og Sp. fra den rødgrønne opposisjon sluttet seg til Thorsens fellesforslag. Ti representanter stemte dermed imot, også i den endelige votering.

Foran avstemmingen ba Aps Annette Mjåvatn om gruppemøte. Siden Tom A. Ludvigsen hadde forfall, var Mjåvatn fungerende gruppeleder mandag.

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland