www.lokalmagasinet.no NYHETER | Spenning foran omkamp om ordførerkurs Lø. 5. des. 2020
Meny

Spenning foran "omkamp" om ordførerens to ukeskurs på BI

Publisert 10.10.14. Saken om ordførerens kurssøknad er blitt mye av en markør i den turbulente politiske situasjon i Vestby, og spenningen foran mandagens "omkamp" i kommunestyret er til å ta og føle på.

♦ Klarer "ordfører-fløyen" i et nytt gruppemøte å stemme ned fraksjonistene, slik at det denne gang er de som får føle partipisken? Forige gang var det stemmelikhet i gruppa. Partipisken ble da uvanlig nok brukt på Stig Eyde i formannskapet ved hjelp av dobbeltstemmen til den nye gruppelederen, Eirin Stuhaug Bolle.

Eyde kunne selv ha forhindret denne situasjonen dersom han ikke hadde hatt forfall på grunn av arbeidsreise utenlands.

Med 14 stemmer fra H og de bebudede tre fra Frp vil det mangle bare én stemme på flertall i kommunestyret. Den kommer fra KrFs Else Marie Aasen som stemte ja i formannskapet sammen med de to fra Frp.

Men også Venstre var med på å stemme ja. En liten thriller inni dette blir om Venstre denne gang klarer å få sitt formannskapsmedlem Guri Haveråen til å snu.

Holder Haveråen på sitt, får ordfører John A. Ødbehr (H) innvilget sin søknad med 19 stemmer.

I kommunestyret har Haveråen med seg partifelle Erik Røhne. LM vet fra velinformert hold at Røhne, sammen med et varamedlem til kommunestyret, drøftet saken foran formannskapsmøtet og vedtok at Haveråen skulle stemme nei.

Det blir eventuelt ikke første gang to fra Venstre deler seg i ett og samme møte denne perioden. Det skjedde i en sak i plan- og miljøutvalget i oktober i fjor.

Kalkylen bygger ellers på at de to fra SV, som ikke har fast plass i formannskapet, stemmer nei.


Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland