www.lokalmagasinet.no NYHETER | Sooningprisen for 2018 går til Kulturdøgn Soon To. 26. nov. 2020
Meny

Sooningprisen for 2018 går til Kulturdøgn Soon


(19.02.19) Soon og Omegns Vel har besluttet å tildele Sooningprisen 2018 til fjorårets storslåtte arrangement Kulturdøgn Soon, representert ved Kai Dybedahl og Mats Looman. Prisutdelingen skjer denne gang i forkant av vellets årsmøte, mandag 25. februar kl. 19 på Son kystkultursenter.

I begrunnelsen skriver velleder Jon Warhuus:

► Kai Dybedahl og Mats Looman er idehavere og proaktive initiativtakere og drivkreftene, som fikk dette enorme og mangesidige arrangementet den 18. til 19. august 2018 til å bli en suksess. En mengde lokale og regionale firmaer og privatpersoner, samt Vestbys ordfører Tom A. Ludvigsen, stilte støttende opp.

Tilbudene var for alle; barn, ungdom, voksne og godt voksne, alt av høy kvalitet. Honnør! Konsertene på den store scenen på brygga var vel til tider på internasjonalt toppnivå, og de som spilte vet at vi snakker om dem.
 
Ca 250 kunstnere og fotfolk bidro til arrangementet. 35 personer var med i driftsapparatet gjennom hele prosessen. Kunstnere på scenene var med musikere, skuespillere, dansere og korister ca 100. 
Bronsekunst, billedkunst, tekstilkunst, fotokunst og multimediashow, pluss veteranbilkjøring fra aldershjemmet til glede for godt voksne, sto på menyen. At en liten "landsby" kan by på slikt er sensasjonelt!

Alle som var i aktivitet for å gjennomføre Kulturdøgnet gjorde det uten lønn, dette til glede for ca 5000 besøkende i løpet av de to dagene og natta mellom.

Dette var stort, og Soon og Omegns Vel håper på dacapo. Og det blir det?

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland