www.lokalmagasinet.no NYHETER | Soning i sikkerhet Ti. 27. okt. 2020
Meny

Soning i sikkerhet

Publisert 14.11.15. 08:39. Oppdatert senest 11:23. OPPDATERING 15.11.15: Det offisielle tallet på dødsofre er 129. (SAMMENFATNING: Svein-H. Strand) Christina Werner Wallin fra Son er i terrorrammede Paris og meldte i natt på Facebooks nødskanal at hun er i sikkerhet. Christina er fysioterapeut og driver Christinas Fysioterapi i Son. På sin egen Facebook-side skrev hun rundt midnatt: "Vi har det bra! Kom akkurat hjem fra middag da min mor ringte oss om hendelsene her i Paris. Vi er trygt inne!"

► At Facebook aktiverte sin nødskanal, gjorde at mange Paris-turister og andre på en rask og enkel måte fikk meldt ifra om sin status.

Christina Werner Wallin er en av de over 700 vennene som er knyttet til LM-redaktørens Facebook-side. Av disse var hun den eneste som benyttet nødskanalen i natt.

Folk ble bedt om å holde seg inne. Det var krigsliknende tilstander.

► Maskingeværsalver, håndgranater, selvmordsbombere. President Hollande evakuert fra tribunen under en fotballkamp mellom Frankrike og Tyskland der tre bomber smalt utenfor inngangen.

Nyhetstjenesten på LM-redaktørens Facebook-side ble fortløpende oppdatert med ferske meldinger valgt ut fra ulike nasjonale og internasjonale medier fram til ved 02-tiden. Enda tettere var Paris-dekningen på vår Twitter-konto LM Extra med løpende tilgang på meldinger som raskt kan deles til følgerne.

Nå på morgenen og i formiddag ser det ut til at dramaet som utspant seg på sju steder i byen, trolig i regi av IS-celler, kan ha krevd over 150 liv (CNN, gjengitt av Dagbladet.no), og at ca 200 mennesker er skadd, ca 80 av dem kritisk. De fleste kilder oppgir antall drepte til 120, deriblant alle de åtte terroristene.

► Frankrike erklærte unntakstilstand på bestemt tid, satte inn militære spesialstyrker og stengte sine grenser. Det er nå omfattende grensekontroll. I formiddag erklærte presidenten tre dagers landesorg.

En hel verden er sjokkert, og medfølelse og sympatierklæringer har i natt strømmet inn fra både øst og vest. Mange håper at den verste terroraksjonen i vesten etter 2. verdenskrig kan gi støtet til et tettere internasjonalt samarbeid om bekjempelse av IS og deres støttespillere.

I Norge styrker Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) beredskapen.
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland