www.lokalmagasinet.no NYHETER | Son sentrum bare "elende"? Lø. 5. des. 2020
Meny

Son sentrum bare "elende"?

Publisert 14.11.13. Delikatesse-butikken Stili Mat i Torggården gir opp. Det samme gjør en annen næringsdrivende ved Son torg, serveringsstedet Rått Parti i Thornegården. Og på Son Kro tenker vertskapet å avrette  det som på mange måter har vært en institusjon for både lokalbefolkningen og besøkende. Fire leiligheter og en pub, hallo. Ille.

♦ Men er Son sentrum for tiden bare et "elende", som man kan få inntrykk av i en tristesse av en reportasje i Moss Avis på nett i går? Heldigvis ikke!

"Elendet" er snarere selve oppslaget med et stort bilde av innehaveren av en klesbutikk i Thornegårdens anneks som vil holde ut trass i de ekstreme tilstander på anleggsfronten ute i Storgata. Til overmål er den standhaftige fotoplassert foran bakken opp til Son Kro som er et eneste stort gravehull.

Kommunens håndtering av miljøgateprosjektet og nye Son torg hadde rett nok ikke fått bestått til eksamen. Dette er også ille så det holder. Kanskje kan det være grunnlag for erstatningssøksmål. Men det må i så fall være et felles søksmål fra alle berørte næringsdrivende i sentrum som kan påvise omsetningssvikt gjennom to år.

For Stili Mat er situasjonen at de kan ha gapt over for mye med sin satsing på store og dyre lokaler i Vestby Storsenter. Der har de jo også gitt opp. For Rått Parti kunne løsningen være et strategisk grep med å videreføre satsingen bare på selskaper i noen måneder til etter jul. Og så trå til med normal drift igjen. Her handler det selvsagt også om finanser, men i bunnen anes driftsmarginer som kunne vært mer solide.

En tøff konkurransesituasjon er også inne i bildet. Litt lenger borte i gata er det serveringssteder som "står han av" i miljøgatestormen. Og for Son Kro er saken at leilighetsprosjektet er knyttet opp til at innehaverne ikke har klart å finne nye eiere til å ta over når de går inn i pensjonistenes rekker.

At kjøreadkomsten til kroa for tiden er i et kaotisk leie og rammer driften også der negativt, står til troende. Men konklusjonen må være at kjapp-kjapp-reportasjer med denne ulogiske miksen snarere gjør vondt verre. Ganske spesielt på internett, der mange omdømme-saker lever et svært langt liv både på godt og på vondt.

Svein-H. Strand
, LM-red.
 
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland