www.lokalmagasinet.no NYHETER | Sommerutstillingen: Jan Baker Sø. 27. sep. 2020
Meny

Sommerutstillingen: Jan Baker

Et av arbeidene som blir å se på utstillingen: "Blå kveld-grønn".

(08.06.17) Vestby kunstforening åpner sin tradisjonelle sommerutstilling i Soon Seilforenings lokaler med arbeider av Jan Baker lørdag 24. juni. Det blir en fargerik og spennende utstilling.

► Baker er maler, grafiker og materialkunstner, en meget spesiell og spennende billedkunstner som uttrykker seg hovedsakelig gjennom malerier og grafikk.

Han har utviklet en svært spesiell variant i sin grafikk som han er en av de få i Norge som behersker. Bildene hans er ofte preget med gull/sølv/metall. Hele inntrykket av bildet kan forandres ved en vinkel, og det gjør dem enda mer spennende og livlige.

Baker kom inn på Statens Kunst- og Håndverksskole bare 15 år gammel. Han ble innkjøpt av Nasjonal- og Riksgalleriet som debutant på Høstutstillingen i 1967.

Gjennom årene har han fått mange priser, men Kongens Fortjenstmedalje i Gull er nok best kjent. Han har utført store utsmykninger på sykehus, rådhus, skoler m.fl.

Jan Baker er en kunstner som gjør alt selv. Han preger på egen presse, skjærer alle filmer, overfører til silkeduk, blander farger, trykker og sorterer. I tillegg til å være billedkunstner fra hjertet, er han en fagmann rent arbeidsmessig. Kunstneren håper at publikum gjør motivene til sine egne med drømmer og håp.


Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland