www.lokalmagasinet.no NYHETER | Slipper å selge ut aviser Ma. 30. nov. 2020
Meny

Slipper å selge ut aviser

Publisert 22.01.13 Medieklagenemnda har enstemmig omgjort Medietilsynets beslutning om å gripe inn mot A-pressens oppkjøp av Edda Medias datter-selskaper i regionen Østviken, det vil si Østfold og Søndre Akershus. I vedtaket slås det fast at klageren A-pressen, omdøpt til Amedia etter sammenslutningen, får kjøpe Edda Media uten ytterligere vilkår. Dermed får Amedia beholde tidligere Edda Medias avis Østlandets Blad i Ski og tidligere A-pressens aviser Smaalenenes Avis, Enebakk Avis, Rakkestad Avis og ukeavisene Ås Avis og Vestby Avis.

Han har fått det som han ville: Redaktør Jarle Bentzen, daglig leder i det som nå er nyskapingen Amedias regionale selskap Smaalenene Medier AS. Morselskap for en rekke lokale aviser og AS-er.

Arkivfoto: Bjørn Steinar Meyer, Smaalenenes Avis

♦ Medietilsynet godkjente i august i fjor A-pressens oppkjøp av Edda Media, under forutsetning av at disse avisene ble solgt. Sammenslutningen var i forveien godkjent av Konkurransetilsynet.

Som LM tidligere har påpekt: Med dette, der blant andre Moss Avis og Vestby Avis nå har samme eier, er all konkurranse borte i en stor og befolkningstung region.

Konkurrentene Polaris Media og Berner Gruppen, samt Norsk Journalistlag, hadde ventet at Amedia måtte selge seg ned for å få godkjent oppkjøpet av Edda Media, skriver fagbladet Journalisten i dag.

♦ Nemndas vedtak kan ikke påklages, noe som betyr at eventuelle protester må skje i form av en rettssak mot staten. Også i 2008 tapte Medietilsynet en ankesak i Medieklagenemnda. Da var det Schibsted som fikk kjøpe de store regionavisene Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen i Kristansand. 

RELATERT LM-sak: Avisdrama ingen forstår.

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland