www.lokalmagasinet.no NYHETER | Skal kvitte seg med bankbygget Ti. 1. des. 2020
Meny

Skal kvitte seg med bankbygget


(22.08.17. Oppdatert 11:10) (Reporter Svein-H. Strand) Det foreligger ingen beslutning i bankens styre på å beholde eierskapet av bankbygget i Son. Tvert imot, så foreligger det en styrebeslutning på at SpareBank 1 Østfold Akershus på sikt ikke skal eie andre bygg enn det nye hovedkontoret som er planlagt ferdig i 2018/2019.

► Det sier informasjonssjef Heidi Erøy Hansen til LM i dag. Eventuelle spekulasjoner om at banken ønsker å ha døra på gløtt for en "bank light" med automater og selvbetjening kan dermed opphøre.

Er det noe resultat av dialogen med Vestby kommune om en eventuell overtakelse av gården?

Det jeg vet, er at saken om bankbygget i Son skal opp i Vestby formannskap om kort tid.

Reiser mange soninger til Vestby for å benytte seg av bankens tjenester der, og hva synes de om det?

De ansatte i Vestby forteller at de så langt ikke har noen negative reaksjoner fra Son-kundene etter at vi lukket dørene i juni. Tvert imot ser vi at stadig flere Son-kunder begynner å finne veien til Vestby, hvor de kan få hjelp av rådgiverne fra Son og bruke innskuddsmaskinen som tar både mynter og sedler.

Ingen sure miner fra handelsstanden som ikke lenger får vekslemynt?

Denne muligheten ble avviklet allerede for snart to år siden i forbindelse med at vi avviklet kontanthåndteringen, kassa, i banken. Handelsstanden i Son løser dette ved at de enten bestiller mynt direkte fra Nokas, eller hjelper hverandre.

Er det ingen som savner bankboksene, da?

Avvikling av bankbokser er noe vi jobber med ved de fleste av kontorene våre, inkludert hovedkontoret i Kongensgate 21 i Moss. Vi hadde alt i alt 147 bankbokser i Son, og avviklingen av dem har vært helt uproblematisk. Det samme gjelder for de øvrige kontorene våre, understreker informasjonssjefen.

Som vi tidligere har kommunisert, vil tilbudet om minibank og nattsafe i Son bli opprettholdt, i første omgang i to år, før vi vil gjøre en ny vurdering.

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland