www.lokalmagasinet.no NYHETER | Sjøskolen ut av Birkelandgården? To. 26. nov. 2020
Meny

Sjøskolen ut av Birkelandgården?

Publisert 13.02.1 "For kommunen vil det være aktuelt â vurdere Birkelandgârden til en mer rettet og effektiv bruk enn dagens sjøskole. Ogsä Son Kystkuîtursenter bør vurderes tilbakeført til kommunen for en mer målrettet bruk, da Follo museum i ìiten grad synes â være aktive og dagens drift er avhengig av et fâtall ildsjeler."

(Fra Vestby kommunes diskusjonsnotat, av rådmannens spesialrådgiver Roald Haugberg, vedlagt innbydelsen til en dagskonferanse på Son Kro 6. mars, om Son som maritimt senter i Oslofjorden.)

Sjøskolen var ikke informert

Publisert 14.02.13 (Reporter Svein-H. Strand) Innholdet i spesialrådgiver Roald Haugbergs diskusjonsnotat om blant annet Soon Sjøskoles framtid i Birkelandgården, var ikke kjent for skolen før LM gjorde oppmerksom på saken onsdag.

Det bekrefter rektor Eddie Guse til LM i dag. Sjøskolen sto nemlig ikke blant de inviterte gjestene til konferansen om Son som maritimt senter. Disse hadde fått tilsendt notatet og annen informasjon om programmet for dagen.

Guse tok da kontakt direkte med Haugberg, noe som resulterte i at også sjøskolen får en invitasjon til å delta i arrangementet, som finner sted i nabobygningen på Son Kro. Guse vil da delta sammen med styreleder i stiftelsen Soon Sjøskole.

Rektor velger så langt å se positivt på signalet fra rådmannens spesialrådgiver.

- Et samarbeid om noe alternativt i det maritime miljø kunne jo være mer enn spennende, sier Eddie Guse til LM.


Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland