www.lokalmagasinet.no NYHETER | SENTRALEN var sentral Sø. 23. april 2017
Meny

SENTRALEN SENTRAL!


Publisert 21.05.16 Oppdatert senest 20:27 (Tekst og foto: Svein-H. Strand) Det var ikke bare-bare å jobbe på Telegraf- og telefonsentralen DEN sentrale institusjon i Son fram til nedleggelsen i 1975, da automatikken kom.

► Ålesund-jenta Jorun Blindheim Johnsrud (78) jobbet der i 20 år etter at hun kom til Son og traff sin ekte soning, Frank Johnsrud.

Jorun var blant de sju-åtte damene som delte på den døgnkontinuerlige skiftordningen. Ikke sjelden ble det dobbeltskift, som "sovende nattevakt" på arbeidsplassen i Meierigården der Galleri Soon nå holder til.

For dette fikk hun i ettermiddag, som den tredje – alle kvinner Hallanderiets Ærespris, med diplom utdelt av ordfører Tom Anders Ludvigsen.


De frammøtte på Hallanderiets begrensede uteareal fikk høre både interessante taler og artige historier knyttet til den spesielle arbeidspassen. Framført av både hovedpersonene og andre i dagens andre lokale kulturhendelse på museale føtter. Her er det Knut Chr. Hallan som får fart på smilebåndene.

Hallan benyttet anledningen til å fortelle at æresprisvinneren var blant de aller første som kom med lokale gjenstander da det tidligere Norsk Emballasjemuseum i Oslo etablerte seg i Son og spisset konseptet med gjenstander fra lokale foretak. Her holder han et historisk verdifullt bilde fra telesentralen i Meierigården. T.v. Nelly Dolonen Jacobsen som også jobbet på sentralen i mange år.
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland