www.lokalmagasinet.no NYHETER | Seilforeningen seiret i 30 år gammel bryggetvist med Vestby kommune To. 3. des. 2020
Meny

Seilforeningen seiret i 30 år gammel bryggetvist

Publisert 01.10.14. Oppdatert 08:38. (Reporter Svein-H. Strand) I en bryggetvist med røtter ca 30 år tilbake har Vestby kommune med rettens hjelp inngått forlik med Soon Seilforening. På 1980-tallet hevdet kommunen plutselig at foreningen hadde inngått et makeskifte slik at den omstridte bryggekanten tilhørte kommunen.

♦ Foreningen har nå fått aksept for at det er den som eier dette området, nedenfor foreningshuset, som seilerne og andre benytter. Ved et eventuelt salg skal likevel allmennheten ha full tilgang.

Tvisten har de siste fire årene vært ført med advokatbistand. Den har kostet foreningen store summer som skulle vært brukt på arbeid for barn og unge, inkludert svømmeopplæring.

Foreningen mente den hadde en sterk sak på vegne av både seilermiljøet og allmennheten, og der det var tynt med både dokumentasjon og synspunkter fra kommunens side.

Et ekstraordinært årsmøte i Soon Seilforening sa i august i fjor et rungende nei til å godta avtaleutkastet som hadde vært forhandlet fram gjennom tre år. Det var her snakk om et kompromiss der kommunen skulle få eierskap, seilforeningen bruksrett.

Dermed lå det an til rettslig tvist dersom kommunen ikke bøyet av. Men kommunen tviholdt på sitt og kjørte saken helt til rettssystemet, der den nylig ble avgjort ved forlik i Follo tingrett.


Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland