www.lokalmagasinet.no NYHETER | SAMLESIDE: Ombordtillegget for Akershus-bussene Ti. 20. okt. 2020
Meny

Billettsalg i Son – men i Moss?

Publisert 08.02.16 Oppdatert senest 15:35 (Reporter Svein-H. Strand) På Kosk & Spill i Son har de billetter og kort som Ruter nå har pålagt oss å kjøpe for å unngå det nye 18 kroners ombordtillegget på Akershus-bussene. Med kort gangvei til bussholdeplassen på Son nord, er det en trøst i alle fall for impulsreisende sentralt i Son. Men sørg for å kjøpe billett for hjemreisen også.

► Som fortalt i fredagens nyhetssak her, så gjelder tillegget nemlig også for ombordstigning i Østfold/Moss. Selv om du skal gå av før fylkesgrensen med Akershus.

Hos Narvesen sentralt i Moss var det ikke billetter å oppdrive så sent som fredag.

Ombordtillegget gjelder alle Ruter sine busser, også de med påstigning i Østfold, buss 540 og 545. For å unngå ombordstigningsbeløpet anbefaler vi at du har et reisekort med reisepenger eller benytter RuterBillett-appen, hvis du ikke har forhåndskjøpt billett, presiseres det fra Ruter.

På hjemmesiden Ruter.no skriver de:

"Du får kjøpt billett på mobil, med reisekort, i kiosker, på billettautomater og på Ruters kundesenter og servicepunkter."

► Kiosker og servicepunkter som listes opp på hjemmesiden:

"Du kan kjøpe alle billettyper og få reisekort ved følgende salgssteder:

Kioskene Narvesen, 7-Eleven, Deli de Luca og Mix samt enkelte butikker.
Ruters kundesenter og servicepunkter.
Bussterminalene i Oslo og på Lillestrøm.
NSBs betjente togstasjoner."

"NETTBUTIKKEN" MED REISEKORT OG REISEPENGER

"Nettbutikken" er også et tilbud Ruter har. Her kan du, ifølge hjemmesiden, bestille reisekort med 7-, 30- og 365-dagersbillett eller reisepenger. Du kan også få automatisk fornyelse av 30-dagersbilletten, eller automatisk påfylling av reisepenger. Reisekortet får du tilsendt i posten.

BILLETTAUTOMATER OG ENGANGSKORTET "IMPULS"

Og så er det billettautomatene. Fra hjemmesiden igjen:

"Du kan kjøpe alle billettyper unntatt 365-dagersbilletten, samt fylle på reisepenger på billettautomater dersom du allerede har et reisekort. Har du ikke et reisekort, får du kjøpt enkeltbillett og 24-timersbillett på engangskortet Impuls. Billettautomater finner du på T-banestasjonene, større knutepunkt for buss og trikk, samt på togstasjoner."

Oslo har hatt nyordningen for Akershus siden 2003. Hensikten ved å få flere til å kjøpe billett på forhånd er, ifølge hjemmesiden, "at påstigningen kan gå raskere, og at det blir et kortere opphold på holdeplassene – samtidig som førerne får en sikrere hverdag."

70 kr med bussen Son – Moss hvis du ikke kan vise billett

Publisert 05.02.16. Oppdatert senest 13:04 (Reporter Svein-H. Strand) Fra 1. februar har Ruter innført et tillegg på 18 kroner for ordinær billett hvis du er voksen og ikke har kjøpt billett før du går ombord i Akershus-bussene. Begrunnelsen er, kort sagt, at sjåførene skal få mindre å gjøre. Samtidig har den ordinære prisen for enkeltbillett fått et tillegg på to kroner.

► Hvis du ikke er barn eller i "honnør-klassen", gjelder det såkalte ombordtillegget uansett hvor langt du reiser. Det betyr for eksempel at du må ut med 70 kroner for en tur fra Son til Moss hvis du ikke har betalt for reisen i forveien.

Mange fikk hakaslepp og trodde det var en spøk da de kom ombord i den nye måneden og hørte hva sjåføren skulle ha for billetten. For eksempel fra Søndre Brevik til Son: 50 kroner. Men det var helt riktig.

► Det som gjelder nå er enkeltbillett, rabattkort eller "fyllpåkort" som er kjøpt over disk hos bl.a. Narvesen. Eller en digitalt variant som er kjøpt via Ruters mobil-app og som du viser med mobilen. 

Reiser du med bussen som går mellom Moss og Vestby, gjelder nyordningen for Akershus selv om du går ombord i Moss. Og vel å merke selv om du skal gå av før du krysser fylkesgrensen ved Sjøhagen.

Ruter har hatt ordningen for kollektivtrafikk i Oslo i flere år. Men sjelden eller aldri har kollektivreisende utenom hovedstaden fått kastet på seg et slikt "straffetillegg" som f.eks. påfører deg en utgift på 140 kroner for en "spontantur" fra Son til Moss og tilbake. Altså to ganger nypris kr 52,- pluss tillegget på 18,-.


Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland