www.lokalmagasinet.no NYHETER | SAMLESIDE om Høyre-striden i Vestby Sø. 27. sep. 2020
Meny

Eyde: – Det foregår hektisk møtevirksomhet i det skjulte

Publisert 04.08.14. Det foregår hektisk møtevirksomhet i det skjulte blant underskriverne, sier Vestby Høyres gruppeleder Stig Eyde til Lokalmagasinet.

♦ Han ser ikke bort fra at flere enn de fire trekker seg fra det oppsiktsvekkende mistillitsforslaget mot ham som ble lekket til Moss Avis` medarbeider Kjersti Halvorsen og publisert på nett og papir før helgen.

Vi får se i løpet av dagen. Bjørn Skaug bør jo også vurdere sin stilling som leder av partiet snarest, og i beste fall signalisere at han ikke stiller til gjenvalg.

Brevet med mistillitsforslaget er jo de facto ikke fra en lovlig innkalt gruppe. Det understreker gruppelederen i en melding til LM søndag kveld, foran en kort jobbreise utenlands. 

Underskriverne er sterkt forankret i det lokale Høyre-styret

 Publisert 02.08.14. Oppdatert 10:06. "Protestantene" i Vestby Høyres kommune-styregruppe er sterkere forankret i styret enn det som gikk fram av en av LMs artikler i går. Anne Grethe Klæboe er politisk nestleder. Knut Toftner, vararepresentant til kommunestyret, er organisatorisk nestleder. Bjørn Skaug, initiativtakeren til mistillitsforslaget mot gruppeleder Stig Eyde, er altså lokalpartiets leder. Dermed er alle toppene i styret med på aksjonen mot Eyde. Og som vi skrev i går: Eirin Stuhaug Bolle, vara til styret, skal ha ført i pennen skrivet som flere av de 11 nå har trukket sin støtte til. I styret sitter ikke Pål Engeseth. Til gjengjeld er han kanskje den nest viktigste representanten lokalpartiet har i den løpende politiske virksomhet gjennom året, nemlig som leder i plan- og miljøutvalget. Utvalget behandler blant annet et stort antall byggesaker som berører mange velgere.

Publisert 07.08.14. PRESISERING: Under Bjørn O. Skaugs ledelse av Vestby Høyre har det de to siste årene ikke vært holdt et eneste ÅPENT medlemsmøte. Artikkelen fra fredag, nedenfor, er i dag endret tilsvarende. Vi innhenter nå partilederens kommentarer til det som begynte som et hemmelig møte hos Skaug og senere med en målrettet lekkasje til Moss Avis. Men avisen publiserte i en oppfølgende reportasje kopi av mistillitsforslaget mot gruppelederen, også i nettutgaven. Dermed spredte panikken seg blant den lille kjernen av sterke opponnenter mot Stig Eydes måte å lede kommunestyreruppa på. Målet er til syvende og sist også å få rammet ordfører John A. Ødbehr foran nominasjonsmøtet i september, etter at han for tredje gang har stilt seg til disposisjon som listetopp.

Ingen åpne medlemsmøter på to år under Bjørn O. Skaug som leder

Publisert 01.08.14. Oppdatert 07.08.14. De personlige stridighetene innenfor den store kommune-styregruppa kan bli en glovarm potet for Vestby Høyre fram mot kommunevalget neste år dersom situasjonen vedvarer etter oppvaskmøtet i gruppa 26. august og nominasjonsmøtet i september.

Menige medlemmer kan komme til å komme på banen og stille krav som lokalstyret og kommunestyregruppa må forholde seg til. Under lederskapet til Bjørn O. Skaug (bildet) har det ikke vært holdt et eneste åpent medlemsmøte i Vestby Høyre i løpet av to år, får LM opplyst. En situasjon som er bortimot utenkelig i kommunens andre dominerende parti, Vestby Arbeiderparti.

Foto: Vestby HøyreLokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland