www.lokalmagasinet.no NYHETER | SAMLESIDE om brudd på fiberkabel On. 2. des. 2020
Meny


Torsdag 11.02.16 KABELBRUDDET på Vinterbro er nå utbedret. Allerede ca kl. 23.30 i går kveld kimte det på fasttelefonen i redaksjonen, og tilførselen av signaler inn til modemet og HI-FI-nettverket virker stabil, slik at det nå bare er å kople fra miniruteren for det mobile bredbåndet. Takk for hjelp og stor interesse for LMs dekning i går, først og fremst på Facebook. Dette bidro med sitt til at besøket i går endte på 822, om vi skal tro serverloggen rett. Og det skal vi. Red.

Kabelbrudd på Vinterbro

Onsdag 10.02.16 Oppdatert senest 22:04 (Reporter Svein-H. Strand) Det viser seg nå at store deler av søndre Follo, inkludert nord i Vestby med den sentrale bebyggelse, er rammet av nedetid på internett og for bredbånds fasttelefoni.

► Noe ordinær mobiltelefoni, utenom WI-FI-nettverk, ser også ut til å være rammet der trafikken går i samme kabel. Alt etter at en fiberkabel ble ødelagt under gravearbeider på Vinterbro ca kl. 09:15 i morges.

Som stadig oftere, er Facebook en nyttig trafikkåre for utveksling av aktuell informasjon. Her meldes det at også Drøbak er berørt. Freddy Fagerheim skriver følgende i en kommentar til svaretjenesten på Telenors Facebook-side, som for øvrig ikke nevner hendelsen med et ord på selve siden:

► "Har nå vært i kontakt med dere telefonisk og fått bekreftet at dette er en feil som berører mange. Dette må sies å være svært betenkelig. Det synes som Ski er et knutepunkt for data/teletrafikk sydover uten noen form for alternative ruter. Dette kan neppe være i tråd med anbefalinger ved etablering av kritiske samband."

I en annen tilbakemelding fra Facebook-vakta hos Telenor sies det at forventet tid for feilretting nå er framskjøvet til "i løpet av torsdag morgen".

Ellers takk til rådgiver Carl-Georg Opaker, RO Eiendom i Vestby kommune, som også har bidratt med tilbakemelding på e-post til LM etter pressehenvendelsen herfra i formiddag.

Kommunen har ikke graveskyld

Onsdag 10.02.16 17:53 Jeg har kontaktet driftssjef. Han sier at brudd i fiber i Son ikke skyldes graving i forbindelse med vannlekkasje i Storgata. Det melder RO-leder i Kommunalteknikk, Thomas Meisfjord, på e-post til LM fra Vestby kommune i ettermiddag. Blant viktige funksjoner som er ute av drift er Sparebankens minibank i Storgata og fasttelefoni hos Apoteket i Son i Kolåsveien. I fiskebutikken på brygga måtte de fram med sin trådløse betalingsterminal. Men hos Kiwi i Havnegata er kassasystemet oppe og går slik at kundene kan betale med bankkort på vanlig måte.

Brudd i internettforbindelsen i Son sentrum
Onsdag 10.02.16 Det er brudd i internettforbindelsen i hele Son sentrum siden ved 09-tiden i morges. Dermed er også de som har bredbånd fasttelefoni rammet. Telenor Kundeservice opplyser at feilen kan være utbedret først i løpet av morgendagen. Vestby kommune gjennomfører for tiden gravearbeid i Storgata nord og sør for torget. Det er så langt ikke fastslått at det er dette som er årsaken, og LM undersøker nå dette i Vestby kommune. LM har nå nettforbindelse via mobilt bredbånd. På kommunens hjemmeside meldes det at Vestby sykehjem er uten ordinær telefonforbindelse, og det henvises til følgende mobilnummer: Post 1: 951 55 231 Post 2: 960 98 230.
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland