www.lokalmagasinet.no NYHETER | SAMLESIDE Kulturdøgn Soon 2019 Sø. 27. sep. 2020
Meny

Dette er en samleside for nyhetssakene vi rakk å lage i LM på årets lange Kulturdøgn Soon. Sakene ligger i samme rekkefølge som de ble publisert, med siste sak øverst. Noe er også publisert på Herison.no, bl..a. programmet. Der vil det også komme en side med fotoglimt i store bilder. Og på Facebook-siden Her i Son er det bl.a. publisert videoer fra taler ved den offisielle åpning, og fra konserten til Stingrays.

"Shadows-band" med veteraner

(18.08.19. Publisert fra 12:50, senere oppdatert med noen av ettermiddagens poster fram til avslutning av Kulturdøgnet kl. 17:00.)

Venner av 60-talls gitarband-pop og rock kan fra kl. 15:15 i dag glede seg til en konsert i Olivenlunden på Café Oliven med de godt voksne muskerne i Stingrays.

Bandet ledes av rytmegitarist Even Trygve Hansen, "halvt soning" med hytte på Laksa der somrene tilbringes med ektefelle Bente Heuch. Vi prøver å få lagt ut en video med Facebook/Her i Son.

16:25 - 17:00 overtar popsangeren Malene Markussen scenen i Olivenlunden.

► Kl. 17:00 er siste sjanse til å se VETERANBILUTSTLLINGEN på torget som startet kl. 11:00. 

► DØGNUTSTILLINGEN i Kunstteltet i Glenneparken avsluttes kl. 17:00.

► Og kl. 17:00 avsluttes også Soon Seilforenings tilbud om korte turer med optimistjoller og rib-båter.

VISESANG MED ROTMO OG MYE MER

(18.08.19) På det omfattende Kulturdøgn-programmet i dag står blant annet en halv times visesang med Hans Rotmo i torg-teltet fra kl. 13. De godt voksne vil huske ham som frontfigur og låtskriver i 1970-tallsgruppa Vømmøl Spellmannslag, og som Ola Uteligger. Rotmo gjorde soning av seg for noen år siden. 

Dette er i torg-teltet, og der blir han fra 13:45 etterfulgt av Franco Banini fra Son som framfører klassisk sang og utdrag fr operaer.

Fra 14:30 bir det igjen visesang i teltet, nå av Rolf-Ivar Tomten. En ny mulighet for dem som ikke fikk med seg denne posten på programmet for lørdag.

Samme sted er det ÅPEN SCENE fra kl. 15:00. For alle som ønsker å framføre en låt eller to, et dikt eller andre tekster.

Visesang er det også i Skipperstua på Son Kro kl. 13.30. Det er Arne Kvalnes fra Son som framfører eget materiale. Han etterfølger Sondre Høymer som spiller klassisk gitarmusikk fra kl. 13:00.

Siste post på Son Kro, på terrassen, 15:00 - 15:30, er DETrio med akustisk musikk innen jazz, blues, pop og tango.

Se VIDEOER fra åpningen på Facebook-siden Her i Son

Kulturdøgn åpnet i SPRUTREGN

(17.08.19. Tekst og foto: Svein-H. Strand. Oppdatert 17:18) Kulturdøgn Soon 2019 ble i formiddag offisielt åpnet i sprutregn under en høytidelighet på torget med Arild Midthun som konferansier.Bergenseren (bildet) som ble "vår egen" Donald-tegner forelsket seg, som så mange andre, i Son straks han flyttet hit, og trives åpenbart også i rollen som konferansier. Sist på årets 17. mai-markering på torget.

Etter sin velkomsttale til de frammøtte som valgte dette framfor diverse tilbud i kulturteltet, ga Midthun ordet til ordfører Tom Anders Ludvigsen.

Ludvigsen fullroste initiativtakerne og de rundt 200 frivillige som også i år meldte seg til å "ta et tak" for å få nok hender og hoder til alle ledd. Til både forberedelser og gjennomføring.

Tenk her er det faktisk også noen som har trivsel som uttalt ansvarsområde.

Kulturdøgn-ouverture i kveld

(16.08.18. Oppdatert senest 09:52) Det starter i dag, men som en ouverture i kveld: Kulturdøgn Soon 2019. I en liten scene på årets nye tiltak: Et telt, rettere mange små, også på Son torg.

Kl. 18:30-19:00. Viser - pop ved Liv Kreken og Vegard Iversen. 19:30-20:15 spiller Iversen band pop - rock. Og fra 22:30 til midnatt: Jam session ved Kai Dybedahl.

I Olivenlunden hos Café Oliven skjer det også noe, kl. 21:30 - 22:15. Da spiller The Refugees - Tom Petty Tribute låter i sjangeren heartland rock.

DEN OFFISIELLE ÅPNINGEN på torgets store scene skjer lørdag kl. 12.00 - 12:15. Ved ordfører Tom Anders Ludvigsen og Vestby kommunes kultursjef Ronny Fostervold Johansen. Deretter blir det en halv times konsert av Soon Blandede Kor som synger jazz og folketoner. Så følger en elevforestilling med dans og ballett fram til 13:15.

Resten av lørdag på den store scenen fram til midnatt blir det åtte konserter i varierte sjangere, men ulike stilarter av rock dominerer.
Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland