www.lokalmagasinet.no NYHETER | Samleside: Desember-stormen Ti. 20. okt. 2020
Meny

 Få stormskader lokalt

Publisert 06.12.13. Oppdatert 16:31. (LM NYHETSDESK) Lokalt ser det ut til å være overraskende få store skader etter stormen. Det meldes til LM at en stor gran har veltet med rot på Sonstranda, i området ved toalettanlegget.

Notert fra Twitter: I Vestby falt et tre over et bolighus i natt, men uten at det ble personskade. I Hærneskroken i Hvitsten måtte politiet hjelpe etter trefall over adkomstveien til boligene.

På det meste var 15.000 Hafslund-kunder uten strøm samtidig på grunn av uværet torsdag kveld og natt til fredag. Totalt var 30.000 Hafslund-kunder berørt.

Ved 10-tiden var fortsatt rundt 1600 kunder uten strøm, de fleste av disse i Frogn, Vestby og Rygge.

♦ Det melder selskapet på sine hjemmesider. De fleste bruddene skyldes trær som falt over strømlinjene. Hafslund Nett satte i morges inn helikoptre i feilsøkingen i linjenettet, i tillegg til at mannskaper som befarer linjene fra bakken. Noen feilsteder ligger svært uveisomt til. OBS: Linjer som ligger på bakken må betraktes som strømførende.

♦ På Søndre Brevik (se nedenfor) fikk husstandene strømmen tilbake først ved 04-tiden fredag, får LM opplyst.

Sterkeste på mange tiår

Publisert 06.12.13. Son med farvannet utenfor har tatt imot ekstra mye av stormen som for alvor kom inn over det sørlige Sør-Norge og vårt distrikt torsdag kveld og natt til fredag. Her huskes det ikke sterkere vind på 45 år eller mer.

♦ Flere husker at et stort grantre falt ned i Thornegårdens hage og over strømledninger der under en storm i 1968 eller 1969. Det har vært opptil 23 sekundmeter fresende og ulende vind i kastene nede ved fjorden etter hvert som vindretningen dreide fra sør-sørvest til nordvest, senere utover natten til nordøstlig, en uvanlig vindretning her.

♦ Søndre Brevik slapp unna med 18 m/s i kastene og Moss med 19. Selv i Kjøvangen, godt ved fjorden og kort vei unna, var det ikke riktig så hardt i kastene som i Son.

♦ Son var uten strøm i to timer og tre kvarter fra kl. 18:45 etter trefall på det østlige linjenettet. Ved 21:30-tiden gikk strømmen også for alle husstandene på Store Brevik og Søndre Brevik ellers, unntatt nordre del som er tilknyttet Son-nettet. Her var strømmen ikke kommet tilbake da vakten i LM ble avsluttet godt over midnatt.


 

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland