www.lokalmagasinet.no NYHETER | Samleside: 1. mai 2014 Ti. 27. okt. 2020
Meny

Tok 1. mai-krava til torgs


Siden Glenneparken i "anleggsskrud" ikke kunne benyttes, var Son torg det naturlige valg til 1. mai-samlingen i år. Ingen ueffen erstatning, mente opptil flere. Her ender demonstra-sjonstoget sin marsj fra Stenløkka og på sin vanlige rundtur, via et Son nord i endring.

– Vi kan forandre ting!


Publisert 01.05.14. (Tekst og foto: Svein-H. Strand) På 1. mai-samlingen i Son fikk Birgit Skarstein stor applaus for sin tale, der arbeidet med og for et inkluderende arbeidsliv for alle var det sentrale. Herfra knyttet hun på en uformell måte, i raske skift og uten manuskript, tråder til flere andre av maidagens sentrale temaer. 

♦ Som Cato Zahl Pedersen, er Skarstein gjennomsyret av optimisme og tro på at det er mulig å oppnå forandringer på viktige ting både i arbeidslivet, på det personlige plan og i politikken, bare man står mange nok sammen om å nå målene.


Hun har stor tro på det hun kalte fellesskapet på det menneskelige nivå,
n til én", som hun sa, og at vi behandler hverandre med likeverd og respekt.
 


Alle må bidra med det de kan, og for funksjonshemmede må det legges til rette for at de kan bidra med det de kan. 80.000 funksjonshemmede er i dag uten arbeid. Ulikhet generelt skal behandles med likeverd, understreket Skarstein.

Vår dyktige og populære idrettsutøver kom til Son rett fra Årungen, der hun deltar i en samling med rolandslaget. Av de 13 på samlingen er hun den eneste som har en funksjonshemming.

For nøyaktig fire år siden hadde Skarstein et behandlingsopphold på CatoSenteret i Son, og hun sa seg glad over å være i Son igjen – til det hun så som et utrolig fint arrangement.

Tine Søderstrøm Knutsen fra Sosialistisk Ungdom holdt åpningtalen og trakk fram behovet for flere lærlingeplasser og flere fagarbeidere til de mange nasjonale og lokale prosjekter som venter på å bli realisert. Hun manet også til ettertanke om det store ledighetsproblemet i EU-landene, med opptil 60 prosent ungdomsledighet.

1. mai-markering med Fagforbundet

Publisert 30.04.14. For første gang er i år LO-kjempen Fagforbundets Vestby-avdeling medarrangør i 1. mai-markeringen i Vestby og Son. Vestby Arbeiderparti og Vestby SV er hovedarrangører sammen for tredje gang på rad.

Dermed er rekkene på venstresiden bredt sluttet til hoved-arrangementet med demonstrasjonstog i Son på arbeiderbevegelsens internasjonale solidaritets- og demonstrasjonsdag.

Og som tidligere meldt i LM: 1. mai-taler blir overraskende den funksjonshemmede idrettsstjernen Birgit Skarstein. 25 år gamle Skarstein fra Levanger er blant annet roer med sølv i VM som beste resultat.

I vinter deltok hun i Paralympics i Sotsji i øvelsen ispigging. Hennes viljestyrke og prestasjoner i reality-serien Ingen grenser sammen med villmarkskongen Lars Monsen gjorde et varig inntrykk på TV-seerne.

Til daglig studerer hun politikk ved Universitetet i Oslo og er konsulent i Norges Idrettsforbund. Skarstein er også sterkt engasjert i organisasjonslivet og er for tiden leder i samarbeidsorganet Unge funksjonshemmede med 31 medlemsforeninger.

Det er naturlig nok knyttet stor interesse til budskapet fra en taler med en slik bakgrunn.

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland