www.lokalmagasinet.no NYHETER | Rock on rocker! (2) Lø. 31. okt. 2020
Meny

ROCK ON ROCKER! (2)

Still Reelin' And A-Rockin' Cliff Richard med band Oslo Spektrum 27. mai 2014

Så begynner andre del. Cliff har skiftet til rød jakke og blå jeans med røde striper i. Låtene rocker mer. Og som ved et trylleslag er lydbildet forbedret! (Fra avslutningen på den innledende artikkelen.)Foto: Sturla Strand © Oslo Spektrum 27. mai 2014

Publisert 30.05.14 (Del 2) 6500 personer fyller nesten alle plasser som er avsatt til Still Reelin' And A-Rockin'-konserten i Oslo Spektrum. De har applaudert lojalt, men måtelig, fram til pausen. Det har vært et stykke mellom de fete låtene, eller de mest kjente om du vil.

♦ Litt blandings i tempo og type. Fra det som på et vis er blitt evergreens fra påkostede filmer med Cliff og The Shadows på begynnelsen av 60-tallet, til det han selv kaller flops - låter som ble uplassert eller havnet langt nede på hitlistene.

All right saker likevel, det kan du lite på. Cliff er god til å velge konsertmateriale fra sin svulmende katalog for det imponerende tidsrom 19582014, enten det er med eller uten The Shadows.

Så begynner andre del. Cliff har skiftet fra rutete jakke og mørke bukser til ensfarget rød jakke og trange blå jeans med røde striper i. Låtene rocker mer. Og som ved et trylleslag er lydbildet forbedret! (Se del 1 om dette.)

♦ No livnar det i lundar også i salen. Er det en pust av lettelse fra de forreste felt og rader som brer seg oppover hallens bratte parti bak? Det tror jeg sannelig. Er det fra laserstrålene, eller er det virkelig en tåre jeg drar vekk fra øyekroken? Cliffer'n fortjente virkelig ikke "en første avdeling til", for å si det sånn.

Mannens største hit gjennom 55 år? Move It? Living Doll? Summer Holiday? Congratulations?

Neida. Det er We Don't Talk Anymore en megahit som også rammet USA og Kanada, og som også er gode popminner for mange i en ny generasjon, litt under og litt over de 40.

Cliff har tatt den mestselgende låta si med til verdensturneen, og nå er det ingen tvil om at salen har lagt inn godgiret, for jubelen stiger bare han introduserer den. Så rett på i saftig volum med tett og fet backing fra orkesteret. Perfekt vuggende, drivende tempo. Det klappes i takt i salen.... and we don't taaaaaalk anymore...

Endelig slår applausen skikkelig opp i taket. Det har sikkert smittet over til alle ti på scenen også. år Her var det åpenbart også lagt opp til en kraftig stigning i programmet, rent låtmessig, men det ligger jo ingen automatikk i dette. 

Herfra og til slutt er det bare fryd og gammen, amen. Før vi går, har vi klappet, veivet og vugget til blant andre rockandroll-klassikerne Johnnie B. Good, som nok ble kveldens høydare, Rave On og litt mer fra Cliffs nye album, The Fabulous Rock 'N' Roll Songbook. Løp og kjøp.

♦ Og hør: Ingen ballade i andre avdeling ble skjemmet av "raspelyd" i vokalsporet. Som Sealed With A Kiss, en godsak for min egen del allerede siden ganske mange år tilbake, som instrumentalversjon med The Shadows. Her i dobbelt forstand voluminøst nok for den store areanaen, likevel klart og rent i en lydmiks som gjenspeilte den gode dynamikken i Cliffs framføring. Av Svein-H. Strand

 

 

DEN MINDRE KJENTE SIR CLIFF

Den gode giver

► Cliff Richard donerer opptil 20 (minst 10) prosent av de løpende inntekter i Cliff Richard Organisation til veldedige formål. Pengene går til rundt 50 fond og organisasjoner med tildels svært ulike formål. Som Teardrop (arbeid rettet mot å forebygge og behandle synsskader blant barn i u-land) og et fond for å utbre tennissporten blant barn og ungdom i Storbritannia. I førstnevnte har han i en periode sittet i styret. Han er en aktiv tennisspiller, og sistnevnte fond har han ikke overraskende stiftet selv.

Den gode vinmaker

► Cliff Richard er grunnlegger og eier av en etter hvert suksessrik vingård i Algarve-regionen i Spania (prisbelønte Vida Nova-viner). Vingården ble startet sammen med en venn for noen år siden, nærmest for moro skyld. Den ble nylig fusjonert med AlgaVine, en annen produsent i regionen. For å dekke etterspørselen kjøpes det også inn druer fra produksjonen i en nærliggende vingård.

Den for lavt vurderte artist

► Cliff Richard er en artist som ikke er høyt nok vurdert i alle lag av den musikkinteresserte befolkningen. Det er synd, og noe av dette har han å takke seg selv for. Alene billettprisen til konsertene og andre ting rundt opplegget på denne verdensturneen er noe som taler om dét. 73 år gammel tar han høyde for mange flere år i manesjen. Og potensialet som artist er kanske ikke helt utnyttet selv etter 55 år. Men har han et godt nok management? Og hva med låtskrivere og produsenter? Dette er et tema som blir tatt opp i en tredje artikkel.  


Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland