www.lokalmagasinet.no NYHETER | REKORDTALL for "Oslo-båten" Lø. 5. des. 2020
Meny

REKORDTALL for "Oslo-båten"

(23.10.17) (Reporter Svein-H. Strand. LM arkivfoto) Noe å merke seg i sammenheng med reiselivsplanen for Vestby som fødes i disse dager: Rederi-grepet med å forlenge sesongen, samt sette opp to daglige avganger  for "Baronessen" på ruta Aker Brygge – Son i sommerukene, sendte passasjertallene i været!

► Sesongen strakk seg i år fra 8. april til 1. oktober, med én avgang lørdager og søndager. Og altså "dobbelt opp" hver eneste dag i sommerukene.

Passasjerene telles når de stiger på og stiger av. Mellom Aker Brygge og Son i enden av ruta er det 12 stoppesteder, og hver av dem hadde en relativt liten økning i av- og påstigninger.

Men se på tallene i begge ender: Antall påstigninger ved Aker Brygge økte med 24,5 prosent fra 12.384 i fjor til 15.423 i år.

Og rosinen i pølsa, Son: Her var det hele 129 prosent flere påstigninger, 3930 mot 1718 i fjor!

Dette inkluderer selvsagt også Son-passasjerer som tok seg en båttur på fjorden. Men økningen speiler rimeligvis først og fremst påstigning for retur etter besøk i Hollenderstaden med dens mange sommertilbud. I tillegg til den opplevelse det er i seg selv å promenere langs brygger og i sentrums- og sentrumsnære gater.

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland