www.lokalmagasinet.no NYHETER | Rekordinteresse for forskning og utvikling Lø. 5. des. 2020
Meny

Rekordinteresse for forskning og utvikling

(13.09.17) Aldri før har flere søkt om midler fra Skattefunn-ordningen. I år kom det inn 3977 søknader til fristen. Det er en økning på 2,8 prosent fra året før. Alle bedrifter som søker Forskningsrådet innen 1. september er garantert å få behandlet søknaden sin samme år.

► Søknadstallet til Skattefunn er mer enn doblet siden 2013, og vokser fortsatt, går det fram av en pressemelding fra Forskningsrådet.

− Skattefunn er viktig for utvikling og omstilling for bedrifter, sier administrerende direktør John-Arne Røttingen. Vi ser dette i den klare trenden med økning av bruken av skattefunn på Vestlandet, og en samtidig nedgang i petroleumsrelaterte søknader.

Bedriftene rapporterer til Forskningsrådet at de er svært fornøyde med ordningen, og at det er enkelt å søke.

SSB-tall viser at bedriftene som får pengestøtte skalerer opp virksomheten, får flere ansatte og økte salgsinntekter. Én million kroner i støtte fra Skattefunn øker verdiskapingen i en bedrift med 1,8 millioner kroner årlig.

Skattefunn er en skattefradragsordning for næringslivets kostnader til forskning og utvikling. Gjennom denne kan små og mellomstore bedrifter få 20 prosent av prosjektkostnadene som skattefradrag gjennom skatteoppgjøret. Store bedrifter kan få 18 prosent fradrag av prosjektkostnadene.

Lokalmagasinet.no (LM) er et uavhengig allment nettmagasin
Ansvarlig redaktør og utgiver: Svein-Harald Strand
Strand Prinfo, Postboks 160, 1556 Son, tlf 64 95 73 48
post@lokalmagasinet.no | www.lokalmagasinet.no
web: info helgeland